dimarts, 15 de març del 2011

TRIOMF DEL FEMENÍ "B" PER SEGUIR
LÍDER A FALTA DE 4 JORNADES













RCD Espanyol Femení “B”: 2 – AD Cornellà del Terri: 0


S’imposen en el segon temps

El RCD Espanyol és a falta de quatre jornades per aconseguir una fita en futbol femení que encara mai ha pogut assolir: Fer-se amb el títol de Primera Nacional (la categoria de plata del futbol femení nacional) en el grup tercer on es troben els conjunts catalans i balears. Diumenge a la Ciutat Esportiva va resoldre en el segon temps un encontre que es va complicar i molt en el primer temps quan els minuts passaven i no era capaç el conjunt de Carlos Gómez de perforar la porteria d’un Cornellà del Terri que es va saber defensar i amb una mica de fortuna i desencert en els metres finals a càrrec de les espanyolistes, va pogué resistir fins el segon temps, on el millor joc i qualitat de les locals van decidir l’encontre.

L’Espanyol Femení “B” arribava a aquest partit limitat en quant a efectius ja que després de jugar dos encontres entre setmana amistosos davant equips universitaris nord-americans, les lesions també havien passat factura al conjunt perico. Així, Brenda, Sara García i Silvia Vila no van pogué sortir a la gespa del camp tercer per diferents lesions. Sense comptar a Andrea Pereira que ja ve sent titular del primer equip de manera continuada en les darreres jornades.

L’Espanyol va jugar a tongades en el primer temps. Hi va haver-hi fases del mateix que no va saber superar la teranyina de les gironines, i en altres moments va arribar amb claredat però cara a porta no va estar gens afortunades les noies de l’avantguarda espanyolista.

La primera ocasió va ser per Alba Pomares que va xutar creuat, salvant la portera al enviar a còrner l’esfèrica. Mónica Orteu ho va intentar amb un xut que es va marxar per sobre el travesser. En una centrada de Yañez, la meta visitant no bloca i el refús li cau a Mónica en la frontal i el seu xut es aturat per la portera del Cornellà del Terri.

Alba Pomares va tenir més a prop el gol quan en una jugada individual es va marxar per velocitat i en l’u contra u davant la portera, - la millor jugadora del conjunt del Pla de l’Estany – va rematar al peu de la meta gironina.

A mida que passaven els minuts, l’Espanyol posava setge a la porteria del Cornella del Terri i en els darrers deu minuts del primer període la pressió va ser asfixiant arribant a comptar fins a quatre ocasions d’allò més clar.

Una, de Laura Carriba que tota sola després de rebre d’esperó d’Alba en la frontal, penetra a l’àrea però s’entreté una eternitat, s’ho pensa i no acaba xutant al taponar una defensora que per darrera li acaba guanyant la posició. La segona molt clara, (precedida d’una situació dubtosa en la que el línier aixecar la bandera però el col•legiat Edgar Carmona el va desautoritzar), la pròpia Laura Carriba acaba xutant encarant a Mica, però el seu xut acaba a còrner rebutjat per la meta visitant. La tercera ocasió en aquest tram final del primer temps, va ser per Debora qui en un altre u contra u davant Mica, la portera li guanya la partida rebutjant amb el peu. La pilota li cau a Marta Yañez que li passa a Alba i el xut de l’exterior espanyolista acaba a còrner que ja no es traurà al xiular el col•legiat la fi dels primers quaranta cinc minuts.


Entre mig d’aquestes quatre accions d’atac perico en els darrers minuts, amb l’espanyol bolcat a l’atac, el Cornellà del Terri va tenir una gran oportunitat per donar la sorpresa i avançar-se en el marcador. Va ser després d’una internada per banda dreta de l’atac gironí, en una sèrie de refusos defectuosos (fins a tres) en el que les noies de la cobertura perica no van saber allunyar l’esfèrica amb contundència, que va estar a punt de ser aprofitat per una davantera del Cornellà de Terri en rematar a boca de canó la pilota morta, obligant a Natàlia Pinto a intervenir amb una aturada en dos temps. No hagués sigut just que s’hagués marxat als vestidors l’Espanyol un gol avall, però el futbol s’escriu així, i el que compten son els gols. Per tant, empat a zero i descans.

La segona part va començar amb les espanyolistes convençudes que tenien que guanyar. Una gran passada d’Alba Pomares per Núria Mendoza (que sortir després del descans) va acabar amb un xut des de fora de l’àrea que va donant al pal. Un xut de Débora va ser aturat per la portera del Cornellà del Terri amb una estirada, així com un altre xut de Laura Carriba.

L’Espanyol va obrir la llauna després que Débora García – la màxima golejadora del Femení B – aconsegueix marcar el primer gol quan tota sola davant la sortida de la portera gironina la bat per sota, entrant la pilota ajustada al costat del pal esquerra.

Des de la cantonada ho va intentar l’Espanyol amb dos llançaments de còrner molt tancats a càrrec de Linda i Yañez, intentant marcar un gol olímpic, però van ser blocats per la portera visitant.

L’àrbitre – i el seu jutge auxiliar – van continuar amb el seu recital nefast, marcant fora de jocs inexistents com a la primera part, no assenyalant una clar penal a l’àrea del Cornellà del Terri a la sortida d’un llançament de còrner executat per Núria Mendoza i que Laura Carriba remata fluix al ser obstaculitzada per una defensa cornellenca.

Una gran triangulació de Débora, Carriba acaba passant a Alba Pomares que xuta a les mans de la portera del conjunt del Pla de l’Estany. Abans del segon gol, oportunitat per Alba Pomares que després de regatejar a una defensora gironina, xuta fregant el pal dret, fora.

El 2-0 va arribar després d’una gran passada de Débora dins l’àrea per que la capitana Elena Fernández xutant per baix, marqués al introduir la pilota pel costat del pal dret.
El Cornellà del Terri va disposar de dues ocasions, però de nou Natàlia Pinto va salvar la porteria blanc-i-blava amb dues aturades després d’un lliure indirecte, i l’altra d’un xut de les visitants.

Amb les darreres ocasions, amb un xut a càrrec de Núria a les mans de la portera visitant, i un llançament cantoner d’Eli Sivera a les mans de la portera del Cornellà del Terri, es va arribar al final del partit. Resultat just, que dona esperances a les espanyolistes per guanyar la lliga nacional. Les del Cornellà del Terri tindran difícil la seva lluita per salvar la categoria.





Fitxa Tècnica
RCD Espanyol Fem. B: Natàlia Pinto, Linda Pérez, Carla Cotado, Nacha Garrote, Laura Barral, Elena Fernández, Mónica Orteu, Débora García, Marta Yañez, Laura Carriba i Alba Pomares.
Substitucions: Núria Mendoza per Mónica, Andrea Cabrera per Laura Carriba. També Eli Sivera. Altres suplents: Berta Noguera, (p.s.)

AD Cornellà del Terri: Mica, Neus, Gina, Júlia, Judith, Laura, Sandra, Meri, Rocío, Laia i Clàudia.
Substitucions: Susi per Júlia i Sol per Meri.

Àrbitre: Edgar Carmona Martínez de la territorial catalana, delegació de l’Anoia.

Gols: 1-0: Débora, m. 60; 2-0: Elena, m.80.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 22ena. del campionat de lliga de Primera Nacional Femenina, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià en un intempestiu horari: Les 14:00 hores del diumenge. Molt poc públic com era lògic, en una matinal i tarda assolellada amb molt bona temperatura.


Crònica Cedida per Jose Carrera.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL FEMENINA, Grup 3r.

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1

R.C.D. ESPANYOL "B"

552218136616
2

GIRONA F.C.

522217146522
3

F.C. LEVANTE LAS PLANAS

502216245523
4

SPORTING AT. CIUTAT PALMA

412213275331
5

U.E. VIC

372211474943
6

F.C. BARCELONA "B"

362210664729
7

CERDANYOLA DEL VALLÈS FC

302293103744
8

U. E. LLEIDA

29228594342
9

C.E. EUROPA

29228594051
10

U.E. SANT ANDREU

262282124246
11

C.D. SANT GABRIEL "B"

182253142448
12

A.D. CORNELLÀ DEL TERRI

162237122864
13

C. At. JESÚS

132234152761
14

P. BLANC BLAVA LA ROCA

72221192379






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M