diumenge, 13 de març del 2011

TRIOMF DAVANT EL DEPOR,
EN UN DISCRET ENCONTRE (2-0)



RCD Espanyol: 2 – RC Deportivo: 0


Tornen part dels lesionats, torna el triomf a l’Estadi

El RCD Espanyol a vençut al Deportivo de Miguel Ángel Lotina després d’un soporífer primer temps en el que l’Espanyol ha jugat molt més que el Deportivo però no ha creat les suficients ocasions com per obrir la llauna. Els deportivistes s’han quedat al minut 42 amb deu homes al veure Pablo Álvarez la segona cartolina groga, i per fi tenint superioritat numèrica, els de Mauricio Pochettino han guanyat un partit, en aquesta ocasió mitjançant els gols d’Ivan Alonso i de Joan Verdú tots dos en el segon temps.

L’Espanyol que ha dominat el joc al mig del camp (amb la dupla Baena - Javi Márquez que és la que millors resultats li ha ofert a Pochettino), li ha mancat profunditat i encert en el primer temps davant un Deportivo made in Lotina que havia vingut amb la lliçó ben apresa. L’equip de Pochettino ho ha intentat amb un lliure directe executat per Callejón, buscant l’escaire que ha sortit a l’esquerra d’Aranzubia als tres minuts de joc.
El Deportivo es defensava bé i les coses no eren gens fàcils per un Espanyol que necessitava marcar per que els gallecs s’haguessin d’obrir i sortir de la cova, ocasionant més espais.

Luis García no ha pogut rematar per ben poc una de les poques jugades d’atac iniciada per David i que Álvaro corrent la banda li ha col•locat una centrada que gairebé remata l’asturià, que segueix estant a un nivell inferior en quant a rendiemnt els darrers partits . També Baena ha estat a punt de marcar en el llançament d’un servei de cantonada quan després d'aprofitar-se d'un rebot, ha estavellat la pilota a l’exterior de la xarxa de la porteria defensada per Aranzubia. Per part visitant, un xut de Michel que ha sortit fora dos metres a la esquerra de Kameni. El joc era bastant pobre en quant a qualitat, davant un Depor que havia vingut a defensar-se i deixar córrer els minuts, però...

Als quaranta dos minuts de joc, Pablo Álvarez veu la segona cartolina en una entrada sobre Javi Márquez (ja n’havia vist una vuit minuts abans) i és expulsat. El Deportivo es queda amb deu homes els darrers instants del primer temps amb tot un segon període per davant.

Pochettino substitueix a un lluitador però desencertat Luis García i dona entrada a Ivan Alonso en la punta d’atac. L’uruguaià ha estat providencial en el partit aconseguint el gol que obria el triomf. L’Espanyol ha sortit amb un ritme més alt en el segon temps, i Verdú ha tingut el gol en dues rematades (una s’ha estavellat en un defensor i el rebot l’ha afavorit i quan ha rematat, la pilota ha estat aturada pel meta visitant). Álvaro ha fet una molt bona jugada desbordant per banda superant a Desma i a Laure, però la passada no ha tingut el destí desitjat i s’ha perdut sense conseqüències la jugada rebutjada de cap per un defensor.

L’Espanyol amb superioritat numèrica s’ha bolcat sobre l’àrea del Deportivo i Ivan Alonso ha estat a punt de marcar quan una passada de Verdú per Callejón ha acabat amb la penetració del de Motril, i la seva centrada ha estat rematada en carrera per l’uruguaià traient en una gran intervenció el meta visitant Aranzubia, continuant posteriorment la jugada i altre cop a punt Ivan Alonso de rematar la següent centrada a la que no ha arribat tot i llençar-se per ben poc.
Verdú, en jugada individual, ha penetrat a l’àrea i ho ha provat amb un bon tret que s’ha marxat per sobre el travesser.

Abans d’aquesta darrera jugada, hem assistit a altre lesió més... De nou Forlín s’ha hagut de retirar del terreny de joc sent substituït per Raúl Rodríguez. Sembla que ara la lesió en el peu, podria portar-li de nou desagradables conseqüències un cop recuperat de la lesió de la mà. No en sortim!.

L’Espanyol ha inaugurat el marcador després que David García s’hagi escapolit de la marca del seu adversari després d’un bon regat, i entrant a l’àrea ha col•locat una centrada d’aquelles que ja teníem oblidades i ha rematat de cap perfectament Ivan Alonso superant Aranzubia per la seva esquerra. Ha fet valer aquella dita castellana de què “quien tuvo, retuvo”.

Un desplaçament llarg de Verdú ha estat pentinat tot sol per Ivan Alonso, però es trobava d’esquenes i la pilota anava massa complicada per pogué treure fruït de l’intent. El Depor es defensava i no posava en cap complicació a la cobertura espanyolista que tret d’alguna indecisió en el primer temps a càrrec de Forlín o Galán, i en algunes accions en les que s’ha vist superat David, no ha passat gens d’ angunies i ha vist com el partit acabava desenvolupant-se plàcidament per una línia necessitada d’auto - estima.

L’equip blanc-i-blau ha buscat el segon, que podia haver arribat en un contracop de Callejón –amb bon detall de Javi López que ha estat el millor dels quatre de darrera una jornada més – però la centrada del extrem espanyolista ha acabat a còrner. Verdú ha estat excessivament individualista en una acció prèvia al gol en la que s’ha marxat de dos adversaris i ha volgut finalitzar ell mateix la jugada sense èxit. En aquesta fase de partit, amb espais, el partit s’ha posat de cara per homes com Verdú o Callejón que han sigut els més actius en atac, sense oblidar-nos de la tasca fosca d’un Baena, necessari com el que més a la parcel•la ampla del camp junt a Javi Márquez.

I la fortuna que en jugades anteriors li ha mancat a Joan, l’hi ha somrigut en el minut 82 quan una falta castigada a Lopo, s’ha executat en curt per Callejón, Verdú ha rebut i en acció individual ha retallat primer a un defensor i ha culminat amb un tret creuat que ha tret les teranyines de l’escaire de la porteria del gol Cornellà. Era la sentència i la grada ha pogut respirar després de varis encontres patint i passant-lo malament, amb un gran gol.

Encara l’Espanyol ha buscat incrementar la diferència amb una jugada d’Álvaro o en una volea de Javi Márquez a la sortida d’un còrner que no ha pogut aturar Aranzubia acabant la bola a còrner. En els darrers instants ha tingut lloc el debut de Theivy amb el primer equip. El darrer xut del deportivista Juan Rodríguez ha estat blocat per un Kameni avui molt segur i amb molt poca feina.

Amb aquest triomf l’equip espanyolista suma ja 43 punts, té certificada la permanència i ara l’objectiu –amb permís de les lesions – té que ser assolir la classificació europea encara que sigui sent sisens o setens.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Javi López (7), Galán (6), Forlín (6), David García (5), Baena (7), Javi Márquez (7), Verdú (8), Callejón (7), Luis García (5), i Álvaro (6)
Substitucions: Ivan Alonso (6) per Luis García, m. 46; Raúl Rodríguez (5) per Forlín, m. 59; Thievy (s.q.) per Verdú, m.87.

RC Deportivo: Aranzubia, Laure, Aythami, Lopo, Morel, Juan Rodríguez, A. Tomás, Pablo Álvarez, Michel, Desma, i Adrián.
Substitucions: Juan Domínugez per Michel i Lassad per Desma, m. 68; Sand per Adrián, m. 82.

Àrbitre: José Luis Paradas Romero, del comitè territorial andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Callejón, m. 22 i Verdú, m. 36 per part local i a Pablo Álvarez (m. 34 i 42) i Albert Lopo, m. 80.

Gols: 1-0: Ivan Alonso, m. 61: 2-0: Joan Verdú, m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 28ena. del campionat de lliga de primera divisió, disputat a l’Estadi del RCD Espanyol de Cornellà – El Prat, amb presència de 24.819 espectadors. Abans del començament del partit, s’ha guardat un escrupulós minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol i del tsunami al Japó.
























CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

75

28

24

3

1

79

14

2

REAL MADRID C.F.

70

28

22

4

2

67

20

3

VALENCIA C.F.

54

28

16

6

6

42

32

4

VILLARREAL C.F.

51

28

15

6

7

47

30

5

R.C.D. ESPANYOL

43

28

14

1

13

37

39

6

ATHLETIC CLUB

41

27

13

2

12

42

38

7

SEVILLA F.C.

39

28

11

6

11

42

43

8

ATLÉTICO DE MADRID

39

28

11

6

11

41

37

9

R.C.D. MALLORCA

35

28

10

5

13

29

38

10

REAL SOCIEDAD

35

28

11

2

15

38

46

11

GETAFE C.F.

33

27

9

6

12

36

41

12

LEVANTE U.D.

32

28

9

5

14

29

39

13

C. At. OSASUNA

32

28

8

8

12

30

33

14

R.C. DEPORTIVO

31

28

7

10

11

23

38

15

REAL RACING

30

28

7

9

12

26

42

16

REAL ZARAGOZA

30

28

7

9

12

28

39

17

REAL SPORTING

29

28

6

11

11

26

35

18

U.D. ALMERÍA

26

28

5

11

12

30

47

19

HÉRCULES C.F.

26

28

7

5

16

25

43

20

MÁLAGA C.F.

26

28

7

5

16

36

59


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola amics/gues: felicitats als jugadors del RCD Espanyol que amb 2 golassos
d'Iván Alonso i Joan Verdú han derrotat el Deportivo de la Corunya, demostrant amb
tot l'orgull en una victòria justa que estem a dalt perquè ho mereixem, i lluitarem per les places europees fins al final. Salutacions.Jose Carrera.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M