divendres, 26 d’agost del 2011

UNA COPA DE CATALUNYA... DIFERENT DE LES ALTRES

EL RCD ESPANYOL ANUNCIA EN EL WEB OFICIAL, ELS FITXATGES PER REFORÇAR L'EQUIP FEMENÍ DE DUES JUGADORES: LA NORD-AMERICANA JOHANNA LOHMAN I L'ANGLESA LIANNE SANDERSON. ESPERANT QUE EL CLUB DONI LES XIFRES, LA ROMA OBLIGADA PER SER SOCIETAT COTITZADA A BORSA LES FA PÚBLIQUES: 15 MILIONS A PAGAR EN TRES TERMINIS, MÉS VARIABLES 2 MILIONS. PLANES AFIRMA QUE VERDÚ NO MARXARÀ SINO PAGUEN LA CLÀUSULA... US SONA AQUESTA CANÇO?. PER TREMOLAR...

Foto d'arxiu: Encontre davant les nord-americanes del St. Joseph


Aquest dissabte tindran lloc al Mpal. de Les Planes, a Sant Joan Despí, les semifinals de la VII Copa de Catalunya Femenina de futbol.

L’Espanyol i les locals del FC Levante Las Planas obriran el foc a partir de les 10:00 hores. En la segona semifinal serà L’Estartit i el vigent campió del FC Barcelona, qui buscaran la segona plaça per la final. Curiós el detall, que sempre a les copes de Catalunya tant femenina com masculina, l’Espanyol juga primer abans que el Barcelona, tant si és el vigent campió (nois) com si no ho és (noies).  O sigui sempre en l’horari de més audiència o de més públic...

El rival de les espanyolistes, de Segona Divisió Femenina (anterior Primera Nacional Femenina), va estar a punt de ser campió en lluita amb el Femení B espanyolista que va ser qui amb un gol de Débora als darrers minuts, li va privar el títol i el disputar la fase final d’ascens a Superliga que finalment va disputar el Girona amb infructuós resultat.

Si l’equip perico venç a les del Baix Llobregat, diumenge a les 12:00 hores, a la Ciutat Esportiva de Sadrià, disputarà la gran final davant Barcelona o Estartit. En principi, la final serà retransmesa per Televisió de Catalunya a través del seu canal Esports 3 (llevat que l'Estartit o impedeixi, oi?...  

Amb permís del caprici i grandesa del futbol, en el que a partit únic tot pot succeir i més en pretemporada, a ningú se li escapa que l'Espanyol per primer cop a la història de la competició, ja no és el favorit,  gràcies a l’actual Consell d’Administració encapçalat per Ramon Condal i a la greu situació econòmica que travessa la nostra entitat, amb les retallades a la secció que han arribat pràcticament a un 50% del pressupost amb la fugida de jugadores importants de l’equip com Ane, Kenty, Sandra Vilanova, Alexia Putelles, Erika Vázquez o la pròpia Vero triomfant als EE.UU sense que a hores d’ara es sàpiga quin serà el seu futur (toquem fusta, i no se li ocorri el pitjor...).

Per contra, el Barcelona (que ja ha derrotat a l’Espanyol en els dos darrers títols en els que s’ha enfrontat directament a la final a les espanyolistes – Copa Catalunya 2010 i Copa de la Reina-) s’ha reforçat encara més i millor que les darreres temporades sent actualment l’equip a batre, inclòs per sobre del Rayo Vallecano, Athletic Club o Atlético de Madrid que amb la incorporació d’ Adriana Martín també tindrà molt a dir. Si a sobre afegim al Sant Gabriel que si no amb cracks, si amb bones jugadores ha cobert les mancances que li privaven de ser un equip de la part alta, tenint en compte aquests condicionants, la temporada que se’ns espera serà força complicada i més tenint en compta que aquest any només els quatre primers juguen la Copa de la Reina (gràcies! RFEF, sempre donant per...)  

El Barcelona s’ha reforçat amb Míriam Diéguez (espanyolisme etern?), i Sonia Bermúdez (Rayo Vallecano), amb Kenti Robles (ex RCDE), Alba Aznar (Nàstic), així com dues argentines que ara mateix son una incògnita per qui escriu aquest relat, més tenint en compta el procés d’adaptació: Ludmila Manicler del Santiago Morning, i Florencia Quiñones, del Oncativo. Les altre dues altes, son les jugadores del planter, Laura i Leila.

Per part espanyolista, tan sols oficialment un fitxatge: La gallega Mari Paz Vilas Dono (Bamio, Pontevedra, 01/02/1988) jugadora de gran qualitat que va pertànyer a la UD Levante, on va ser campiona de lliga (2007/08), campiona de Copa de la Reina (2006/07 davant l’Espanyol a Madrid), finalista de Copa de la Reina (2007/08 davant el Rayo). Després va fitxar per l’entitat barcelonista on una greu lesió de lligament creuat, la va tenir apartada dels terrenys de joc durant deu llargs mesos. La passada temporada en el quadre barcelonista, va ser bastant discreta i els seus gols amb el conjunt culer no va superar els dits d’una mà. Ve a substituir a Erika Vázquez que ha tornat a l’Athletic després d’anotar 25 dianes amb l’Espanyol. No obstant, li desitgem la màxima sort i que les lesions i problemes físics siguin tan sols un mal record i aconsegueixi molts gols amb l’equip perico.

També dues jugadores que van militar al RCD Espanyol, Sara Serna i Aída García han tornat aquestes setmanes i s’han incorporat al conjunt entrenat per Carrión, a prova. La primera d’elles Sara, després també d’una greu lesió que la va tenir lluny dels terrenys de joc tota la temporada amb el seu anterior equip, l’Estartit. En el cas d’Aída, després de passar pel Barcelona i també l’Estartit, mirarà de convèncer al tècnic i tenir més sort que en els anteriors equips. El club encara no ha oficialitzat aquestes incorporacions.        


Fins ara el conjunt perico ha disputat amistosos de pretemporada davant conjunts febles nord-americans (14-0 i 6-0), un amistós d’entrenament davant el Sant Gabriel que feia pocs dies havia començat els entrenaments, (4-1) i dimecres davant la F. At. Vilafranca, resen ascendit a Segona Divisió Femenina (8-0). Tret de l’encontre davant el Sant Gabriel, la resta de partits son encontres en els que difícilment es pot calibrar el potencial de les espanyolistes per la feblesa dels rivals.
    



   

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla una mica pesimista aquest article. Tenim de l' any passat Marta Torrejón, Messeguer, Willy Romero, GImbert, Sonia Patricia, Monforte, Sara Mérida ja recuperada de la lesió, jugadores del filial campió de Nacional com Débora que ja han agafat experiència i ara Lohmann y Sanderson. Em sembla un equip de garanties per afrontar la Superlliga amb optimisme. No crec que ni Far$a ni Rayo ni Bilbao ni At. Madrid ni San Gabriel, siguin molt millors, ni molt menys.
Respecta als fitxatges del Far$a de la Miriam y Kenty sense comentaris, foten massa fàstic. A veure si ens veien diumenge a Sadrià i et dic qui sóc.

P U T A F A R $ A




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M