dimecres, 30 de març del 2011

EL JUVENIL "A" FA SALTAR LA BANCA
A LA HANS GAMPER EN UN GRAN PARTIT (1-2)

Foto d'arxiu



FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 2


No poden celebrar el títol... I hauran de suar...

Tot semblava a punt per que el FC Barcelona es proclamés campió de lliga del grup 3r. de Divisió d’Honor Juvenil davant el RCD Espanyol el passat dissabte a la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. Però l’equip de Martín Posse que anava de víctima propiciatòria davant el conjunt culer, va donar l’autèntica sorpresa i va fer saltar la banca guanyant a la Gamper per 1-2 remuntant el gol advers encaixat als pocs minuts del segon temps. L’Espanyol es va endur els tres punts i es col•loca a un sol punt dels barcelonistes que tenen pendent de disputar l’encontre que en el seu dia van ajornar per la pluja –mentre que l’Espanyol va ser obligat a jugar en aquella jornada – davant la Damm en el Feliu i Codina d’Horta.



El Barcelona va sortir dominant els primers minuts si bé la primera vegada que l’Espanyol tenia l’esfèrica en els quatre primers minuts, Eric es va marxar per banda dreta i la seva centrada va ser rematada de cap per Theiwy lliscant l’exterior de la xarxa de la porteria de Carlos. La primera acció de perill un xut d’Ella que Edgar al quart d’hora treu a còrner.
El Barcelona havia carregat el joc per la banda esquerra, però les jugades de més perill van venir per la dreta on Ella en el primer temps va dur més perill. En altre acció del camerunès, es a punt de rematar Dongou, però Héctor s’anticipa perfectament. La línia de cobertura espanyolista formada per Bonilla i Ruben als laterals i Blanchart i Héctor a l’eix, van ratllar a gran alçada. Una centrada xut enverinada a càrrec de Balliu va obligar al meta Edgar Badía ha emprar-se a fons per rebutjar a còrner.


El joc era travat, amb poca profunditat i l’Espanyol feia el partit que més li convenia amb les línies ben juntes i esperant aprofitar alguna oportunitat. Davant, Thievy se les veia molt en solitari lluitant contra la defensa blaugrana. En el mig del camp Pau se’n duia tots els cops –va jugar amb el cap embenat – i Paul Quaye era a tot arreu en tasques defensives impedint que el joc local fluís amb l’habitual soltesa.


Un contracop ben conduït pels locals amb passada en profunditat d’Alcántara per Dongou, i el camerunès marca però el col•legiat amb bon criteri l’anul•la per situació anti-reglamentària. Es de destacar que potser – parlo de memòria ara – ha estat la primera vegada que Jean Marie Dongou no li marca a l’Espanyol en partit oficial des de que va començar a enfrontar-se als espanyolistes en un Joan Babot d’infantils fa uns anys... Ha estat sempre l’autèntica bèstia dels espanyolistes.


En els darrers minuts del primer temps, l’Espanyol es va deixar anar una mica en atac, i una bona acció de Pirulo acaba amb una passada on tot sol Thievy remata molt defectuosament perdent una gran ocasió. Després, serà altre cop Thievy qui amb un xut creuat que surt a un metre de la porteria de Carlos donarà constància de que l’Espanyol no renunciaria al triomf a poc que les coses li sortissin bé. Amb l’empat inicial s’arriba al descans.


En el segon temps el Barcelona surt amb molta més profunditat i convicció en la victòria. Als dos minuts Ella marca després de rebre de rebot una pilota mal refusada per Paul després d’una acció per la banda dreta de l’equip entrenat per Oscar García. La rèplica perica, un xut de Paul Quaye fort, però desviat.


Al 51’, Edgar Badía rebutja a còrner una rematada amb molt de perill de cap a càrrec d’Espinosa després d’una pujada de Dalmau per la lateral dreta. Son minuts de domini barcelonista, en els que Héctor s’anticipa molt bé a una possible rematada de Dongou en altre acció per la dreta. En el Barcelona, Oscar García va intercanviar les posicions d’atac en el segon temps, quedant Ella a banda esquerra i Dongou en la punta d’atac.


El partit pateix un espectacular tomb quan en el 57’ una errada defensiva de Jordi Maso, es aprofitada per Gabi per recuperar l’esfèrica, retalla, es queda tot sol i xuta creuat allotjant la pilota ajustada al pal esquerra de la porteria de Carlos Castarnado.


Deu minuts després, els de Martín Posse donarien el tir de gràcia al conjunt culé quan una falta comesa sobre Thievy en banda esquerra de l’atac perico es executada per Sergi Darder que havia substituït feia uns minuts a Pau Senent, i Gabi anticipant-se a qualsevol defensor, remata de cap al fons de la porteria. Gabi, emmudia la Gamper amb dos gols en cinc minuts.


El tècnic local intentava variar el desenvolupament dels esdeveniments amb diversos canvis amb el pas dels minuts (Ernesto, Etock i Gustavo) però l’Espanyol es defensaria prou bé per mantenir el resultat. Inclòs en alguna jugada com un xut d’Eric a la sortida d’un còrner posaria la por al cos dels barcelonistes.


Els millors atacs locals en el darrer quart d’hora vindria de la mà d’Ella que en algunes accions puntuals desbordaria per banda esquerra. En una d’elles, la pilota no pot ser rematada per Etock i es passeja sense rematador per l’àrea perica. A l’altre banda, seria Dalmau qui en jugada individual ho intentaria marxant-se de dos espanyolistes, però errant la centrada, davant els centrals pericos sempre molt expeditius i atents a qualsevol jugada d’atac dels locals. El col•legiat afegiria quatre minuts, dels que s’hauria d’afegir mig minut més a causa del temps perdut, i només un lliure directe estavellat a la tanca espanyolista seria el més destacable en un tram final en el que els espanyolistes no van passar gens d’angunies per alçar-se amb el triomf final.




Fitxa Tècnica:

FC Barcelona: Carlos, Dalmau, Sergi Gómez, Oriol Rosell, Balliu, Palau, Rafa, Jordi Masó, Dongou, Espinosa i Ella.Substitucions: Ernesto per Jordi Masó, m. 68; Etock per Dongou, m. 79; Gustavo per Balliu, m. 86.


RCD Espanyol: Edgar, Bonilla, Rubén, Héctor, Blanchart, Pau Senent, Paul, Gabi, Thievy, Pirulo, i Eric.Substitucions: Sergi Darder per Pau Senent, m. 59; Kilian per Thievy, m. 76; Albarrán per Rubén, m. 82; Gil per Pirulo, m. 88.


Àrbitre: David Jorge Conejo, del comitè territorial català, delegació de Lleida. L’àrbitre de Segona Divisió “B” va fer un molt bon arbitratge. Va amonestar a Bonilla, m. 15, Gabi, m.39, Paul, m.73, Darder, m.91 i Edgar, m.92, per part espanyolista.


Gols: 1-0: Ella, m.47; 1-1: Gabi, m.57; 1-2: Gabi, m.67.


Incidències: Ciutat Esportiva Hans Gamper. Encontre corresponent a la 28ena jornada del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil.




CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, Grup 3r.

 
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C.  BARCELONA
66
27
20
6
1
80
21
2
R.C.D.  ESPANYOL
65
28
20
5
3
61
20
3
R.C.D.  MALLORCA
58
28
18
4
6
60
27
4
C.F.  DAMM
51
27
16
3
8
56
32
5
U.D.  CORNELLÀ
46
28
13
7
8
47
36
6
U.E. LLEIDA
41
28
11
8
9
41
36
7
C.F.  BADALONA
37
28
10
7
11
44
39
8
GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
36
28
9
9
10
32
38
9
A.E.C.  MANLLEU
35
28
9
8
11
50
59
10
JUVENTUD SALLISTA
31
28
8
7
13
34
53
11
S.D.  HUESCA
31
28
9
4
15
32
60
12
GIRONA  F.C.
30
28
8
6
14
35
47
13
C.D.  SAN FRANCISCO
29
28
7
8
13
23
39
14
C.E.  L'HOSPITALET
25
28
6
7
15
33
55
15
U.D. At.  GRAMANET
23
28
7
2
19
34
62
16
U.D.  POBLENSE
17
28
4
5
19
31
69

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats al RCD Espanyol Juvenil que ha salvat l'honor del futbol
base espanyolista, els periquitos han guanyat als culers justament, fent
un gran partit, amb un gran protagonista el blanc- i- blau Gabriel López,
que ha marcat 2 golassos,ara ja només quedem a 1 punt i tenim possibilitats de
guanyar la Lliga Juvenil. Hem d'aprofitar que tenim la moral alta i els
blaugranes estan enfonsats després de perdre al seu camp. Jose Carrera

Anònim ha dit...

Como puede ser k en el partido mas importante de la temporada el posse deje en el banquillo al mejor jugador k tenemos como es sergi darder? Menos mal k salio para aportar toda su calidad y resolver el partido junto a gaby, nadie de los aficionados daba credito al ver a darder en el banquillo para k jugase pau fuera de forma y el paul k todavia es cadete y lo unico k hace es pegar patadas, por lo k se decia al terminar el partido este ha sido el ultimo partido de sergi con la camiseta del espanyol, yo personalmente vi salir a darder de los vestuarios llorando por lo sucedido, se han cargado a uno de los mejores jugadores del club, como siempre!!! Tu k opinas josep maria? Tambien quiero destacar el gran partido defensivo k hicimos porke futbol muy poquito!

Anònim ha dit...

Me extrañó que no jugara Darder, pero aún me extraña más que le den la baja al jugador cuando hace cuatro meses le renovaron por 4 temporadas más. Yo creo que son ataques de entrenador la no titularidad de Sergi el pasado sábado, al menos eso quiero creer y desear.

Josep Maria ha dit...

A veces demasiadas veces te sorprenden las alineaciones de los entrenadores. Ellos son los tècnicos y bien me guardaré de refutar sus planteamientos cuando ignoro lo que sucede allí dentro. Si que como seguidor que ve todos los encuentros en Sadrià, me gusta Darder como buen futbolista. También hay que considerar (aun sean estilos totalmente distintos) que jugaba en la medular Pau Senent. Son decisiones técnicas aunque cuesten de entender.
Saludos.

Anònim ha dit...

jo tambien soy del paecer que es el entrenador el que manda , pero de todas formas hay juveniles de primer año que lo han hecho bastante bien y ya hace semanas que quedan fuera , cuando han demostrado que pueden seguir el ritmo del equipo, sera por desconfianza o porque a el realmente al ser de primer año no le supone nada, de todas formas me reitero en lo de antes , lo han echo bien

Anònim ha dit...

jo tambien soy del paecer que es el entrenador el que manda , pero de todas formas hay juveniles de primer año que lo han hecho bastante bien y ya hace semanas que quedan fuera , cuando han demostrado que pueden seguir el ritmo del equipo, sera por desconfianza o porque a el realmente al ser de primer año no le supone nada, de todas formas me reitero en lo de antes , lo han echo bien

Anònim ha dit...

Es lo mismo que se está repitiendo en el Juvenil B y en todas las categorias, SE ESTAN CARGANDO a los mejores jugadores y ya son varios los que quieren la baja.
Fuerza Darder que tu tienes un gran juego.
Saludos.

Anònim ha dit...

Darder es sin ningun tipo de duda el unico jugador de nuestra cantera con el perfil de jugador barsa, es un jugon, perfil de xavi cesc arteta! En este club solo sacamos defensas y algun k otro delantero y a exepcion de javi marquez no sacamos centrocampistas de calidad, por esto desde aqui como socio perico y amante del buen futbol pido a los tecnicos del club k cuiden y respeten al maximo a darder, porque de bien seguro ofertas no le van a faltar y luego nos daremos con un canto a los dientes, es jugador del primer equipo a un año vista, protegerlo por Dios.

Anònim ha dit...

Parece que el partido se ganó gracias a Darder (con la ayuda de Gabi, como dice el 2º anónimo). Recuerdo que cuando Darder salió al campo ibamos 1-1 y el partido estaba en el aire. El 2º gol vino de un gol de cabeza de Gabi, eso sí de una falta sacada por Darder. Se ganó,entre otras cosas, fundamentalmente porque el Espanyol demostró mas que ningún día que era un equipo, sin individualidades. Todo el equipo participó de la victoria, no fue cuestión de un jugador. La defensa estuvo monumental, el centro del campo aguantó el tipo y no perdía balones sin necesidad y los delanteros se hartaron de correr presionando desde arriba.
Si no se vió ésto en el partido es que no vimos el mismo partido.
Un saludo y bien por el equipo.

Anònim ha dit...

creo que tienes razon es un equipo bastante individual, pero aqui se demostro que si tienen compañerismo todo sale a la perfeccion, aunque hay algunos que no hay manera de que suelten el balon




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M