dissabte, 17 de desembre del 2011

ELS GOLS DE THIEVY I SERGIO GARCÍA
DONEN UN TRIOMF MERESCUT A L'ESPANYOL (1-2)


EL FILIAL I EL JUVENIL "A" GUANYEN 0-2 ELS SEUS RESPECTIUS ENCONTRES A VIC I SARAGOSSA RESPECTIVAMENT. EL FEMENÍ SALVA UN PUNT EN L'AFEGIT DAVANT UN BARCELONA QUE NO HA POGUT AMB L'ESPANYOL (3-3), PERÒ QUE PRÀCTICAMENT TÉ LA LLIGA A LA SEVA BUTXACA.


Real Sporting: 1 – RCD Espanyol: 2

Tercera victòria a domicili del RCD Espanyol en el Molinón de Gijón en un encontre en el que l’Espanyol va posar coll avall amb un matiner gol de Thievy, però que en el segon temps després de no sentenciar, els locals empatant l’encontre ha posat molt difícils les coses a un Espanyol que no s’ha rendit, i ha acabat aprofitant una de les varies ocasions clares de gol que ha disposat per fer-se amb un triomf totalment merescut.

Els espanyolistes s’han avançat al minut dos quan en jugada per banda dreta, Weiss es desfà de l’escomesa de fins a tres adversaris, passa a Sergio García qui més al centre habilita per que Thievy d’una gran canonada a l’escaire dreta de la porteria asturiana, col•loqui el 0-1 en el marcador.

Els de Pochettino han pogut incrementar el resultat amb dues accions: Un mà a mà de Thievy i en una ocasió de Sergio García que atura la seva rematada el meta Juan Pablo. La primera acció dels locals, al minut 18’ de joc quan De Las Cuevas amb un gran xut ha posat a prova a Cristian Álvarez; l’argentí ha rebutjat a còrner. La segona jugada de perill del conjunt local ha sigut quan una centrada de De las Cuevas ha estat rematada per Castro a boca de canó estavellant l’esfèrica en un company d’equip al bell mig de l’àrea petita.

L’Espanyol no obstant, ha estat qui ha jugat més i millor en aquest primer temps, dominant a un Sporting superat. Una centrada de Romaric molt perillosa no hi arriba per ben poc Weiss. L’eslovac ha vist l’única cartolina dels espanyolistes (avui no hi era Forlín per sanció) i a la segona part el tècnic Mauricio Pochettino ha preferit deixar-lo a la banqueta per si de cas...

Tret d’una acció en la que Cristian ha hagut d’aturar en dues ocasions en una jugada embolicada, ha sigut l’Espanyol qui més a prop ha estat del gol. Una penetració fins la cuina de Sergio García ha acabat amb una passada de la mort que no ha trobat rematador. Joan Verdú en el llançament d’una falta directa a un pam de la frontal ho ha intentat però era massa a prop per pogué col•locar l’esfèrica a l’escaire. El propi Verdú al 40’ ha estat a punt de culminar amb èxit la seva jugada amb un xut que s’ha marxat a menys d’un metre del pal dret de la porteria asturiana. Per part local, una penetració per l’esquerra del seu atac tallada per Raul Rodríguez molt segur.

En el segon temps, la pluja ha fet aparició i com no, Rui Fonte també, fidel Mauricio Pochettino a la seva obsessió. No tenim res contra el tècnic argentí al que s’ha d’aplaudir ben fort per saber treure profit d’una plantilla a la que el Consell d’Administració se’n preocupa cada semestre que sigui de pitjor nivell i amb més joves valors que naturalment necessiten el seu temps per que madurin i donin fruït (que naturalment no deixarà ja que abans els vendrà). Però l’enamorament esportiu amb el portuguès (al que seguim sense veure-li res i sense aportar res al joc, inclòs quant surt fresc al terreny de joc com avui després del descans) no l’entenem i així exposem nostres reserves a aquestes decisions.

Altre cosa ben diferent es Galán. El madrileny era el tercer lateral dret de l’equip. Les lesions l’han fet titular i si no variem la ubicació natural de Jordi Amat passant-lo al lateral, no hi ha ningú més a la plantilla per ocupar aquesta demarcació. Ja no és cap novetat que tots els equips que s’enfronten al quadre espanyolista ho intentin per la banda esquerra del seu atac; es a dir, la dreta d’Ernesto.

En el segon temps l’Espanyol podia i devia haver sentenciat. No ho ha fet i ha estat a punt de pagar-ho car. Primer, als 46’ Thievi Bifoumà ha tingut el 0-2 en les seves botes, però el seu xut ha estat rebutjat per Juan Pablo en el mà a mà.

L’Espanyol ha anat cedint terreny davant un Sporting que ha començat a empentar conscient que anava per sota en el marcador i que no podia permetre seguir deixant jugar als espanyolistes al seu aire. Els asturians donen el primer ensurt en una pilota centrada mal refusada per Raul (un dels pocs errors) corregit immediatament per Héctor Moreno.

Amb un Sporting ja més avançat, l’Espanyol ha trobat forces espais pel contracop. Aquest podia haver sigut letal si Thievy hagués estat més encertat de nou. Una gran jugada de Verdú passant a la frontal per Romaric que molt bé deixa d’esperó per la incorporació dins l’àrea del francès que queda tot sol davant Juan Pablo però erra en l’u contra u estavellant la bola al cos del porter.

No aprofitada aquesta pilota tant clara, l’acostumat patiment perico quedava garantitzat. Primer, una bona acció de Castro superat Galán, acaba amb un tret molt col•locat que obliga a Cristian a emprar-se a fons per refusar a còrner. Aquest es llença tocant en el primer pal David Barral que fica la cama enviant la pilota al lloc on ni Thievy sota pals ni Cristian poden arribar.

Era l’empat fruit d’un major domini local en aquest segon temps, i al no aprofitar les clares ocasions els jugadors espanyolistes. Cal dir que els de Pochettino s’han complicat bastant en defensa en pilotes controlades per no refusar l’esfèrica amb contundència i abusar de voler sortir amb la pilota controlada. Amb tot, i tret del forat per la seva dreta, la defensa espanyolista ha tornat a brillar a gran alçada com a primera línia de la que s'ha de fonamentar un equip.

Pochettino ha substituït un Thievy amb molèsties, i ha donat entrada a Álvaro Vázquez. Ha aportat frescor a l’atac, mobilitat, bons moviments, però altre cop massa individualista obsessionat amb el gol que no arriba i quan l’ha tingut ha errat amb definicions impròpies d’un davanter de primera divisió. Esperem que tingui millors encontres i pugui demostrar el que si ha demostrat en categories inferiors i per les que ara el seu representat (per ordre d’ell naturalment) demana el que l’Espanyol no li pot donar a nivell crematístic i el que no ha demostrat encara a nivell de professional a la màxima categoria.

Malgrat el domini local, l’equip espanyolista tindria ocasions força interessants per sorprendre al contracop al conjunt asturià molt bolcat en atac. Al 67’ una passada a l’espai de Sergio García (necessari a l’atac com el aire que respirem i l’equip ho va notar en el període d’absència per lesió) per Álvaro, acaba amb xut que bloca Juan Pablo. En el 73’ una bona acció individual d’Àlvaro arribant fins línia de fons i centrant, no arriba Rui Fonte i gairebé sense porter Verdú quan aconsegueix controlar i rematar ja li tapa un defensor i cobreix taponant la rematada. En altre acció d’Àlvaro, Sergio García no arriba per centímetres al remat. L’Espanyol no es conformava amb l’empat i semblava que havia aconseguit reconduir la situació produïda després de l’empat local.

Al 84’ un llançament llarg que pentina Verdú, li cau a Sergio García que no s’ho pensa dues vegades i d’un gran xut creuat per alt, supera a Juan Pablo, col•loca en avantatge als espanyolistes i catapulta a l’Espanyol al tercer triomf a domicili. Però abans del xiulet final, tocaven nou llargs minuts de patiment. Una rematada d’Eguren a la sortida d’una falta que s’estavella a la tanca, o un gol anul•lat per fora de joc clar a Ivan Hernández al 88 son els darrers embats del conjunt asturià. El quadre perico tindrà l’ 1-3 amb un contracop en el que Álvaro es marxa per velocitat tot sol i entrant a l’àrea xuta al cos de Juan Pablo malbaratant una ocasió que no es podia errar.

Dimarts, la tornada de la Copa del Rei davant un Celta que no vindrà pas de vacances nadalenques a l’estadi (0-0 a l’anada i l’eliminatòria a l’aire) i passat festes, el derbi de la màxima, també a l‘Estadi del RCDE.


Fitxa Tècnica:
Sporting Gijón: Juan Pablo, Andre Castro, Rivera, Novo, Gregory, Ivan Hernández, R. Canella, Damián, De Las Cuevas, Barral, i Trejo.
Substitucions: Bilic per Novo, m. 68; Eguren per Rivera, m. 80; Ayoze per Trejo, m. 86.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7); Galán (3), Raúl Rodríguez (7), Héctor Moreno (7), Dídac Vilà (6); Baena (7), Romaric (8); Verdú (8), Weiss (7), Sergio García (8); Thievy (7).
Substitucions: Rui Fonte (4) per Weiss, m. 46; Álvaro (5) per Thievy, m.62; Cristian Gómez (s.q.) per Sergio García, m. 88.

Àrbitre: Miguel Ángel Aiza Gámez, del comitè territorial valencià. Ha mostrat cartolina groga a Weiss, m. 25, Rui Fonte, m.76. Ha expulsat en el m. 53, al preparador físic del RCDE Jesús Pérez Pérez, per “protestar de manera airada i ostensible al quart àrbitre, arribant a agafar-lo pel braç en dues ocasions”. Un minut abans havia amonestat per protestar al tècnic Mauricio Pochettino.

Gols: 0-1: Thievy, m. 2; 1-1: David Barral, m. 60; 1-2: Sergio García, m. 84.

Incidències:
Encontre corresponent a la 17ena jornada de lliga (disputada) de 1a. Divisió, jugat a l’estadi del Molinón, Gijón, amb la pluja com a protagonista en el segon temps. L’Espanyol lluïa a les seves samarretes un eslogan de la “Marató de TV3”. Abans del començament de l’encontre s’ha guardat un minut de silenci en memòria d’un ex directiu del Sporting, mort recentment.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M