VA PASSAR EL LÍDER PEL FELIU I CODINA (0-4)

C.F. Damm: 0 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 4

(Mpal. Feliu i Codina d’Horta, Barcelona: Josep Maria)

Hat-trick de Brian.

El RCD Espanyol Juvenil “A” va tancar la primera volta del campionat invicte, havent cedit únicament dos empats en 15 encontres, i encara més líder després de l’empat del FC Barcelona davant un complicat Badalona.

La Damm que venia d’una bona victòria aconseguida a la Via Fèrria en una temporada per oblidar va aguantar el tipus el primer temps, malgrat encaixar el primer gol abans del quart d’hora. En el segon, després del 0-2 només començar, es va venir anímicament avall.

Cal ressaltar que en el quadre cerveser hi eren els dos jugadors cedits per l’Espanyol. Adrián Verdú, ocupant l’extrem esquerra de l’atac local va estar força participatiu, mentre que Yeray va sortir en el darrer terç de partit. Precisament seria Adrián Verdú qui va llençar una falta directe per sobre el travesser en els primers minuts, sent la primera acció de perill digne de menció.

L’Espanyol va obrir el marcador al minut 14 de joc quan una bona jugada trenada d’atac acaba amb la pujada d’Albarrán per la banda dreta i el seu centre perfecte es rematat de primera per Brian al fons de la porteria del conjunt vermell.

Però a l’Espanyol li va costar molt fer-se amb el mig del camp i no va acabar mai en aquest primer període de tenir el control del partit; en qualsevol moment la Damm podia haver empatat l’encontre tot i que la defensa espanyolista molt solvent al llarg de tota la temporada es bastava per anul·lar qualsevol de les accions de perill, amb Germán darrera.
Però era aquella classe d’encontres que se’t poden escapar per qualsevol jugada, qualsevol errada, davant una Damm que per la seva situació a la classificació no podia llençar la tovallola en cap moment i menys davant el líder.

Una sortida arriscada de Germán davant el davanter centre local, que la bola queda sense control i un company de la defensa allunya, una centrada de Martí rematada per Verdú de cap que bloca ara si molt segur Germán, o una rematada del 9 de la Damm, Jonathan,  que engalta al minut 40 un tret buscant l’escaire després d’un embolic i una pilota refusada, sortint fora la pilota, son algunes de les acciones més destacades en atac d’una Damm que buscava l’empat.

L’Espanyol a més del gol, poca cosa en aquest primer temps; un xut d’Adrián Ruiz – bastant apagat en aquella banda esquerra, lluny de la seva natural dreta – bastant fort que toca Víctor Cocera i la pilota s’estavella al pal esquer, una escapada de Canadell que no finalitza correctament en la seva passada, i poc més.

L’ensurt el va protagonitzar Verdú quan després d’una errada d’Albarrán, es queda tot sol l’exterior cedit per l’Espanyol, i marca de xut creuat. El jutge que cobria l’atac local va aixecar el banderí prèviament al remat i aquest gol no va pujar al marcador (m.44).

Del que podia ser l’empat es va passar ràpidament al 0-2 (amb el parèntesi del descans pel mig), ja que als dos minuts de la represa, Roger Canadell augmentava l’avantatge espanyolista al aconseguir un gran gol; una centrada per l’esquerra no pot ser rematada, refusa un defensor i el set espanyolista deixa anar un gran tret que acaba superant a Víctor.

Ací es va acabar la història del partit. L’Espanyol amb el resultat tant clarament a favor va exhibir el seu joc característic, amb Miravent i Joan tenint molt més possessió que en el primer temps i amb una Damm que per les urgències tenia que deixar forçosament més forats en reraguarda. Només tres minuts després del gol, l’Espanyol va pogué fer el tercer en un contracop en el que Brian s’entreté massa, cedeix enrera per la pujada d’Albarrán qui centra molt tancat i en dos temps Víctor Cocera es fa amb la pilota davant el sempre perillós Rufo. Adrián Ruiz no aprofita una passada llarga des de la cobertura espanyolista a càrrec d’Héctor, i en el seu intent de vaselina no pot superar al meta cerveser.

L’ocasió més clara de la Damm per tornar a ficar-se en l’encontre va ser una penetració per la dreta del seu atac, quan Arnau deixa anar un bon tret que s’estavella al travesser de la porta defensada per Germán Parreño. Una centrada molt perillosa de Lacambra és taponada per Héctor que impedeix el remat a boca de canó del davanter centre cerveser Jonathan.

L’Espanyol aconsegueix sentenciar el partit quan al minut 68 una jugada en la que Joan habilita a Albarrán, i aquest col·loca un centre que no poden rematar Rufo ni un altre company, però que passat, apareix Brian qui de fort remat bat a Víctor.

Després de tres substitucions prèvies en el bàndol espanyolista, la quarta és forçada al patir el lateral Albarrán una lesió (la qual ignorem el seu abast) al fer-se una estrebada ell sol, sent  substituït per Kilian.

En els darrers minuts, una passada de la mort de Brian per Josu que talla un defensor (83’), una acció de la Damm en la que Germán ha de sortir a la lateral de la seva àrea cobrint bé i evitant la rematada i fent perdre l’angle al davanter local, i finalment, el quart gol espanyolista que dona lloc al hat-trick de Brian després d’una centrada des de l’esquerra de l’atac perico, Víctor Cocera rebutja com pot però amb la mala fortuna que li cau la bola al davanter centre espanyolista que no perdona i marca a plaer.

Damm CF: Víctor Cocera, Escribano, Lamas, Meissa Sock, Èric Bisbal, Arnau, Martí, Veli, Jonathan Toledo, Steven i Adrián Verdú. Substitucions: Alex García per Veli i Yerai El-Arass per Verdú, m. 55; Diego per Jonathan, m. 68; Lacambra per Arnau, m. 77.

RCD Espanyol: Germán, Albarrán, Héctor, Ruben Duarte, Aitor, Miravent, Canadell, Joan, Brian, Rufo, i Adrián Ruíz.
Substitucions: Josu  per Adrián Ruíz, m. 65; Arroyo per Joan, m. 77; Gil per Rufo, m. 69; Kilian per Albarrán, m. 81.

Àrbitre: David Jorge Conejo Rodríguez, de la delegació de Lleida. Cartolines grogues a Bisbal, m. 50 i a Veli per part local.

Gols: 0-1: Brian, m. 14; 0-2: Canadell, m. 47; 0-3: Brian, m. 68; 0-4: Brian, m. 90

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 15ena. de lliga de Divisió d’Honor Juvenil, grup tercer, disputat en el Mpal. Feliu i Codina d’Horta.
En les files de la Damm CF, el dos jugadors cedit per l’Espanyol (Yerai El-Arass i Adrián Verdú), així com els ex jugadors del futbol base del RCDE, el porter Victor Cocera, Lacambra “Vutxu” i  Alex García.

Tarda assolellada amb temperatura freda. Bona part del segon temps es va jugar amb il·luminació artificial. Presència d’abundants seguidors espanyolistes en les grades. El màxim responsable del futbol base del RCD Espanyol, Antonio Morales, també present en el Mpal. d’Horta.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.