dimecres, 21 de desembre del 2011

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
"SINFONIA INACABADA"






















(Pati Manning, Barcelona: Josep Maria)

Aquest vespres des de les 19:00 hores ha tingut lloc a l’espai de cultura Pati Manning al carrer Montalegre de la capital de Catalunya, la presentació del darrer llibre de l’editorial 23 Perico, “Sinfonia inacabada: Historia europea del RCD Espanyol” obra de Rubén Izquierdo.

Com a ponents el Vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, també regidor de l’Ajuntament de Barcelona, el senyor Alberto Fernández Díaz, reconegut perico, que ha donat la benvinguda tractant-se d’unes instal•lacions que pertanyen a la Diputació de Barcelona, el Vicepresident de l’àrea Institucional del RCD Espanyol Francesc Ciprés, l’autor del llibre Rubén Izquierdo, l’editor de 23Perico Sergio Fidalgo, el conductor del col•loqui, el periodista del diari As Ivan Molero, el Vicepresident 3r de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol Lluis Domínguez, Ricardo Fernández com a responsable de la Curva RCDE, i el màxim golejador de la història del RCD Espanyol, Rafa Marañón com a ex jugador i com a President de l’Agrupació de Veterans del RCDE.

Sergio Fidalgo que ha fet una petita introducció ha traspassat la conducció de la presentació a Ivan Molero, i s’ha guardat un minut de silenci en memòria del porter recentment mort Piris, qui va jugar precisament el primer encontre europeu defensant la samarreta espanyolista. Han anat parlant els diferents ponents. Tots ells han explicat diferents moments d’aquest historial europeu del nostre club. El senyor Vicepresident Ciprés ens ha explicat la mítica remuntada davant el Sporting de Lisboa de Copa de Fires a Sarrià, Lluis Domínguez ha fet menció en aquell dramàtic encontre de tornada a Leverkussen on anàvem a recollir una copa europea que al descans teníem en el sarró amb 3-0 de l’anada i el trauma posterior que tots qui ho vam viure ho vam patir.



Alberto Fernández Díaz que ha recordat el darrer acord amb la Fundació del RCDE (el primer que es signa amb una institució política catalana) i s’ha posat al servei dels espanyolisme per tot allò que estigui al seu abast des d’aquest nou càrrec sorgit dels resultats dels darrers comicis municipals. Rafa Marañón ha fet incís lògicament en l’època que li va tocar viure com a jugador espanyolista, en aquella participació a la UEFA del 1976 en la que es va eliminar al Niza, al Eintracht de Braunschweig, per caure davant els holandesos del Feyernoord.

En la primera filera d’espectadors diferents personatges lligats a la història i a l’entorn de la entitat espanyolista: Anna Maria Fusté ex consellera i filla de Josep Fusté (dos cops president del RCD Espanyol en dues etapes en les que va assolir l’ascens a 1a.), Antonio Martín, ex conseller del RCD Espanyol responsable del futbol femení i de l’empresa Quat patrocinadora en el seu moment del club, Pablo Ornaque, ex directiu del voley femení, candidat a President en les eleccions democràtiques del 1989 i col•leccionista, Jordi Puyaltó, penyista, col•leccionista i historiador perico, Lorena Ferrara Cambronero patrona de la Fundació Privada del RCD Espanyol, Josep Maria Piera ex directiu de l’època d’Antonio Baró i cap visible del grup opositor 3.0, Alejandro López Fonta (també del mateix grup alternatiu 3.0), la presentadora de Hat-trick Espanyol, Raquel Mateos.

D’aquests llevat d’Anna Maria Fusté, López Fonta i Raquel Mateos, la resta ha fet us de la paraula. Pablo Ornaque no ha desaprofitat l’ocasió per explicar-nos les seves darreres experiències en museus ja que ha sigut qui ha confeccionat el del futbol espanyol. En una llarga intervenció s’ha ofert per dur a terme el futur museu del RCD Espanyol, desinteressadament ha dit i oferir tota la seva gran col•lecció de peces del RCD Espanyol. (Naturalment, el club té altres coses en què pensar i passen de l’oferiment)... Antonio Martín per contra ha sigut molt breu ja que segons ell en cap moment no volia convertir-se en protagonista en un acte en el que ho tenia que ser l’autor Rubén Izquierdo. Josep Maria Piera ha explicat com li va tocar ser l’organitzador de l’animació per aquell encontre mític a Sarrià davant el Brujas on es va aconseguir donar-li la volta a l’eliminatòria remuntant el 2-0 advers de l’anada. Llavors era el directiu més jove d’aquella junta directiva presidida per Antoni Baró.

També han estat presents, penyistes i socis, l’ex president de la FCPE i de l’APMAE Ramon Rius, l’escriptor perico Enric Verdet, el Director de Comunicació i Imatge del RCDE Xavi Salvatella, el redactor en cap de la Revista 23 Perico, Domènec Gómez, l’activista perico Nacho Julià, entre altres.

El llibre versa sobre tota la història del RCD Espanyol a nivell europeu des que un 13 de setembre de 1961 debutà a la Copa de Fires a l’Alemanya davant el Hannover (0-1, Camps). Fa doncs, mig segle. I en ell a través de les dades, entrevistes amb els protagonistes, fotografies històriques, s’analitzen les diverses participacions europees periques amb especial atenció a les dues vegades que els penals privaren al conjunt espanyolista del títol continental. D’ací el nom del llibre... “sinfonia inacabada” doncs, tots en certa mida esperem que algun dia nostre estimat Espanyol s’alci per fi amb la glòria europea que tant a prop vam tenir i se’ns van escapar en aquell maleït Leverkusen i en Glasgow. Es poden llegir entrevistes amb Mauricio Pochettino, Paco Flores, Rafael Marañón, Ángel Morales, Javier Clemente, Dani Solsona, José María Sánchez Rodilla, Toni Jiménez, Walter Pandiani, Marta Torrejón, Ferran Corominas, Jordi Puyaltó, i periodistes com Eduard Boet, Enric González, Raquel Mateos i Albert Sató.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M