dimarts, 3 de maig del 2011

A NORANTA MINUTS DE LA GLÒRIA...


El darrer Espanyol - Rayo a Sadrià a la lliga regular.

Rayo Vallecano: 2 – RCD Espanyol Femení “A”: 2

En aquest espai hi hauria d’anar quelcom més semblant a la crònica d’aquest partit d’anada de la final de la Superlliga Femenina. No ha sigut possible... Després de comprovar com ni tenint un canal exclusiu d’esports dins la Corporació Catalana de Radio i Televisió de Catalunya, s’ha pogut veure ni en rigorós directe ni en diferit, tenint-me que preguntar que hagués passat si el rival del Rayo Vallecano hagués estat el FC Barcelona, del qual omplen i omplen en aquest canal, amb espais, partits repetits, i propaganda fastigosa del conjunt de Collblanc.

Tampoc les televisions de la capital de l’estat d’àmbit nacional a través de la TDT, han estat a l’alçada de les circumstàncies. Ni Teledeporte (que la temporada passada ho va donar) ni TV Marca que havia mostrat la seva disposició a donar-ho en diferit (lògicament amb un triomf rayista, no ens enganyem). Els gols de Vero i l’encontre de les seves companyes els hi va acabar traient les ganes. Simplement vergonyós. Així ho pensem i així ho diem, pesi a qui pesi. Dos dies després un ja s’ha desenganyat que aquest partit no es veurà enlloc (de fet m’ho imaginava des del mateix moment de saber el resultat).

Ens queda el resultat cimentat amb els gols d’una Vero un cop més genial. I la esperança que aquest resultat amb el que les noies d’Aja en tenen prou empatant a zero o a un gol, fet que ni tan sols s’ha produït en tota la temporada ja que l’Espanyol s’ha adjudicat el triomf en tots els encontres que ha disputat de lliga enguany a la Ciutat Esportiva.

Només ho diré dues vegades: Ara, i el dia abans de la prèvia al partit. No cal més. L’afició espanyolista si que sabrà estar a l’alçada de les circumstàncies mostrant-se com a definitiva i decisiva en el desenvolupament de la final. El recolzament a les noies és més que necessari i el camp tercer de Sadrià (diumenge 11:00 hores, sense que encara s’hagi fet públic el col•legiat que xiularà el matx), té que està ple de gom a gom. Tothom que senti quelcom pel RCD Espanyol en general, pel femení en particular i vulgui contribuir a donar un cop d’efecte letal a totes aquelles persones que dins del Club –i en concret dins el Consell – preguen per la seva desaparició, no es pot perdre aquesta cita inexcusable.



L’afició, sabrà ser digne d’un equip que aspira a disputar Champions la propera temporada, fita que no caldria recordar –però malauradament s’ha de recordar a tots aquells de ment estreta – no ha assolit mai el primer equip masculí.

Per acabar aquestes línies, la fitxa tècnica del partit, i els resultats de la Copa de la Reina on l’Espanyol i Rayo Vallecano estan exemptes d’aquesta primera eliminatòria quedant classificats directament pel encreuament de quarts de final, on s’obté el bitllet per disputar la Final Four (sense Vero que marxarà als EE.UU.) i on l’equip d’Aja haurà de modificar el seu estil de joc ja que no és el mateix la presencia o absència de la gallega en la disposició tàctica al camp. Però per això encara queda molt. Primer, l’equip de Joserra Hernández... Li espera al Femení, la glòria. Visquem una festa i celebrem la nostra segona superlliga amb permís d’un Rayo que gens ni mica està derrotat, malgrat el resultat condicionant de l’anada i de l’absència de la que era la seva estrella. Adriana Martín.



Fitxa Tècnica:

Rayo Vallecano: Alicia, Cristina “Chini”, María Galán,  Alexandra, Sonia “Burgos”, Miriam, Cristina “Keka”,  Saray, Jenni Hermoso, Sonia Bermúdez, i Natalia.
Substitucions: Pilar per Keka, m.68; Jade Boho per Natàlia, m. 73.

RCD Espanyol: Mariajo; Ane,  Lara, Marta Torrejón, Sandra Vilanova; Silvia Meseguer, Vanesa Gimbert; Erika, Sara Monforte, Willy; i Vero Boquete.
Substitucions: Alexia per Lara, m. 75; Kenty per Ane, m. 88; Sonia Matías per Sandra Vilanova, m. 90.

Árbitre: Hugo José López Puerta, del comitè territorial català. Va amonestar a Miriam, m.4, Sonia, m.28,  Lara, m. 41, Mariajo, m.58.

Gols: 1-0: Saray, m.2; 1-1: Vero, m.21; 2-1: Jenni (pen.) m.59; 2-2: Vero, m. 77.
Incidències: Estadi Teresa Rivero de Vallecas. Partit corresponent a l’anada de l’eliminatòria final de la Superlliga Femenina.



COPA DE S.M. LA REINA

COPA S.M. LA REINA1a. ELIMINATÒRIA (1 i 8 Maig)
ATHLETIC CLUBS.D. LAGUNAK6-0
F.C. BARCELONAS.D. REOCÍN 4-1
ATLÉTICO DE MADRID FÉM.U..D. COLLERENSE1-0
PRAINSA Z. (Classificat)SPORTING HUELVA  (Retirat)
C.E. SANT GABRIELLEVANTE U.D.F. 3-2
REAL SOCIEDADVALENCIA FÉMINAS1-0


COPA S.M. LA REINAQUARTS DE FINAL
1R.C.D. ESPANYOL
2RAYO VALLECANO
3
4


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Rayo Vallecano 2 - RCD Espanyol 2. Final Superlliga femenina.


El dia va començar malament i va acabar molt bé per al RCD Espanyol. Alguns periquitos es van sentir frustrats, perquè el Bus que els havia de dur a Vallecas, no va sortir per falta de passatgers.



Jo crec que ha estat un magnífic marcador per les blanc -i- blaves, ara amb un empat a zero dels dos conjunts, ja serviria perquè les espanyolistes s'alcin amb el títol superlliguero.



El matx va començar gris per a les periquites, en el minut dos les franji-vermelles aconseguien inaugural l'electrònic gràcies al gol de Saray.Las madrilenyes van tenir diverses oportunitats, però la salvadora portera Mariajo Pons i la defensa van evitar que entressin.



Partit molt animat, com en les grans finals, després de la arribades periques en diferents ocasions, la possible millor jugadora del món Verónica Boquete empata la trobada amb el seu gol ,arribant al descans amb igualada.



A la segona part, els dos equips van sortir desesperats, amb ganes de victòria, creant ocasions per als dos equips, on qualsevol podia decidir el partit.Les vallecanes es posaven a dalt gràcies a un gol de penal. Gran duel dels dos millors equips, els dos contrincants lliurats en aquest partit, les catalanes no es van rendir intentant empatar i les madrilenyes sentenciar.



La glòria va tornar al costat espanyolista, gràcies a la gran artista Verónica Boquete que aconseguia la igualada.Las barcelonines ficades en la trobada, amb gran moral, van intentar la victòria ficant a les Vallecanes al seu camp, però no van tenir sort.



Pel que ens espera la propera setmana un espectacular partit de tornada a Sadrià, en què les del RCD Espanyol han fet una crida a l'afició perquè respongui.Sembla que de mutu acord de l'entrenador Oscar Aja i les jugadores han decidit jugar al camp n º 3 de gespa artificial, on han guanyat els catorze partits que ha disputat com a locals.



Jo crec que haurien de jugar a l'Estadi RCDE perquè en un esdeveniment tan important, pot haver una allau amb tanta gent i que no reuneix les mesures de seguretat, com ho hem comunicat al club i a l'e-mail del president.



Vaig tenir idees com que en la finalíssima de la Superlliga, es jugués a l'Estadi Cornellà-El Prat i que l'entrada fos amb el carnet femení RCDE de la propera temporada perquè paguessin aquests 20 € tots, inclosos els seguidors del Rayo. O que es pagaran € 5 o més i que es vengués també el carnet per a la temporada següent per als que vulguin.



Podria haver solucionat el pressupost del femení per al futur i haver tret els dubtes de la seva desaparició. La directiva no ha escoltat. Pel que crec que molts seguidors del RCD Espanyol, haurem de seguir lluitant per elles.



Encara no hi ha res decidit, encara que tingui més probabilitats les periquites. Cap de les dos poden adormir al maig. Qualsevol genialitat pot decidir el futur. Recordeu que les campiones jugaran la Champions.
Jose Carrera

Anònim ha dit...

Comencen la Copa de la Reina i la Fase d'Ascens Femenines.


Copa de la Reina



RCD Espanyol i Rayo Vallecano que estan disputant la final de la competició regular estan classificades directament per a quarts de final. En la mateixa situació estan les manyes del Prainsa Saragossa que ha vist com el seu rival, l'Sporting de Huelva, ha renunciat a la Copa per greus problemes econòmics i la RFEF ha decidit que no hagi de disputar aquesta eliminatòria davant un altre rival i estigui classificat directament per a quarts.









Llevant UD 3 CE Sant Gabriel 2



Partit entre el CE Sant Gabriel que van quedar setenes Grup A 2 ª Fase i el Llevant UD que van quedar primeres Grup C 2 ª Fase:



Les gabrielistes van fer un partit molt ben plantejat amb quatre davanteres: Marta Villagrasa, Cristina Baudet, Dori Apolo i Marta Cubí.Van més control, millor joc i les majors ocasions. Van merèixer un resultat més voluminós.



El partit va començar molt animat. En els primers minuts ja estaven 1-1, primer va marcar Marta Cubí per les adrianeneses i després Esther va empatar per a les valencianes.



Les barcelonines es van tornar a avançar de penal Cristina Baudet bat a la portera llevantinista llançant per la seva pal dret. La visitant Alícia quan acabava el primer temps, va deixar el matx en taules, cantonada va llançar un xut fort que es va colar per tota l'esquadra de la portera local Marina Marimon.



A la segunta part Cristina Baudet tornar a donar avantatge al seu equip una altra vegada de penal, aquesta vegada ho va disparar pel pal esquerre de Sandra Sandra Paños fent inútils les seves dos estirades. Fins i tot hi va haver dos penals no assenyalats sobre les catalanes Marta Villagrasa i Dori Apolo. A les valencianes els van expulsar el seu dorsal n º 5 Ruth i al seu míster. Les del Llevant UD van defensar el resultat davant tantes oportunitats del CE Sant Gabriel que no va saber aprofitar.Eliminatoria oberta.






Atlètic de Madrid 1-0 UD Collerense



Trobada entre l'Atlètic de Madrid que van quedar cinquenes Grup A 2 ª Fase i la UD Collerense que van quedar segones Grup C 2 ª Fase.Priscila va marcar el gol matalasser a les mallorquines.Eliminatoria oberta.






Athletic Club de Bibao 6-0 SD Lagunak



Les basques després de quedar terceres Grup A 2 ª Fase, eliminades de la final de la Superlliga Femenina, van golejar a les navarreses que van quedar terceres Grup C 2 ª Fase. Van anotar Orueta, 2 Irune Murua, Amaia Olabarrieta, Manu, Eider. Partit gairebé sentenciat.






FC Barcelona 4-1 SD Reocín



Les catalanes van quedar quartes Grup A 2 ª Fase i la SD Reocín van quedar terceres Grup B 2 ª Fase.Es van avançar les càntabres amb gol de Claudia i les barcelonines van donar la volta a l'electrònic amb dianes de Montse, Olga i 2 Ani. Eliminatòria pràcticament sentenciada.






Reial Societat 1-0 València CF



Trobada entre les basques que van ser últimes Grup A 2 ª Fase i les Valencianes líders Grup B 2 ª Fase. Les de Sant Sebastià es van imposar a les valencianistes amb un solitari gol en pròpia porta. Eliminatòria oberta.









Fase d'Ascens



Hi ha dos grups de tres equips que s'enfrontaran entre ells, sense que hi hagi doble partit. Només pujaran dos a la Superlliga Femenina.






Grup A Abanto Club 1-1 Fundació Albacete



Empat entre les basques i les castellà-manxegues que deixen el grup igualat. Aquesta jornada va descansar Llanos Olivenza.






Grup B UD Tacuense 1-0 Girona FC.



Pas enrere de les gironines que van perdre per la mínima amb les de Tenerife.Van descansar les de l'Olivo.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M