dimarts, 13 de desembre del 2011

ASSEMBLEA APMAE: ELS PETITS I MITJANS ACCIONISTES NO APROVEN LA GESTIÓ DEL CONSELL NI ELS COMPTES

Sentiment Perico ha rebut avui aquesta nota de premsa de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes del RCDE (APMAE) en la que queda ben clar la posició de l'APMAE cara a la propera JGA del RCDE del proper 19 de Desembre. L'APMAE dirà NO a la gestió de l'actual Consell i no aprovarà els comptes presentats.

12 de desembre de 2011
COMUNICAT DE PREMSA

www.apmae.net

A l’Assemblea Extraordinària de l’Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol (APMAE) celebrada avui, i d’acord amb l’ordre del dia, s’ha tractat el posicionament de la APMAE a la Junta General d’Accionistes del RCD Espanyol de Barcelona SAD que tindrà lloc el proper 19 de desembre de 2011.

Els afiliats de l’APMAE, previ anàlisi i deliberació, han decidit no aprovar la gestió del Consell d’Administració ni els comptes anuals corresponents a l’exercici anual finalitzat el 30 de juny de 2011.

Gestió del Consell d’Administració.
Tot i que a nivell esportiu en la temporada 2010-2011 el primer equip ha assolit una classificació d’acord amb el seu pressupost, considerem que la gestió a nivell econòmic ha estat força deficient. Concretament:

i) El nivell de pèrdues recurrents (es a dir, sense incloure els beneficis per traspassos de jugadors) és insostenible i ha estat el més elevat de les darreres 10 temporades (15,9 milions d’Euros). Indubtablement, els traspassos de jugadors han de ser una font d’ingressos però no es pot supeditar, any rere any, l’equilibri del compte de resultats a aquests ingressos, ja que s’afebleix el nostre potencial esportiu. És especialment preocupant que després dels beneficis generats per les vendes de Pareja, Moises, Víctor Ruiz i Didac, encara hem perdut 1 milió d’Euros.

ii) Tot i haver realitzat una ampliació de capital per 7,6 milions d’Euros i traspassos per 20 milions d’Euros, el deute net a 30 de juny de 2011 no tan sols no ha disminuït respecte a la temporada 2009-2010, si no que ha augmentat de 142 a 148 milions d’Euros.


iii) El passiu no s’ha estructurat adequadament, sent el fons de maniobra (diferència entre el que s’ha de cobrar i pagar en els propers 12 mesos) negatiu per import de 30,7 milions d’Euros i, inevitablement, continuaran les tensions tresoreria.



Comptes Anuals

En relació als comptes anuals formulats pel Consell d’Administració, l’auditor de comptes inclou diverses excepcions en el seu informe d’auditoria que reduirien el patrimoni net en 35,1 milions d’Euros i augmentarien el deute net en 17,4 milions d’Euros. Per tant, considerem que els esmentats comptes anuals no reflecteixen la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera del Club.

Per últim, demanem la participació dels accionistes a la propera Junta General, ja sigui presencialment o delegant les seves accions, i sol·licitem al Consell d’Administració la màxima transparència sobre la situació econòmica del nostre Club i que presenti als accionistes un pla d’actuació clar i realista.

Ben cordialment,
La Junta Directiva





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M