L'INFANTIL "A" GUANYA AL BADALONA,
I ÉS A UN PAS DEL TÍTOL

(Camp del Centenari, Badalona: Josep Maria)

CF Badalona: 1 – RCD Espanyol Infantil “A”: 3

El RCD Espanyol Infantil “A” va vèncer dissabte al matí al Camp del Centenari de l’Avinguda Navarra a Badalona, davant el conjunt del CF Badalona per 1-3. Els de Dani Fernández necessitaven a més del triomf dels blanc-i-blaus, l’ensopegada del Sant Andreu (que al igual que els espanyolistes té un encontre pendent ajornat per la pluja). Aquest segon fet no es va produir, i per tant encara no hi ha campió al grup segon de la Primera Infantil. Dissabte a partir de les 16:00 hores, a la Ciutat Esportiva de Sadrià, els espanyolistes rebran precisament la visita dels quatribarrats, i amb un triomf local, l’Espanyol ja serà campió de lliga en aquesta categoria sense tenir que dependre de cap altre resultat. A la primera volta els pericos van guanyar per 0-6 al Sant Andreu.

En quant al partit pròpiament dit, comentar que el triomf va ser bastant treballat per que el Badalona no va posar gens ni mica senzill les coses als de Dani Fernández.

L’Espanyol va ser el primer en crear perill amb una bona combinació per banda dreta entre Anthony i Sergi amb centrada del exterior dret, rematant Polaco i acabant l’esfèrica a còrner. El central Alex que havia pujat al remat del servei de cantonada, tot sol no pot rematar al no fer un bon control.

Als deu minuts, una jugada amb varis rebutjos acaba sent rematada en l’àrea per Polaco, i el seu xut rebota en un defensor i acaba superant al porter del Badalona.

Però l’alegria no li va durar gaire als espanyolistes ja que en un molt bon contracop dels locals, el dorsal 10 centra des de l’esquerra i a la boca de gol i de primera, el davanter centre del Badalona remata al fons de la porteria sense que el meta Pol pugés evitar el gol fruït d’una ràpida acció dels locals. La darrera acció del primer quart, una centrada de Sergi, per molt poc no pot arribar al remat de cap Polaco, ni tampoc Cano pot engaltar el seu xut davant l’oposició d’un defensor.

En els segons divuit minuts, l’Espanyol cobraria de nou avantatge en el marcador. Seria als quatre minuts de la represa quan Carlos Cano culminaria amb èxit una gran jugada de contracop al primer toc en el que Aaron passant la medul•lar fa una obertura per Carles Valls qui de primera col•loca un centre precís per que el golejador espanyolista de volea letal afusellés al meta badaloní.

El quadre dissabte de taronja, va pogué fer el tercer quan una centrada de Sergi bastant baixa és rematada en planxa per Carlos Cano en la frontal de la petita, obligant a lluir-se al porter que en la punta dels dits envia a còrner per sobre el travesser. Amb una jugada per cadascun dels dos equips (xut del dorsal 10 Miguel, fora i jugada espanyolista en la que el porter del Badalona arriba abans i desfà una triangulació entre Valls-Cano-Polaco), s’arriba a la fi dels primers trenta-sis minuts de joc.

En el segon temps, Dani Fernández mou banqueta. Torna Alexander desprès de la lesió i amb tal mala fortuna que s’hagué de retirar durant el transcórrer del tercer quart. El domini era altern, i l’Espanyol no acabava de matar l’encontre davant un voluntariós Badalona que no llençava la tovallola.

Ocasions per l’Espanyol en aquest tercer període molt clares com una obertura de primera de Javi Navarro per Sergi qui penetra per la dreta de l’àrea de càstig però la seva rematada no pot superar al meta local qui rebutja sense que tampoc per molt poc Ferry, tot sol, pugui aprofitar-se’n del refús. La darrera acció en l’afegit del tercer quart, un llançament directe a càrrec del especialista Aaron, que surt per sobre del travesser.

I amb aquest resultat mínim d’1-2 es va arribar als darrers divuit minuts de joc on l’Espanyol va sentenciar amb un tercer gol als dos minuts de la represa, quan en la boca de gol Javi Navarro estableix el que seria resultat definitiu, després que un llançament des de l’esquerra després de tocar un company, sigui rematat a l’esquerra del porter local.

Però Javi Navarro no seria només el protagonista en aquesta fase del partit per marcar el tercer gol sinó que dos minuts després a causa d’una dura entrada a destemps, va veure la cartolina vermella directa, sent expulsat, i havent de jugar amb deu l’Espanyol els catorze minuts que mancaven.

La superioritat numèrica local es tradueix ràpidament en un augment de la possessió i en que mica a mica l’Espanyol endarrereix les seves línies. El primer ensurt se’l va endur l’Espanyol quan una erràtica sortida del meta Ayoub en el vèrtex esquerra de l’àrea de càstig va estar a punt de significar el segon gol badaloní; sortosament el remat fluix del davanter va ser rebutjat per Alex que cobria la porteria. Son els millors moments del quadre local. Una centrada és rematada acrobàticament de xilena, la jugada continua ja que no es perd per línia de fons el remat, i la centrada des de l’esquerra es rematada per l’autor del gol, salvant el gol el meta Ayoub que envia a còrner el remat. En les acaballes del partit, un centre xut del Badalona acabarà colpejant a la part superior de la xarxa de la porteria d’Ayoub.

Amb tot, l’Espanyol es va defensar bé els darrers minuts i la renda de dos gols va contribuir no poc a mantenir la calma i la solvència en defensa. La darrera ocasió espanyolista va ser per Sergi qui de cap va rematar per sobre la porteria una falta llençada per Aaron. El Badalona va gaudir de la darrera acció del partit en els darrers segons del partit quan l’autor del gol tot sol després que Carles Valls no pot allunyar l’esfèrica, erra davant porta en una clara ocasió.

RCD Espanyol: Pol, Anthony, Alex, Carles Valls, Lluis, Manchón, Sergi, Oscar Melendo, Cano, Polaco i Aaron.

Substitucions: Joel i Arnau per Anthony i Oscar Melendo, m. 19’.

En el m. 37’, Ayoub, Alexander, Marc García, Javi Navarro i Ferry per Pol, Carles Valls, Sergi, Polaco, i Cano. En el m.47’ Sergi per Alexander.

Als 55’, Oscar Valls per LLuis i Cano per Sergi. Al 66’ Melendo per Manchón, i Sergi per Cano al m. 71.

Gols: 0-1: Polaco, m.6; 1-1; m. 16; 1-2: Cano, m. 22; 1-3: Javi Navarro, m. 56.

Incidències: Camp del Centenari de Badalona. Partit corresponent a la 23ena. jornada del campionat de lliga del grup segon de Primera Infantil. L’Espanyol vestia amb la tercera equipació (taronja) per similitud de colors amb el quadre badaloní. Temps assolellat, temperatura primaveral i inclòs un punt calorosa quan no bufava l’aire.