dilluns, 12 de desembre del 2011

TORNEN ELS GOLS I EL TRIOMF A L'ESTADI:
UN EFECTIU ESPANYOL ESCLAFA A L'ATLÉTICO (4-2)

RCD Espanyol: 4 – C. Atlético de Madrid: 2

Gran triomf del RCD Espanyol davant un Atlético més misèries que mai, totalment desbordat des que Joan Verdú ha avançat al quadre espanyolista amb dos grans gols en els set primers minuts. Els blanc-i-blaus que s’han col·locat 3-0 abans dels vint minuts han viscut l’encontre més plàcid aquesta temporada, sent el primer encontre que guanyen per més d’un gol de diferència en el present exercici i un dels pocs des que estem a Cornellà – El Prat que aconsegueixen quatre gols (la passada temporada: 4-1 davant la Real i 4-0 davant Zaragoza).

Pochettino ha sorprès (o potser no...) donant un lloc a l’equip d’entrada a Rui Fonte i deixant a la banqueta a Álvaro. La confiança extrema que té el tècnic hispa-argentí amb jugadors com Galán i Rui Fonte no deixa de causar sorpresa al menys en el cas de qui escriu aquestes línies. Però ell és qui mana, ell a bon segur veurà aptituds i aspectes positius que el comú dels mortals no encertem a esbrinar,  i avui pot estar orgullós de com li ha respost l’equip.

Ràpidament Joan Verdú ha posat el partit coll avall, quan al minut 5 recupera Romaric en zona de tres quarts la sacada del meta visitant, passa a Verdú qui des de més de trenta metres deixa anar un bon tret en carrera que bat al meta matalasser per la seva dreta. Anteriorment al minut dos l’Atlético havia donat un bon ensurt amb un centre des de l’esquerra del seu ataca que Falcao toca lleugerament sortint la pilota creuada a mig metre del pal esquerre.

El gol dona ales a un Espanyol que en menys de dos minuts després del primer, Joan Verdú tornarà a repetir. Joan molt ràpid es filtra entre varis contraris i quan entra uns metres dins l’àrea li clava al lloc apropiat en que Courtais no hi pot arribar junt al pal dret. Increïble però cert. Molts encontres sense marcar en prou feines un gol i en set minuts dos. La reacció del conjunt matalasser, un llançament directe de falta des de la frontal a càrrec de Gabi que s’ha marxat per sobre el travesser.

Una mitja volta de Sergio García, molt marcat, ha acabat aturant Courtois el xut del davanter espanyolista. Als 19 minuts, una paret molt bona entre Romaric i Sergio García, acaba amb la passada d’aquest en profunditat per la lateral de l’àrea de càstig, i Romaric amb xut creuat acaba fent el tercer al superar al meta del conjunt matalasser per la seva esquerra.

Feia molt de temps que els espanyolistes no vèiem guanyar al nostre equip per tres gols abans dels vint minuts de joc, abans que els aplaudiments de la grada recordant Dani Jarque al 21’. L’Espanyol gaudiria d’una bona ocasió quan un Romaric omnipresent envia una passada en profunditat per Thievy, però al tall es creua un defensor matalasser enviant a còrner.

En mig del festival espanyolista, l’Atlético avisa a tothom que encara esta viu malgrat el resultat advers i s’aprofita d’una errada de càlcul en la sortida de Cristian Álvarez en una centrada de Salvio que Falcao s’avança al xoc amb el meta argentí per molt poc enviant amb el cap l’esfèrica dins la porteria blanc-i-blava. Era el 3-1. Una centrada de Diego a set minuts del descans es rematada de cap per M. Suárez marxant-se l’esfèrica a la xarxa per la part superior.

Pochettino escarmentat d’altres ocasions, com Forlín ha vist la cartolina groga al minut 26, ha volgut evitar mals tràngols, i l’ha deixat als vestidors substituint-lo per Raúl Baena. El conjunt català ha fet una sortida fulgurant al igual que en el primer període. Caiguda en l’àrea de Rui Fonte protestada per la grada. Una falta llençada ràpidament per Verdú en profunditat per Sergio García qui ha rematat rebutjant molt bé Courtais a còrner evitant el gol espanyolista (50’).

Però als nou minuts de la represa, Sergio García ha aconseguit fer pujar el quart al marcador en una acció molt embolicada en la que primerament perd la pilota, el rebot l’afavoreix i continua la penetració a l’àrea, i altre cop sembla que davant el meta belga del conjunt matalasser no hi arribarà però altre cop fica la punta de la bota lo just per enviar la pilota al fons de la porteria.

Thievy Bifoumà ha tingut la seva millor ocasió per sumar-se a la llista de golejadors espanyolistes quan ha deixat anar al 55’ un fort tret al que ha respost amb una gran intervenció el meta belga Courtois. Una bona passada en profunditat del repertori de Joan Verdú no ha estat ben aprofitada per Rui Fonte que ha fet un control no del tot satisfactori quan s’hagués quedat tot sol dins l’àrea. Altre passada del migcentre barceloní aquest cop per Sergio García elevant la bola i superant els darrers homes de la cobertura matalassera l’ha engaltat el del Bon Pastor amb una volea que s’ha marxat desviada a la dreta. I altre passada preciosa de Verdú (i van...) aquest cop per Thievy que s’ha quedat sol però en l’u contra u amb Courtois ens ha tornat a demostrar que aquest noi no té gol i que lo del camp del Nàstic va ser fruït d’una nit màgica i poc més ...

Sort que el marcador era prou definitiu, ja que si Poche ha canviat a Forlín per que tenia una cartolina, Baena, també l’ha rebut al 63’... El tècnic argentí ha donat oportunitat als dos “Cristians” del filial, mentre Álvaro ha vist l’encontre des de la banqueta, lo que tampoc és just del tot doncs en molts partits poques pilotes li queien al de Badalona i menys jugant enganxat a la banda en comptes de la seva posició natural. Haurà d’espavilar, doncs qui vulgui ser titular s’ho ha de guanyar...

En un servei de cantonada al 66’ executat per Romaric des de l’esquerra de l’atac perico ha estat rematat per Sergio García i amb tal mala fortuna que el seu company Thievy, al mig, ha evitat que la pilota prosseguís el seu camí a gol fent impacte en ell.

Dues accions assenyalades amb el banderí en alt pel jutge auxiliar han acabat amb la bola dins la porteria espanyolista quan les accions ja estaven prèviament anul·lades (56’ i 70’). L’Atlético de Madrid ha establert el que seria resultat definitiu en el 73’ quan Arda segons abans de ser substituït ha deixat anar un bon xut que ha superat a Cristian Álvarez per la seva dreta. Un xut posterior de Gabi ha estat ben aturat per Cristian.

L’Espanyol no ha deixat lloc a hipotètiques sorpreses i malgrat el segon gol matalasser, el resultat no ha perillat gens i l’espanyolisme ha pogut assaborir un triomf plàcid i sense patiments de darrera hora. Amb aquest triomf, els de Pochettino son vuitens a la classificació. Dimarts, el torneig del K.O. a Vigo davant el R.C. Celta.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (5); Galán (5), Raúl (7), Héctor Moreno (7), Dídac Vilà (6); Forlín (6), Verdú (9), Rui Fonte (4), Romaric (8), Sergio García (8), i Thievy (4).
Substitucions: Baena (6) per Forlín, m. 46; Cristian Gómez (6) per Rui Fonte, m. 64; Cristian Alfonso (s.q.) per Sergio García, m. 74.

C. Atlético de Madrid: Courtois, Godín, M. Suárez, Filipe Luis, Salvio, Falcao, Arda, Gabi, Perea, Diego i Miranda.
Substitucions: Adrián per Salvio, m. 46; Assunçao per M. Suárez, m. 64; Koke per Arda, m. 83.

Àrbitre: José Luis Paradas Romero del comitè territorial andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Forlín, m. 26, Sergio García, m. 39, Baena, m. 63, Assunçao, m. 65, Perea, m. 75, Miranda, m. 84, Godín, m. 90.

Gols: 1-0: Verdú, m. 5; 2-0: Verdú, m. 7; 3-0: Romaric, m. 19; 3-1: Falcao, m. 32; 4-1: Sergio García, m. 54; 4-2: Arda, m. 83.

Incidències: Encontre corresponent a la 16ena. jornada de lliga (15ena disputada) del campionat de 1a. Divisió disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat amb la presència de 20.823 espectadors. El tennista integrant de l’equip espanyol campió de la Copa Davis, Marcel Granollers, com a reconegut perico, ha efectuat la sacada d’honor i ha rebut l’homenatge de l’afició espanyolista. Nit freda, amb vent molt molestós que ha fet augmentar considerablement la sensació de fred.