dimarts, 3 de maig del 2011

A TRES PUNTS !!!
TREBALLAT I MERESCUT TRIOMF (2-1)

RCD Espanyol: 2 – Athletic Club: 1



L’espanyolisme torna a somriure.
Després de cinc encontres sense conèixer la victòria, el RCD Espanyol ha sumat els tres punts davant l’Athletic Club en encontre disputat ahir dilluns a l’estadi de Cornellà-El Prat. Sortosament el resultat ha estat ben diferent d’aquell partit de l’era Carcelén, disputat també en dilluns.

L’Espanyol ha merescut el triomf per que ha fet molt més que el seu rival, ha lluitat fins el final cercant el gol del triomf davant un conjunt basc ultra defensiu que ha empatat a tres minuts del descans amb un lliure directe. Osvaldo i Ivan Alonso, han marcat els gols que permeten encara somniar. Encara que sigui això, al menys bonic es poguer-ho fer.

El triomf ha estat molt treballat davant un Ahtletic Club que si be ha dominat els primers deu minuts davant un Espanyol que espera darrera, ha acabat sent el conjunt espanyolista qui ho ha intentat i mica a mica el conjunt basc ha sigut qui ha predisposat als seus efectius per un partit de contenció. El primer ensurt, una centrada de Susaeta que Kameni de punys s’ha avançat a Toquero, però la posició de l’alt davanter basc era anti-reglamentària.

L’Espanyol ha començat a ensenyar les dents en una maca paret per banda entre Verdú i Osvaldo que ha acabat amb una passada en profunditat del català per Ivan Alonso que s’ha quedat tot sol davant Gorka, però el seu xut ha estat rebutjat per la mà del navarrès.  Una passada de Ivan Alonso buscant Osvaldo portava perill, però quan s’ha girat el italo-argentí, un defensor ja havia taponat el seu remat sortint l’esfèrica a còrner. Javi Márquez ho ha provat des de fora de l’àrea amb un bon xut que ha obligat a Gorka a emprar-se a fons rebutjant a còrner. Una passada llarga de Raul Rodríguez ha arribat abans el meta Iraizoz que Osvaldo a la pilota massa llarga i amb tota l’avantatge pel meta visitant.

Posteriorment s’ha assistit a una fase de moltes imprecisions en el joc, en la que el conjunt basc per poc treu petroli primer amb un remat en pròpia porta de Dani Osvaldo de cap que sortosament ha sortit a còrner i posteriorment amb un xut que ha rebotat en les cames de Raül Rodríguez i apunt ha estat de sorprendre a Kameni que s’ha refet bé davant el canvi de trajectòria de la pilota.
Als 34minuts de joc, una embolicada jugada amb xut de Verdú en semi – errada, li cau a Javi Márquez que tampoc poc connectar bé amb l’esfèrica fins que finalment, Osvaldo controla girant-se i remata fregant el pal dret i acabant entrant la bola dins. Els jugadors bascos han demanat posició anti-reglamentària del davanter espanyolista en l’origen de la jugada.

Però a l’Espanyol poc li duraria l’alegria. Una també discutida falta de Verdú (que a més li ha suposat veure la cartolina que li impedirà jugar el proper encontre que ara mateix prefereixo no recordar davant quin rival serà),  l’executa brillantment Susaeta superant Kameni amb un llançament a l’escaire esquerra de la seva porteria per damunt de la tanca defensiva.

Però encara hauríem de veure quelcom increïble: Gorka rebutja malament de punys una esfèrica que lluita l’uruguaià Ivan Alonso, li roba la cartera al navarrès, i quan enganxat a la línia de fons, el dribla per obrir-se, li fa la traveta enganxant-lo amb el peu. Des de l’altre banda (sector gol Cornellà on radica la meva localitat) ho he vist tant clar com a pocs penals he arribat a veure. Com no ho ha pogut veure aquest bon home?.  Per que sinó, hauria d’haver amonestat a Ivan Alonso per fingir un penal que tant clar ha semblat, i no ho ha fet...

En el segon temps, l’Espanyol davant un Athletic molt tancat ha intentat crear joc, abusant en moltes vegades del joc en curt sense que ningú als voltants de l’àrea s’atreveixi a xutar, i quan més problemes ha tingut degut a la forta pressió dels bascos, el joc endarrerit i molt horitzontal ha començat a posar dels nervis a més d’un del públic davant el pas inexorable del cronòmetre.

La primera acció ha estat una bola en profunditat de Verdú per Osvaldo, però aquest bastant indecís en l’acció ha donat temps a Ekiza que li ha guanyat l’acció.  Un centre xut de Luis García ha estat rebutjat per Iraizoz de punys al 56. Caparrós havia donat entrada a Llorente (es veu que havia estat tocat) i pràcticament ha passat desapercebut.

Una passada llarga amb la mà de Kameni per Callejón ha acabat amb una passada excessivament llarga del de Motril per un Verdú que no hi ha arribat malgrat l’esforç. Però l’ocasió més clara dels espanyolistes en aquest segon temps ha estat per Jordi Amat. El central espanyolista s’ha trobat amb una esfèrica tot sol, ha controlat amb el pit al no veure-ho clar a rematar amb el cap, i ha intentat afusellar al porter navarrès que ha rebutjat guanyant-li la partida. Osvaldo, superant a Javi Martínez i Amorebieta es planta amb poc angle davant Iraizoz, xuta fort, però el meta rebutja tot i que l’esfèrica segons la meva apreciació anava fora, però el porter del conjunt basc no s’ha refiat gens ni mica.

La impaciència popular s’ha mostrat en aquests minuts ( a partir del 70’) reclamant que Mauricio Pochettino introduís alguna variació en l’alineació. De cop i volta els murmuris de la grada s’han tornat en bona part crits corejant el nom “Alvaro”.   Pochettino, reforçat amb la seva renovació fins 2014 ha prescindits d’aquells “consells“ de la grada, i ha donat entrada a altres tres jugadors deixant al davanter de Badalona sense jugar ni un sol minut. Naturalment ell és qui pren les decisions i sabrà que és el millor en cada moment,  però no estaria de més també recordar-li que en el mon del futbol son els resultats els que manen i la prepotència millor deixar-la a algun cantó ben lluny, ja que no sempre venen les coses ben rodades, i es corre el risc que se li passi llavors factura... 

Curiosament ha sortit Rui Fonte i Isaías, en lloc de Javi Márquez i Luis, canvis que molta gent com deia no han entès. Sigui com sigui, al minut i escaig, una passada de Verdú per Rui Fonte que no pot controlar dins l’àrea davant Amorebieta, l’agafa Dani Osvaldo qui centra ras i profund, per que al segon pal, Ivan Alonso remati a la boca de gol.

L’encontre amb el 2-1 ha canviat radicalment i ha estat l’Espanyol qui cedint tot el terreny pels bascos s’ha tancat en camp propi amb la intenció de mantenir el resultat renunciant a anar per un gol-average pel qual potser ja no quedaven forces en els homes de Pochettino.

L’Espanyol s’ha defensat bé, tot i que hem assistit a dos ensurts: Un xut de Orbaiz que ha tret Kameni a còrner en el 81 i una jugada embolicada en la que un jugador basc ha pentinat de cap, passejant-se l’esfèrica sense que Llorente pogués rematar i acabant sent allunyada per un defensor espanyolista en una acció que ha posat els pèls de punta. Malgrat aquesta anecdòtica jugada, l’Espanyol s’ha fet creditor del triomf aguantant bé el marcador en els minuts finals i en el llarg afegit que aquest mal àrbitre ens ha obsequiat.      
    
     
Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kameni (7); Galán (6), Jordi Amat (7), Raul Rodríguez (6), Chica (7); Javi Márquez (5), Verdú (7); Luis García (5), Callejón (5), Ivan Alonso (7), i Osvaldo (8).
Substitucions: Rui Fonte (s.q.) per Javi Márquez i Isaías (s.q.) per Luis García, m. 74; David López (s.q.), per Verdú, m. 90.

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebieta, Castillo; Gurpegi, Javi Martínez, Iturraspe, Susaeta, Muniaín, i Toquero.                                  
Substitucions: Llorente per Iturraspe, m. 46; Urbaiz per Toquero, m. 58; Ustaritz per Muniaín, m. 65.                           
                                                                       
Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitenes, del col•legi càntabre. Força malament,  ha fet empipar a uns i a altres. De jutjat de guàrdia el penal no assenyalat sobre Ivan Alonso.  Ha mostrat cartolines grogues a Verdú, m. 42, Callejón, m. 43, Iraola, m.52, Rui Fonte, m. 81, Javi Martínez, m. 85.

Gols: 1-0: Osvaldo, m. 34; 1-1: Susaeta, m. 43; 2-1: Ivan Alonso, m.76.

Incidències: Encontre disputat a l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà – El Prat davant 23.023 espectadors, corresponent a la jornada 34ena. del campionat de lliga a Primera Divisió.   Al sector Prat hem vist al descans una pancarta que deia “No hay €€ para Europa?”.  






CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ <>
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
88
34
28
4
2
89
19
2
REAL MADRID C.F.
80
34
25
5
4
81
29
3
VALENCIA C.F.
63
34
19
6
9
57
42
4
VILLARREAL C.F.
60
34
18
6
10
53
40
5
SEVILLA F.C.
52
34
15
7
12
52
49
6
ATLÉTICO DE MADRID
52
34
15
7
12
55
44
7
ATHLETIC CLUB
51
34
16
3
15
52
49
8
R.C.D. ESPANYOL
48
34
15
3
16
42
47
9
LEVANTE U.D.
43
34
12
7
15
37
46
10
REAL SPORTING
42
34
10
12
12
31
37
11
R.C.D. MALLORCA
42
34
12
6
16
35
47
12
REAL SOCIEDAD
41
34
13
2
19
45
58
13
REAL RACING
40
34
10
10
14
34
49
14
MÁLAGA C.F.
39
34
11
6
17
47
64
15
REAL ZARAGOZA
39
34
10
9
15
35
47
16
C. At. OSASUNA
38
34
10
8
16
38
41
17
R.C. DEPORTIVO
38
34
9
11
14
27
42
18
GETAFE C.F.
37
34
10
7
17
44
55
19
HÉRCULES C.F.
33
34
9
6
19
31
53
20
U.D. ALMERÍA
26
34
5
11
18
32
59



1 comentari:

Anònim ha dit...

RCD Espanyol 2 - Atlhetic Club de Bilbao 1. El triomf trenca la mala ratxa periquita i dóna moral a l'equip.


Els espanyolistes van començar des del principi amb ànims de guanyar animats pels 23.023 espectadors que havien a l'Estadi Cornellà-el Prat. Van tenir la primera ocasió gol. Javi Márquez enganxa una volea amb l'esquerra des de la frontal. Se li va desviada. Van seguir atacant amb ímpetu, Iván Alonso només davant de Gorka Iraizoz xuta i gran aturada del porter.

Els bascos que estaven adormits, ho van intentar a través de Susaeta que li va pegar amb massa rosca i va ser per Kameni.

La contestació blanc-i-blava no es va fer esperar. Xut amb l'esquerra de Javi Márquez des de la frontal i estirada espectacular del porter bilbaí que envia a córner. Com cada partit a l'Estadi RCDE en el minut 21 va haver ovació dels aficionats en memòria del capità Dani Jarque.

Els blanqui-vermells també volen anar a Europa. Rematada molt desviada de Toquero des de la frontal.

Els barcelonins seguien ficats en el partit. Iván Alonso remata fluix a les mans de Gorka.

Els lleons no es rendien. Gairebé marca en pròpia porta Osvaldo. Kameni atrapa un xut d'esquerra llunyà de Castell que toca en un defensa i en el pot gairebé sorprèn Kameni que va atrapar la pilota.

Quan pitjor ho estava passant el conjunt del RCD Espanyol, van tenir la clau de la trobada, marcar primer, ho van fer quan passava dels trenta minuts del primer temps.

1-0: Osvaldo controla amb el pit i marca ajustant l 'esfèric pel pal on no va arribar el porter .

Els bilbaïns van respondre buscant l 'empat.Susaeta s'escora dins de l'àrea i busca el tir al primer pal que es va alt.

1-1: El mateix Susaeta, quan faltaven pocs minuts per finalitzar la primera part, li pega a la pilota i se la cola ajustadet a l'esquerra de Kameni.

En l'afegit abans del descans jugada polèmica, el porter visitant li pega per darrere una puntada a Iván Alonso que el col.legiat no assenyala.

La segona part va començar, amb un RCD Espanyol disposat a sentenciar.Centrada perillosa de Luis García que Gorka aclareix amb els punys. Els atlètics ho van provar amb Gurpegui que remata en el primer pal sense problemes per a Kameni.

El RCD Espanyol no estava disposat a fallar una altra vegada. Tir d'Amat que va rebutjar Gorka. Gran jugada d'Osvaldo que xuta i Gorka aclareix a córner. Volien els dos guanyar, però era el RCD Espanyol el que estava millor posicionat i s'ho mereixia més. Iván Alonso llança una pilota dins l'àrea, però va als núvols.

2-0. 0svaldo passa al segon pal on estava Ivan Alonso que marca a plaer posant la pilota pel pal dret de Gorka.

En els últims moments es va venir a dalt els bascos però no van poder contra els catalans. Tret de Gurpegui centrat i gran intervenció de Kameni.

Va finalitzar el partit, amb els espanyolistes molt satisfets. Pel que en les jornades que falten, es veurà una lluita molt bonica entre diversos equips implicats, per classificar-se a l'Europa League. Sevilla, At. Madrid, RCD Espanyol i Atlhetic Club de Bilbao. Dels quatre només aniran tres.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M