diumenge, 6 de novembre del 2011

L'ESPANYOL NO POT SUPERAR A UN VILLARREAL
MOLT DEFENSIU QUE COMPTA AMB L'AJUT DE FDEZ. BORBALÁN (0-0)











RCD Espanyol: 0 – Villarreal C.F: 0

Poc puntx ofensiu i altre cop, l’àrbitre protagonista.

El RCD Espanyol ha empatat amb el Villarreal en un partit en el que en la major part del mateix – sobre tot en el primer temps – ha estat molt superior a l’equip groc. Els de La Plana amb baixes d’homes com Rossi, Nilmar, Cani, Marchena, Senna, (o el traspassat Cazorla), dista molt de ser aquell Villarreal de somni , però amb tot no deixa de ser un dels equips per pressupost i qualitat de la part mig-alta i amb aspiracions europees malgrat la classificació actual.  

Els espanyolistes al marge de les carències en atac ja clàssiques que no tornarem a repetir per que les causes de les mateixes son conegudes per tothom, s’han topat altre cop amb un altre de la col·lecció de impresentables col·legiats que abunden en l’arbitratge espanyol. Hora serà que des del club es moguin d’una o altre manera per que això comença a ser ja molt preocupant. Un club amb el pressupost de l’Espanyol, amb lluita amb clubs que a sobre fitxen i no paguen i no son castigats amb el descens, que a sobre tingui que suportar una jornada si i altre també aquests lamentables arbitratges es lluitar i estavellar-se contra molins de vent.

Fernández Borbalán ha deixat sense assenyalar dos molt clars penals a favor del quadre perico que tothom ha vist menys ell. O potser si que els ha vist... Més tenint en compte com ha afinat la vista per veure i invalidar per fora de joc (existent però molt justet) d’Héctor Moreno en la rematada del gol anul·lat. Per el que els interessa, si que tenen bona vista...

L’encontre en el seu primer temps ha estat dominat totalment per l’Espanyol. Després del llançament ben blocat per Cristian a càrrec de Borja Valero (2’), als 4’ la primera polèmica del partit. Passada interior per Álvaro i rep un cop de colze que el fa caure. L’àrbitre res de res. Primer penal no assenyalat.

L’Espanyol juga bé i arriba fins l’àrea. Allà molt espessos, poques idees i el de pràcticament sempre. Hi posen molta voluntat i il·lusió, però sempre passa quelcom... o el centre és dolent, o la passada massa forta, o mal control, o xut dolent, o el que sigui... Una llàstima per que l’Espanyol ha jugat per anar-se’n al vestidor amb avantatge. Altre cop el meta Diego López ha tornat a estar maleït pel quadre perico al que no hi manera humana de fer-li un gol.

Una centrada de Verdú des de la dreta no arriba ni primer Álvaro amb el cap ni al segon pal Dídac amb el peu (7’). Una penetració de Hernán Pérez fins línia de fons, però molt segur Raul talla la perillosa centrada. Defensivament no hi havia cap tipus de problemes. El Villarreal pràcticament no existia. 

Segona polèmica: Falta llençada per Dátolo, remata de cap en planxa Héctor Moreno, i aconsegueix un gol molt bonic que justament anul·la l’àrbitre per fora de joc. Per poc; el que hem dit: Molt bona vista quan els hi convé...

Un contracop amb desplaçament llarg de Verdú per alt per Álvaro, aquest li guanya molt bé l’acció al defensor però davant l’oposició del darrer defensor el seu xut acaba a l’exterior de la xarxa. Una centrada de Dátolo es rematada de cap per Héctor Moreno, aquest cop molt desviada. Héctor, molt actiu, encara remataria altre cop de cap però a les mans de Diego López. Sergio García aguantant molt bé en la frontal i sortejant a quants defensors li sortien al pas cedeix per Álvaro, però aquest remata molt alt. Malgrat el bon joc, el domini, i les situacions de perill, entre els tres pals molts pocs xuts en tot el partit.

Raul mentre es bastava per dominar a Marcos Ruben, com en la jugada en la que el davanter visitant intentava retallar-lo per quedar-se tot sol, però el central espanyolista demostra altre cop que està en un gran moment de forma. Un llançament de falta directe de Romaric se’n va fora al m.44.    

El segon temps s’inicia amb una rematada de cap d’Àlvaro (estava un pèl massa lluny quan havia rebut la passada) que bloca Diego López als trenta-quatre segons de la represa. Una centrada passada de Verdú (50’) no hi arriba en condicions Sergio García tot i llençar-se al remat. Una jugada similar té lloc a l’altre àrea: Passada llarga de Borja Valero que no pot rematar Marcos Ruben per molt poc perdent-se la bola per la línia de fons.

Als 9 minuts de joc altre jugada polèmica, la tercera: Álvaro cau davant Musacchio dins l’àrea empentat lleugerament, però empentat. Pochettino donarà entrada a Weiss per Dátolo. El Villarreal mica a mica se n’anirà aprofitant de la baixa física d’un Romaric que ho dona tot però que en la darrera mitja hora perd força gas i l’equip ho nota. Al 61’ tindrà una gran ocasió, una entrada de Hernán Pérez fins la cuina, túnel a Didac, supera a Héctor i entre Raul i Cristian eviten el gol.

Quarta polèmica i aquest cop escandalosa. Sergio García dins l’àrea, entre dos defensors, i la pilota acaba impactant a la mà de Joan Oriol. Com tots sabem que aquesta setmana passada es va canviar el reglament i ara el penal per mans és si l’esfèrica et colpeja al ull, doncs el col·legiat aplicant aquesta nova regla no va xiular les clares mans del defensor visitant. Tota la grada del sector Cornellà l’ha vist ben clar al estar frontalment a la jugada. El col·legiat res, a lo seu... al que li han dit en el comitè... A aquests rebels de pericos, ni aigua...

Sergio García havia rematat fora. Thievy ha sortit per Álvaro. Tot continuava igual fins que altre cop no podíem passar sense la típica acció desesperant de Juan Forlín. Tenia una cartolina que l’havia vist feia poca estona. Pochettino que encara no està escarment de l’argentí, el deixa el suficient temps com per que faci una de les aterradores entrades que en ell son característiques, sense necessitat i al mig del camp (o en banda, per ell es totalment igual). Segona groga, i al carrer. Ja ho dèiem en l’anterior crònica del partit davant el Málaga. Ho porta en els gens del seu ADN. No hi ha remei. Altre cop l’equip ha pagat car el poc cap d’un dels seus jugadors... I sempre acostumen a ser els mateixox.

Això ho ha aprofitat el Villarreal per acostar-se al contracop amb molt perill a l’àrea espanyolista. De nou Hernán Pérez ha arribat fins la línia de fons, superant de nou a Dídac, a Raul i cedint per que Ruben remati desviat amb tot a favor. L’ensurt, de consideració.

Mica a mica, l’Espanyol recupera la seva sobrietat (Baena havia substituït a un esgotat Romaric), el Villarreal dona per bo l’empat, i inclòs l’Espanyol amb deu homes lluita desesperadament i amb totes les seves forces per fer-se amb el triomf. Una pilota llarga per Thievy que s’escapa sol des de mig camp en busca d’una pilota dividida a la que arribarà primer Diego López sortint ben ràpid fora de la seva àrea. En els darrers minuts llença dos còrners consecutius, i posa setge a la porteria del conjunt groc. En un d’ells Weiss des de la dreta li posa una pilota pel cap de Héctor Moreno, però la seva rematada massa centrada li cau com no, a Diego López. El Villarreal perd temps, doble canvi i dona per bo l’empat davant un Espanyol que ha merescut guanyar. Però altre cop, s’ha interposat un dels sicaris de Villar i Arminio. Fins quant ho aguantarem? Fins quant haurem d’aguantar aquests lamentables i escandalosos arbitratges d’aquesta corrompuda lliga, la pitjor i més injusta del mon?...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol:  Cristian Álvarez (7); Javi López (6), Raul Rodríguez (8), Héctor Moreno (8), Didac Vilà (6); Forlín (3), Romaric (7); Verdú (6), Dátolo (4), Sergio García (6); i Álvaro (6)
Substitucions: Weiss (6) per Dátolo, m. 59; Thievy (s.q.) per Álvaro, m. 73;  Raul Baena(s.q.) per Romaric, m. 77.

Villarreal CF:  Diego López, Mario,  Musacchio, Gonzalo, Català; Bruno, Borja Valero; Joan Oriol, De Guzmán, Hernán Pérez i Marcos Rubén.  
Substitucions: Ángel per De Guzmán, m. 69; Lejeune per Marco Ruben, m. 91; Joselu per Hernán Pérez, m. 91.

Àrbitre: David Fernández Borbalán del comitè territorial andalús. Molt malament. Ha mostrat cartolines grogues a Didac Vilà, m 40; De Guzmán, m. 61; Forlín (63’ i 74’), Gonzalo, m. 71, i Bruno, m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 12ena del campionat de lliga de 1a. Divisió disputat en l’estadi del RCDE a Cornellà-El Prat amb la presència de 23.417 espectadors. En la llotja el jugador integrant de la mítica davantera dels “5 delfines”, José María Rodilla. Temps amb cel força cobert, amenaçant pluja  però com succeeix al nou estadi, aquesta acaba per no fer acte de presència .



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
REAL MADRID C.F.
28
11
9
1
1
39
7
2
F.C. BARCELONA
25
11
7
4
0
34
6
3
VALENCIA C.F.
24
11
7
3
1
17
9
4
LEVANTE U.D.
23
11
7
2
2
17
9
5
SEVILLA F.C.
18
11
4
6
1
11
8
6
MÁLAGA C.F.
17
11
5
2
4
12
14
7
R.C.D. ESPANYOL
16
11
5
1
5
9
13
8
RAYO VALLECANO
15
11
4
3
4
14
13
9
ATHLETIC CLUB
14
11
3
5
3
17
14
10
CLUB At. OSASUNA
14
11
3
5
3
14
24
11
C. ATLÉTICO DE MADRID
13
11
3
4
4
14
14
12
REAL BETIS BALOMPIÉ
13
11
4
1
6
10
15
13
VILLARREAL C.F.
11
11
2
5
4
9
17
14
GETAFE C.F.
10
11
2
4
5
12
17
15
R.C.D. MALLORCA
10
11
2
4
5
8
16
16
REAL ZARAGOZA
10
11
2
4
5
12
22
17
REAL SPORTING
9
11
2
3
6
10
16
18
REAL RACING CLUB
9
11
1
6
4
7
15
19
GRANADA C.F.
9
11
2
3
6
4
12
20
REAL SOCIEDAD
8
11
2
2
7
9
18





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M