dimecres, 21 de desembre del 2011

L'ESPANYOL CERTIFICA EL SEU PAS A VUITENS
AMB UN BON PARTIT I GOLEJANT (4-2)





















RCD Espanyol: 4 – RC Celta de Vigo: 2

A vuitens!.




El RCD Espanyol s’ha classificat per disputar els vuitens de final de la Copa de S.M. el Rei, en eliminar al R.C. Celta de Vigo per 4-2 en un partit amb gols, bon joc, però en el que el resultat totalment just pot ser certament enganyós ja que abans de l’expulsió de Quique de Lucas, el quadre espanyolista no sol no s’imposava en joc als gallecs sinó que inclòs ha patit en algunes jugades d’atac del conjunt celtiña. Després del primer gol tot ha vingut rodat i els espanyolistes amb un gran encontre d’Àlvaro, de Romaric, Verdú i Sergio García s’han imposat amb claredat i encara la diferència en el marcador podia haver sigut més gran ja que dues pilotes han acabat als pals de la porteria visitant.

Pochettino no se n’ha refiat pas i ha tret pràcticament el conjunt titular amb excepció d’Ernesto Galán que s’ha quedat a la banqueta jugant en el seu lloc el jove Canal del filial que ha complert satisfactòriament. L’altre dels titulars que no ha jugat ha sigut el central mexicà Héctor Moreno, ocupant el seu lloc un Jordi Amat molt descentrat en el que s’ha notat en excés la seva inactivitat en aquest període tant llarg des que Raúl Rodríguez es va fer amb el lloc de central dretà de l’equip.

No ha sigut fàcil el començament. El Celta duia un empat a zero com a resultat de l’anada que no és un marcador gaire advers tenint en compta que s’enfrontaven a un primera, i que podia ser un arma de doble fil pels espanyolistes ja que en cas de marcar el conjunt gallec les coses podien complicar-se i molt. Així, davant un Espanyol molt fred, els gallecs han sigut qui primer s’han acostat amb perill a la porteria defensada avui per Kiko Casilla. Una centrada de Quique de Lucas ha estat rematada de primera fora per Natxo Insa.

S’ha reclamat des dels files gallegues penal en una aparatosa caiguda de David Rodríguez, que després que fiqués la cama el defensor espanyolista ha relliscat caient en mala posició fet que ha dut que s’ha recargolat de dolor per una suposada greu lesió de la que moments després ja ni se’n veien els més mínims efectes; caldrà veure no obstant, si realment l’enganxa o no el toca. La suposada lesió, fingida totalment... Es més, ell ha sigut qui més a prop ha estat d’inaugurar el marcador instants després quan una centrada des de la banda esquerra del seu atac a càrrec del lateral Bellvis, l’ha rematat el davanter centre gallec de cap, massa centrada, aturant Kiko Casilla, però posant la por al cos a la parròquia espanyolista ja que es trobava tot sol davant l’errada dels centrals espanyolistes. A més, acabaria sent l’autor dels dos gols del seu equip...

La primera ocasió espanyolista ha sigut a càrrec de Sergio García, però la passada en profunditat que ha rebut, l’ha rematat de primera al cos del porter Sergio que sortint bé a cobert perfectament la rematada del espanyolista.

Al minut 28 de joc ha tingut lloc la jugada en la que De Lucas ha estat expulsat. Ha vist la cartolina per protestar una decisió dient-li al jutge auxiliar “vaya cara que tienes” mentre es donava cops a la cara amb la palma de la mà ratificant amb el seu gest les paraules expressades, tot segons l’acta arbitral. La segona cartolina per dirigir-se al col•legiat tot seguit i dir-li “esto es una vergüenza, vaya cara que tienes tú también”. Després segons l’àrbitre li ha dit “eres un sinvergüenza”.

El primer gol espanyolista ha arribat un parell de minuts després de la infantil actuació de l’ex espanyolista De Lucas. L’eslovac Weiss que havia rebut de Romaric, culmina amb un bon xut des de la frontal que acaba allotjant-se a l’esquerra de Sergio. Una bona jugada espanyolista abans del descans acabaria amb una rematada de Romaric que salva Sergio.

En el segon temps l’Espanyol encarrilaria l’eliminatòria quan un servei de còrner des de l’esquerra a càrrec de Romaric es rematat molt bé per Álvaro Vázquez saltant més que el seu marcador, enviant la pilota a l’esquerra del porter del Celta.

Una bona acció de Canal per Weiss que en profunditat envia per Romaric qui penetra per la lateral de l’àrea de càstig i arribant pràcticament fins la cuina, quan s’esperava el centre per un company remata ras a punt de sorprendre; rebutja un defensor sota pals evitant el gol espanyolista. L’Espanyol estava jugant els seus millors minuts, Verdú i Romaric ho feien de meravella (tot sigui dit amb superioritat numèrica davant un segona), i una pilota de Dídac per Sergio García acaba habilitant el del Bon Pastor a l’eslovac Weiss qui dins l’àrea remata colpejant l’esfèrica al pal esquer, i la pilota escopida per la fusta increïblement no entra dins la porteria celtiña. Minuts després una precisa centrada de Canal per la dreta és rematada de cap molt bé, bombejada, per Sergio García, i altre cop la fusta s’interposa en el camí del gol quan l’esfèrica acaba colpejant al travesser.

El 3-0 l’obtingué l’Espanyol després d’una jugada en la que Álvaro Vázquez rep una passada llarga en una pilota recuperada en el mig camp, es marxa per velocitat superant el darrer defensor Joanthan Bila que el segueix, dribla la sortida del porter, perd angle i d’esquenes a la porteria quan fica la bota tocant la pilota, venint per darrera Hugo Mallo en l’intent de rebutjar, acaba allotjant-se la bola dins la seva pròpia porteria al sortir-li un xut bombejat que supera al meta Sergio.

El Celta de Vigo escurçaria diferències quan una centrada de Toni des de la banda dreta, bastant passada, es aprofitada per David Rodríguez que ficant la cama introdueix l’esfèrica dins la porteria de Kiko Casilla.

El quadre blanc-i-blau no volia sorpreses i continuà atacant disposant de varies oportunitats per incrementar la renda: Un xut d’Alvaro per l’esquerra que bloca Sergio, o un contracop que s’emporta molt bé l’esfèrica Verdú fent-li un barret al darrer defensor però es precipita i deixa anar un xut llunyà veient avançat al porter quan precisament Álvaro es trobava sol a l’altre cantó de l’atac perico.

Sentenciaria l’Espanyol una jugada en la que Romaric passa en profunditat per Álvaro, i aquest remata creuat sense que l’esfèrica vagi a porta i abans que surti per la línia de fons, Dátolo (que havia sortit per Weiss rebent l’argentí xiulets d’un sector del públic cosa que des d’aquí censurem obertament malgrat ens pugui agradar més o menys les seves actuacions) recupera i centra molt bé rematant Sergio García amb tant ímpetu que acaba fins i tot ell dins la porteria (veure foto).

Jordi Amat veu en el 72’ la segona cartolina i també deixa a l’Espanyol amb deu jugadors. Certament la falta de partits, de ritme de competició, li ha pesat en excés al bon central espanyolista molt titubejant i descentrat en el primer temps i més segur en el segon a mida que el rival amb inferioritat havia minvat en el seu poder ofensiu.

Pochettino dona entrada posteriorment a Rui Fonte (com no!) i després a Cristian Gómez. L’equip perico jugant amb molta confiança és a punt d’aconseguir el cinquè quan una passada en profunditat d’Álvaro per Canal es a punt de poder-se’n sortir davant l’oposició d’un defensor que finalment rebutja i no dona opció al lateral quan anava a rematar després d’un control dins l’àrea. Rui Fonte també ha tingut la seva gran oportunitat quan una passada de Joan Verdú, marca de la casa, ha acabat amb un potent però poc col•locat xut del portuguès que el meta visitant cobrint bé, ha evitat el gol perico. Dátolo, ha estavellat la pilota a la tanca en un llançament molt perillós directe de falta a prop de la frontal, i després en altre jugada tampoc ha estat excessivament hàbil en una passada d’Alvaro en la que l’argentí no ha sabut culminar. També en una bona pujada de Canal Álvaro ha tingut el cinquè gol. El davanter centre espanyolista ha estat a punt de transformar en gol un servei de falta directe que buscant l’escaire ha sortit fora a la dreta de Sergio. La darrera ocasió espanyolista, un xut de Joan Verdú que en dos temps ha aturat el meta del Celta.

En temps d’afegit, un servei de cantonada executat des de la dreta de l’atac visitant acaba amb una pilota penjada sent pentinada la pilota per Joan Tomás per que David Rodríguez remati al fons de la porteria aconseguint el seu segon gol i maquillant pel seu equip fins a cert punt el resultat.

L’Espanyol conclou l’any 2011 amb tres triomfs (els dos darrers de lliga davant Atlético i Sporting i el passi a vuitens de final amb un empat i una golejada davant un segona divisió) i al menys dona un parèntesi de felicitat a tota la seva sofridora massa social en aquesta aturada nadalenca. Després veurem i experimentarem un cop més com es fan els sortejos a la RFEF i viurem altre derbi, pressupostàriament més desigualat que mai, però amb la il•lusió que ningú ens pot treure que David guanyi al més cruel i malvat Goliath. Felicitats Espanyol!.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla (6); Canal (6), Raúl Rodríguez (6), Jordi Amat (4), Dídac Vilà (5); Forlín (6), Romaric (8); Verdú (8), Weiss (7), Sergio García (8); Álvaro (9).
Substitucions: Dátolo (5) per Weiss, m. 58; Rui Fonte (s.q.) per Sergio García, m. 72; Cristian Gómez (s.q.) per Romaric, m. 81.

RC Celta de Vigo: Sergio; Hugo Mallo, Jonathan Bila, David Català, Bellvis; Bustos, Alex López; Oubiña, Nacho Insa, Quique de Lucas, i David Rodríguez.
Substitucions: Roberto Lago per Bustos, m. 55; Toni per Nacho Insa, m. 58; Joan Tomás per Bellis, m. 69.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo de la territorial madrilenya. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Jordi Amat, m. 36’ i 72’, Dídac Vilà, m. 52, i Cristian Gómez, m. 86 i al visitant Quique De Lucas, m. 28 dues cartolines pràcticament seguides.

Gols: 1-0: Weiss, mm. 31; 2-0: Álvaro, m. 49; 3-0: Hugo Mallo, p.p. m. 58; 3-1: David Rodríguez, m. 63; 4-1: Sergio García, m. 68; 4-2: David Rodríguez, m. 93.

Incidències:
Encontre corresponent a la tornada de l’eliminatòria de setzens de final de la Copa de S.M. el Rei, (amb 0-0 del partit d’anada), disputat en l’estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant de 11.410 espectadors en una nit freda però bastant menys que la del darrer encontre de lliga davant l’Atlético. S’ha guardat un minut de silenci abans de l’inici del partit en memòria del ex porter del RCD Espanyol, qui va pertànyer al conjunt espanyolista en les temporades 1961 fins 1966, i va ser el meta titular en el famós i rememorat partit de desempat de la promoció d’ascens a la màxima divisió perduda l’any anterior, disputat al Bernabeu davant el R. Mallorca en el dia de l’ascensió (23/05/1963).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M