diumenge, 13 de març del 2011

GOLS, REMUNTADA I MOLTA AIGUA (4-2)












RCD Espanyol Juvenil “A”: 4 - U.E. Lleida: 2


Héctor, protagonista del triomf amb dos gols

El Juvenil “A” espanyolista ha donat un pas gairebé decisiu, amb un triomf producte d’una remuntada sota la pluja, per fer-se amb el sucampionat de lliga i assegurar la participació en la propera Copa del Rei de Juvenils. A falta de tres jornades, la diferència amb el tercer classificat, el Real Mallorca, és de set punts. Només els dos millors tercers dels set grups obtenen la classificació per disputar la Copa del Rei.

Avui, davant un Lleida que durant el primer temps ha posat les coses certament molt difícils a un Espanyol que ha patit de valent els efectes de la meteorologia, amb un terreny de joc en el que en diverses zones (mig del camp sobre tot) l’aigua acumulada frenava contínuament l’esfèrica que ha convertit l’encontre en un partit de força, igualant el nivell entre ambdós conjunts i a sobre, amb el factor sorpresa amb el que s’ha erigit el quadre de la Terra Ferma al avançar-se en el marcador contra pronòstic.

L’equip que ha presentat Martín Posse tenia varies novetats dignes de ser mencionades. Primer, l’absència del davanter centre francès Theivy, convocat per Mauricio Pochettino sense que encara mai hagi disputat un sol partit amb el filial, o el cas d’Eric López que ja va debutar jugant uns minuts al Ciutat de Valencia davant el Llevant. En l’onze inicial, la presència sota pals de Germán Parreño donant descans a Edgar Badía. Jugadors com Héctor a l’eix de la defensa (que ha ascendit del juvenil B en els darrers encontres i que ja es va estrenar com a golejador a Girona en la passada jornada), el lateral esquerra Aitor, (juvenil B), o a la banqueta el davanter centre Jafar (Juvenil B), o el paraguaià Pedro tot i que avui no ha jugat i ho farà demà amb el Juvenil B.

Abans del començament del partit el trio arbitral amb Galán Baró i els delegats dels dos conjunts se’ls ha vist sobre la gespa valorant la possibilitat que no es jugués el partit. El camp primer tot i el bon drenatge, oferia zones en el centre del camp on la pilota corria amb certa dificultat i es frenava. Cal dir que tot el dia ha plogut sobre Sant Adrià del Besós i que en cap moment la pluja s’ha aturat. S’ha decidit jugar (el rival venia de Lleida, fet que dificultava més l’ajornament), tot i que el Damm - Barcelona no s’ha disputat suposem que al tractar-se d’equips de la pròpia ciutat... o potser no...?

El partit ha començat amb un retard de quinze minuts sobre la hora prevista de les 17:00. I si bé l’Espanyol ha intentar fer-se amb el control del partit i acostar-se amb perill (xut de Pirulo que rebotant en un defensa, acaba sortint a un parell de pams per sobre el travesser), el mal estat del camp començava a causar estralls en les defenses; i qui primer ho ha patit ha estat l’Espanyol. Una errada d’Aitor, que perd davant Pere als dotze minuts no pot ser aprofitada ja que al davanter lleidatà també li queda frenada la pilota quan es marxava tot sol i dona temps a la cobertura a tornar a establir les seves posicions i la jugada acaba sense conseqüències.

Tot lo contrari del que ha succeït als tretze minuts de joc quan una jugada dels lleidatans per l’esquerra, un canvi de joc a la dreta i la passada en profunditat al interior de l’àrea per Juanma, i l’alt davanter girant-se davant Héctor que no pot impedir que remati superant German amb un xut ras.

Saltava la sorpresa en Sadrià, davant un Espanyol que li costava molt arribar amb claredat davant. El terreny de joc no li anava a jugadors com Sergi Darder molt perdut al mig del camp on la gespa estava amb més aigua i pràcticament no es podia precisar les passades.

El Lleida ha tingut el segon gol en les seves botes a la mitja hora de joc. Una pilota refusada pe Arroyo queda curta de nou per l’aigua, i la pilota li caurà a un davanter visitant que davant Germán xutarà rebutjant el meta perico i la posterior rematada a boca de canó de Juanma, la treu miraculosament el meta espanyolista amb una intervenció amb molts reflexes.

Passat l’ensurt, l’Espanyol intenta arribar a l’àrea rival amb perill mitjançant Pirulo que roba l’esfèrica a un defensa per l’esquerra de l’atac, però Gabi no pot culminar la jugada. El Lleida de tant en tant posa a prova la cobertura perica i Arroyo s’ha d’emprar a fons creuant-se al tall en una pilota dividida a la que s’anticipa a Pere. En altre acció, Dani Puyol centra i el remat de Juanma de cap, és blocat per Germán.

En els darrers minuts del primer temps, s’ha produït la remuntada. En tres minuts, l’Espanyol que fins les hores havia fet un pobre primer temps i que pràcticament no havia tingut clares opcions de gol, li dona la volta al marcador.

Avisa en una acció individual de Pirulo per la dreta que es queda sense angle i treu un centre-xut que es passeja sense rematador ja que ningú seguia la jugada. Empata el partit, Gabi empalmant un bon xut al minut 43’ que un defensa visitant intenta treure sota la mateixa línia no podent evitar que la pilota acabi allotjant-se dins.

I en el minut d’afegit del primer temps, té lloc la jugada que enfonsa al conjunt de la capital del Segrià. Una pilota sense aparent perill, li cau al central Héctor qui des de mig camp envia un globus bombejat, i el meta lleidatà Raúl molt avançat es confia, acaba relliscant i se l’acaba menjant. Era al darrer sospir del primer període.

El segon temps s'ha iniciat amb més retard sobre l'horari previst (ja portavem vint-i-cinc minuts gairebé de retràs), i un canvi després del descans: Ruben, (jugador cadet de segon any que ha jugat aquesta temporada al Cadet A, Juvenil B i en els darrers mesos al juvenil A) surt en lloc d’Aitor a la banda esquerra de la defensa espanyolista.

El Lleida intenta sorprendre amb una volea de Pere que es marxa alta. L’Espanyol replica amb una excel•lent jugada per banda esquerra a càrrec de Gil, qui recolzant-se en Pirulo, fa arribar una pilota a l’àrea per Kilian que no pot culminar davant l’oposició dels centrals visitants. Un xut des de la frontal a càrrec de Juanma, obliga a intervenir a Germán Parreño desviant a còrner. Una cessió de cap de Rubén, molt compromesa, obliga a emprar-se a fons al meta alacantí aturant l’enverinada passada del seu company.

L’Espanyol tancarà el partit quan un llançament de falta a càrrec de Pirulo en la banda dreta de l’atac espanyolista en zona de tres quarts, es rematada entrant des de darrera i pentinant de manera excel•lent per Héctor Rodríguez que anota el tercer gol perico i el seu segon gol en el partit. La rematada supera a Raúl entrant l’esfèrica ajustada al pal dret.

Pirulo tancaria el compte golejador dels blanc-i-blaus quan en acció personal li roba la cartera al defensa dret del Lleida, penetra entrant per la lateral de l’àrea i sense pràcticament angle remata creuat entrant la bola per l’esquerra de la porteria lleidatana.

El Lleida encara reduiria distàncies en el marcador quan un llançament de còrner executat des de la dreta pel capità Artur, és rematat de cap pel central Yerai anticipant-se en el salt a Germán Parreño que no acaba de fer-se amb la pilota. Malgrat l’error, el meta espanyolista ha tingut una molt bona actuació. Posteriorment es repetiria pràcticament l’acció, aquest cop amb un llançament de falta des de l’esquerra de l’atac visitant executat per Artur, el meta perico aquest cop imposa la seva llei saltant i traient-li la pilota pràcticament del cap del davanter.

Les darreres jugades, un xut molt forçat de Jaffar, fàcil per Raúl, i la darrera acció del partit al límit del cronòmetre, una falta directa a càrrec d’Aleix, que se li escapa a Germán, i acaba blocant sobre la línia de gol tot i que els jugadors visitants reclamaren al col•legiat que la pilota havia sobrepassat la línia de gol. Coses de la pluja, de lo relliscosa que estava la pilota, així com pel mal estat del camp per l’aigua caiguda, moltes accions en les que els jugadors han anat a totes al límit del reglament, han propiciat jugades confuses per les decisions del col•legiat i auxiliars, tot i que no han tingut cap tipus de problemes per que malgrat les dures condicions, la esportivitat ha imperat per sobre de tot.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Germán Parreño, Bonilla, Héctor, Arroyo, Aitor, Paul, Gabi, Darder, Kilian, Pirulo i Gil.
Substitucions: Rubén Duarte per Aitor, m.46; Jafar per Kilian, m.64;

U.E. Lleida: Raúl, Ramón, Aleix, Yerai, Llorenç, Artur, Dani Puyol, Juclà, Juanma, Pere, i Adrià.
Substitucions: Alex per Juclà, m. 68; Fité i Xavi per Adrià i Pere, m. 75; Pifa per Ramón, m. 82.

Àrbitre: Francesc Galán Baró, comitè territorial català, delegació del Bages. Ha mostrat cartolines grogues a Pere, m. 53, Artur, m. 61, Pirulo, m.64, Gabi, m. 89.

Gols: 0-1: Juanma, m. 13; 1-1: Gabi, m. 43; 2-1: Héctor, m. 45; 3-1: Héctor, m. 62; 4-1: Pirulo, m. 71; 4-2: Yerai, m. 75.

Incidències: Jornada 27ena. del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil. Camp primer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit disputat sota una continuada i moderada pluja que dins el temporal de llevant ha afectat a tota l’àrea metropolitana durant tot el dissabte.




CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, Grup 3r.


.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

66

26

20

6

0

79

19

2

R.C.D. ESPANYOL

62

27

19

5

3

59

19

3

R.C.D. MALLORCA

55

27

17

4

6

56

27

4

C.F. DAMM

50

26

16

2

8

55

31

5

U.D. CORNELLÀ

46

27

13

7

7

44

31

6

U.E. LLEIDA

41

27

11

8

8

40

34

7

GIMNÀSTIC DE TARRAGONA

36

27

9

9

9

32

34

8

C.F. BADALONA

34

27

9

7

11

40

36

9

A.E.C. MANLLEU

34

27

9

7

11

49

58

10

GIRONA F.C.

28

26

8

4

14

32

44

11

S.D. HUESCA

28

27

8

4

15

31

60

12

JUVENTUD SALLISTA

28

27

7

7

13

33

53

13

C.D. SAN FRANCISCO

25

26

6

7

13

19

36

14

C.E. L'HOSPITALET

25

27

6

7

14

33

54

15

U.D. At. GRAMANET

21

27

6

3

18

30

59

16

U.D. POBLENSE

17

27

4

5

18

28

65

5 comentaris:

Anònim ha dit...

esto no es futbol, deberia estar prohibido jugar en estas condiciones, lo unico es poder lesionarse de gravedad, porque ni se puede hacer un pase ni una conduccion ni nada de nada, solo correr y patadon palante, esto no es futbol y jugadores de calidad como darder, duarte y pirulo pocas cosas pueden aportar en este tipo de partidos, solo luchar como todos los demas, esperemos por el bien del futbol que estos partidos como ha hecho hoy el barça se suspendan

Pedro ha dit...

Jose Maria. En esta cronica magnifica del partido, una de esas ausencias es la del central Blanchart que se lo han llevado al B. es de justicia a mi entender tambien mencionarlo como a los demas. segun me han comentado hoy en el campo del Vilafranca a sido uno de los mejores como la semana pasada.

Josep Maria ha dit...

Si no lo mencioné, mea culpa!, tan solo fue por olvido pues la crònica por diversas circunstáncies la escribí muy tarde y ya no esta uno muy despierto. Lógicamente, si no lo mencioné en el juvenil, lo haría en la del filial tanto si ha jugado como si no en Vilafranca, pues sería una de las novedades del B (ya jugó frente al Reus y lo hizo muy bien)y así seguro se haría constar. O sea, que no pases pena, que aquí no le tenemos manía a nadie que vista la camiseta del RCD Espanyol y menos si lo hace al nivel de como lo está haciendo el central Blanchart en esta temporada. Otra cosa, és que a veces no piensas en todo y siempre algún detalle se queda en el teclado...

En cuanto al primer comentario, estoy de acuerdo totalmente. Primero va en contra del futbol, del espectador , y los futbolistas corren unos riesgos innecesarios al margen de no poder jugar mínimamente el balón. En estas categorías no deberia jugarse un partido tal como estaba el terreno de juego. Lo que pasa es que como el rival venía de Lleida... Supongo que es un palo tener que volver, amén de los gastos de desplazamiento...
Saludos.

Pedro ha dit...

Jose Maria: Pienso como tu, namas era para recordarlo, sin ninguna mala fe. Por cierto gran trabajo del Entrenador " Cholo " con juveniles de 1ª y 2ª año esta haciendo una gran temporada. Saludos y Forza Espanyol.

Josep Maria ha dit...

De acuerdo. Es más, estuve bien cerca de él en la ciutat esportiva, pero lo que son las cosas después con tanta subida y bajada de jugadores, siempre hay un olvido.
Si, el Juvenil A con tanto jugador joven, está haciendo una digna campaña. A ver si planta cara al líder en su feudo aunque será difícil y realiza una buena copa del Rey.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M