diumenge, 18 de desembre del 2011

EMPAT EN EL DERBI. DE POGUÉ SENTENCIAR
EN EL PRIMER TEMPS, A UN PAS DE LA DERROTA.
BRENDA EVITA EL TRIOMF CULER A L'AFEGIT.





















RCD Espanyol Femení “A”: 3 – FC Barcelona: 3

El Femení “A” espanyolista no va pogué vèncer al FC Barcelona en encontre disputat ahir a la Ciutat Esportiva. Les de Luis Carrión després d’una brillant remuntada en el primer temps, van sucumbir en el segon davant un Barcelona que aprofitant les errades en defensa de les espanyolistes es va posar per davant. En el darrer sospir, Brenda va establir les taules en el marcador que feien molta més justícia al que es va veure, però que deixen la mateixa diferència de set punts entre ambdós conjunts i pràcticament acomiaden al conjunt perico del títol de lliga, llevat que les barcelonistes pateixin una davallada impensable avui un cop vist la diferència de potencial amb la resta d’equips, tret de l’Athletic Club, el gran beneficiat de la jornada.

El primer quart d’hora de partit va ser dominat per un Espanyol que va tenir la primera ocasió als dos minuts en una acció individual de Willy que culminar la jugada amb un xut que sortir a l’esquerra de Laura Ráfols. També una bona internada de Débora va dur perill, però massa tancada la seva centrada va ser fàcilment aturat per la portera barcelonista.

El Barcelona va aconseguir crear els primers problemes en una escapada de l’extrem Olga que rebutja com pot Mariajo. A la següent jugada, una centrada de Corredera per la dreta li cau a Olga que remata per sobre la porteria espanyolista. La rèplica una molt bona jugada de Débora per banda dreta arribant a línia de fons però Mary Paz en la boca de gol per molt poc no pot connectar amb la bola.

Com en tots els gols barcelonistes ahir, les jugades més perilloses del conjunt culer van venir per la banda dreta de la cobertura perica on la portuguesa Sonia Matías, que al igual que Sara Monforte a l’altre lateral, sortia d’una lesió i no es trobava en les seves millors condicions (precisament les dues jugadores substituïdes en el segon temps); no va pogué en cap moment amb Olga, i ja en el minut 19 es marxa per velocitat l’extrem barcelonista havent rebut de Sonia Bermúdez, retalla a Marta Torrejón i deixa anar un xut que s’allotja a l’escaire esquerra de la porteria defensada per Mariajo. Encara que ens costi dir-ho, un gran gol.

L’Espanyol esperonat pel gol encaixat va posar setge a la porteria barcelonista atacant amb les seves millors armes, la velocitat i desbordament de Willy per l’esquerra i Débora per la dreta. Lianne Sanderson va completar també un molt bon encontre.

La primera ocasió per igualar el marcador advers va arribar quan Mary Paz en lluita per una pilota en possessió barcelonista, la segueix i aconsegueix fica la bota i robar-li la cartera a la defensora en un pam de terreny i rematar amb poc angle a la base del pal dret. Silvia Meseguer ho va provar amb un xut creuat que sortir fora.

El Barcelona torna a avisar quan una escapada de Corredera per la dreta acaba amb una centrada per la golejadora Sónia Bermúdez, qui amb tot a favor i lliure de marca, envia als núvols en la millor ocasió blaugrana del primer temps, al marge es clar del gol.

L’Espanyol inicia la remuntada quan Willy remata al fons de la porteria una bona centrada de Débora que ha tornat a guanyar línia de fons superant Melanie. L’andalusa aquest cop no perdona i estableix l’empat al marcador als vint-i-sis minuts de joc. La rèplica visitant un llançament llunyà de Sónia que acaba impactant a la part superior del travesser de la porta espanyolista.

El quadre perico es posa per davant en el marcador quan una gran passada a l’espai de l’anglesa Lianne Sanderson per Willy en el minut 33, l’andalusa s’escapa i en el mà a mà amb Ráfols estavella l’esfèrica al seu cos, sortint la pilota rebutjada cap el centre de la porteria on la golejadora Mary Paz seguint la jugada empeny l’esfèrica al fons de la porteria.

L’Espanyol s’estava menjant al líder i en els minuts següents el seu domini seria abassegador disposant de suficients i clares ocasions com per haver sentenciat el partit: Una mitja volta dins l’àrea d’Ana Romero “Willy” amb un letal xut, obliga a Ráfols ha realitzar la intervenció de la tarda evitant el tercer gol espanyolista. En altre acció Joanna no veu sola a Débora a la seva dreta i se la juga rematant fora a l’esquerra.Mary Paz tindria al minut 41’ l’ocasió més clara per fer el tercer quan controla dins l’àrea i encarant a Ráfols remata al cos de la portera i no la pot batre. En el 43’ un servei de falta es executat per Lianne Sanderson i Vanessa remata de cap creuat a dos pams del pal esquer. Les dues darrers accions, una rematada de Lianne massa centrat, i un contracop en el que Willy xuta massa lluny en comptes de continuar progressant; el seu xut ras sortirà desviat.

En el segon temps Xavi Llorens efectua un doble canvi. L’Espanyol continua amb el mateix onze, però el gran moment de joc finalitzà amb l’exhauriment dels darrers minuts del primer temps i no tindrà continuïtat en el segon. El Barcelona surt dominant davant un Espanyol que perillosament recula massa. Débora en una acció que supera a dos adversaris però l’equip espanyolista no acaba de culminar rematant de cap Mary Paz rebotant en una defensora la pilota i sortint a còrner.

El partit (i potser la lliga malauradament) s’esvaeix quan en una acció molt lletja i antiesportiva total del FC Barcelona (aquests son els veritables “valors” de la institució fundada pel suïs Gamper) s’aprofita que el joc s’atura quan Sonia Matías cau a terra i en comptes d’enviar la bola a fora, el Barcelona no ho fa, el col·legiat no talla el joc sinó insta continuar quan la portuguesa s’aixeca, i per a més inri la jugada acaba amb un refús de Silvia Meseguer sobre la pròpia porta que Mariajo toca però no pot impedir que acabi dins. Era l’empat i l’Espanyol s’enfonsava...

Als tres minuts altre jugada per la banda dreta mal defensada, penetració fàcil i aquest cop serà Monforte qui intenta rebutjar anant la pilota al pitjor lloc, al peu de l’argentina Ludmila qui marca i posa al Barcelona per davant.

Molt li costaria a l’Espanyol refer-se d’aquest cop dur, d’aquestes adversitats. Tan sols una acció de Willy amb una centrada xut massa tancada que Ráfols s’anticipa a la rematada de Marta. Carrión substitueix primer Sonia i després Monforte donant entrada a Sara Serna i a Brenda. El Barcelona va tenir el tercer quan Sónia Bermúdez es va escapar i remata al travesser de la porteria espanyolista.

Quan el temps s’exhauria i ens trobàvem en temps d’afegit, una acció de Willy penetrant per la lateral esquerra de l’àrea de càstig segons l’atac local, supera a una defensora, ho intenta apurant la jugada superant a la segona rival que li surt al pas i abans que surti del tot (o fins i tot va sortir) la pilota per la línia de fons, centra al bell mig de l’àrea per que Brenda Pérez fiqui el cap i envia la pilota al fons de la porteria i evita dues coses: La derrota a mans de l’etern rival, la quinzena victòria culer consecutiva, i al mateix temps el campionat encara no estigui decidit ja que el Barcelona ha de visitar Lezama. Amb tot, la distància de les espanyolistes amb les blaugranes sembla ja insalvable, més tenint en compta que l’Espanyol ha de visitar terreny barcelonista i que fins febrer no tornen les estrangeres del conjunt espanyolista, fet que també serà un seriós contratemps (ja previst) per Luis Carrión.  

Estalviïn senyors consellers! Estalviïn i retallin els pressupostos en el futbol femení, mentre llencen els diners en altres parcel·les totalment improductives. Ara, contemplin i gaudeixin de la classificació, la qual penjo per que se la mirin bé. Queden lluny (i no fa pas tant) aquells temps amb Antonio Martín, inclòs amb Josep Ramió... sota la presidència de Sánchez Llibre... Qvo Vadis, Espanyol Femení?..               

   


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Sonia Matías, Marta Torrejón, Vanesa, Sara Monforte; Meseguer, Joanna Lohman; Lianne Sanderson, Débora, Willy, i Mari Paz.
Substitucions: Sara per Sónia, m. 75; Brenda per Monforte, m. 83.

FC Barcelona: Ráfols, Laura, Marta Unzúe, Ani Escribano, Melanie, Guti, Corredera, Míriam, Wicky, Sónia Bermúdez i Olga.
Substitucions: Kenti i Ludmila per Melani i Guti, m. 46; Montse Tomé per Olga, m. 78.

Àrbitre: Daniel Navarro Jiménez, de la delegació del Bages. Cartolines grogues a Vane, m. 42, Willy, m. 52, Mary Paz, m. 66 i Marta Torrejòn, m. 84 per part local i a Míriam, m. 43, Kenty, m. 52 per part visitant.

Gols: 0-1: Olga, m. 19; 1-1: Willy, m. 26; 2-1: Mary Paz, m. 33; 2-2: Meseguer pròpia porta, m. 63; 2-3: Ludmila, m. 66; 3-3: Brenda, m. +90.  

Incidències: Encontre corresponent a la 15ena. jornada de lliga de la Primera Divisió Femenina, disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, amb les cameres de TV3 retransmetent en directe l’encontre. En els prolegòmens abans de la disputa del partit, Vero Boquete ha rebut la samarreta amb el dorsal 21 i el seu nom de mans del conseller responsable del futbol femení, senyor Garrofer, i ha efectuat la sacada d’honor (veure fotos). Bona entrada, temperatura meteorològicament parlant bastant freda. Al descans, mini-partit entre les benjamines del RCD Espanyol i l’Escola Futbol Bonaire. A la grada, totes les nenes i noies del futbol base femení fent costat i fent-se sentir com una sola veu en favor del RCD Espanyol en la fita d’aconseguir aturar al Barcelona.   



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
43151410547
2
ATHLETIC CLUB
401513114411
3
R.C.D. ESPANYOL
361511315913
4
SPORTING CLUB HUELVA
30159332416
5
RAYO VALLECANO
29159243918
6
LEVANTE U.D.
28158432413
7
ATLÉTICO DE MADRID
25157442920
8
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
24157354031
9
REAL SOCIEDAD
24157352218
10
C.D. SANT GABRIEL
20156272629
11
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
18155371820
12
U.D. COLLERENSE
14154292139
13
S.D. LAGUNAK
14154291233
14
C.A. MÁLAGA
111532101741
15
U.E. L'ESTARTIT
10152491431
16
VALENCIA C.F.
7152112943
17
F.V.P.R. EL OLIVO
61513111648
18
E.M.F. REOCÍN
41511131754





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M