dilluns, 22 d’agost del 2011

DARRER ENCONTRE DEL FILIAL DE PRETEMPORADA
TRIOMF A FIGUERES (0-3)

UE Figueres: 0 - RCD Espanyol "B": 3


(Crònica publicada per UEFigueres.cat)

En una tarda calorosa i festiva a la vegada a Vilatenim, que ha tornat a registrar una entrada lloable d'espectadors -ha superat el miler, la Unió, que ha viscut una jornada històrica i emotiva amb la presència a la graderia de la plantilla que va inaugurar la instal·lació ara fa un quart de segle, s'ha mostrat tímida davant d'un Espanyol B poderós i elèctric que ha fet anar de corcoll els de casa, que darrerament ha vist alterada la seva planifició estiuenca a causa de les lesions i que tot just ara comença a treballar amb tots els efectius. A la primera meitat, ni els uns ni altres han estat massa fins amb la pilota als peus. El Figueres es precipitava, i el filial espanyolista no acabava res del que intentava. La qualitat ha desequilibrat la balança. Thievy, des de l'esquerra, s'ha escapolit dels defensors per retallar cap a dins i fer un xut ras ajustat al pal dret que ha sorprès Ureña en el primer intent (31'). Poc després, Cristian Alfonso, amb dos trets enverinats (34' i 35'), ha fet treballar el porter local, brillant durant tot l'encontre -el primer tir ha sortit desviat i el segon l'ha refusat a córner el blanc-i-blau.

A la represa, els figuerencs s'han desinflat, tot i que en els primers compassos han donat símptomes de desbloquejar-se. Els de casa han estat valents fins que Eric ha signat un bol de bandera des de la frontal, amb un xut que ha tret la pols de l'escaire esquerre (59'). Ureña ha aixecat aplaudiments resolent una rematada d'Eric des de l'esquerra i amb poc angle (64') abans que Bakary trobés petroli en una badada defensiva unionista i enviés el cuir a la xarxa sense oposició (66'). A la recta final, i emmig del ball de canvis, el Figueres ha trobat una mica més de possessió, i Karam, just sobre la botzina, ha fet lluir el porter visitant (90'), que ha concedit un servei des de la cantonada que també ha estat a punt de suposar el premi que mereixia la Unió a la suada feta aquesta tarda, però el cop de cap d'Alforcea, després del llançament de Toti, s'ha estavellat al travesser (91').


UE Figueres: Ureña (Ricard, 79'), Alforcea, Ricard Ferrer (Fageda, 46'), Argi, Adrià Serra (Luque, 84'), Eric Jacobs (Karam, 46'), Ferran Grau (Toti, 72'), Jairo (Xavi Arias, 77'), Pedro, Pol Compte i Teixi (Sile, 65').

RCD Espanyol B: Edgar (Dinu, 61'), Blázquez (Albarran, 82'), Clerc (Pau Senent, 46'), Canal, Zou (Blanchart, 79'), Cristian Gómez (Bakary, 46'), Darder (William, 79'), Cristian Alfonso (Víctor Álvarez, 46'), Pirulo (Gabi, 61'), Tiko Mesina (Josu, 68') i Thievy (Eric, 46').

Àrbitre: Enric Ponsatí Clavaguera. Ha amonestat Jairo, de la Unió.

Gols: 0-1: Thievy (31'); 0-2: Eric (59'); 0-3: Bakary (66').

Espectadors: Uns 1.200 en una tarda exageradament xafogosa a Vilatenim. Abans d'iniciar-se l'encontre, el president de la Unió, Pere Aguado, ha lliurat a Albert Blázquez, recent campió d'Europa sub-19 amb la selecció espanyola, Josu Currais i Kilian Gran, tots tres jugadors del filial de l'Espanyol i formats a la pedrera unionista, el carnet de soci de l'entitat. Amb anterioritat, tots els integrants de la plantilla de la temporada 86-87 han desfilat per la gespa de l'estadi, des d'on han saludat l'afició i s'han fet la fotografia de rigor.


3 comentaris:

bibmurcia ha dit...

Buenos días, una pregunta:
¿Qué le pasa al holandés fichado del Ajax, Zeegelaar?.

Anònim ha dit...

no me gusta nada este filial, hay muchos jugadores tipo cristian alfonso, thievy, pirulo, erik y algun otro que son muy muy muy individualistas, mas preocupados de hacer la guerra por su cuenta, queriendo marcar su golito, que no miran mas que el bien suyo queriendo hacer mil florituras y no mirando por el bien colectivo, parace que estan celosos unos de otros y se pican a ver quien es la estrellita, esto si nadie les dice nada no va a funcionar de ninguna manera, esto ya empieza la semana que viene y como nadie ponga remedio o les pegue un toque de atencion sera otro año para olvidar, sino tiempo al tiempo, y entiendo que muchos partidos se ganan con una jugada individual, pero no una detras de otra, es que no se pasan la pelota ni a la de tres, prefiero 11 jugadores de equipo que luchen por nuestros colores comprometidos con el club que no 4 individualistas que la mayoria de partidos van a restar mas que no sumar, visca el futbol d'equip i forza espanyol¡¡

Josep Maria ha dit...

El primer encuentro ante el Manchester City, vi en Sadrià al holandés salir cojeando. Desde entonces no ha jugado ni un minuto más, luego debo pensar que está lesionado. Si alguien lo puede confirmar...

En cuanto al segundo comentario, todo son respetables opiniones y cada uno se lo puede mirar de una manera u otra. Si es verdad y permitidme que no cite esta vez nombres, que hay jugadores que necesitan un balón para ellos, dentro de nuestro futbol base, y entre los que me cita, alguno de manera rotunda. PEro hay un entrenador que es quién tiene que corregir defectos (a algunos quizás sea imposible ya a estas edades) y marcar unas directrices en quanto a colectividad y solidaridad en el terreno de juego. El futbol es un deporte colectivo y bueno es que hayan individualismos si hay clase, pero no olvidando lógicamente que aquí todos van embarcados en el mismo barco, y si este naufraga, naufragan todos.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M