diumenge, 22 d’abril del 2012

SUPERATS EN EL SEGON TEMPS (3-1)

C. Atlético de Madrid: 3 – RCD Espanyol: 1

S’esgoten les possibilitats.

Derrota del conjunt de Mauricio Pochettino en la seva visita al Calderón. L’equip perico que ha jugat un primer quart d’hora a mercè del conjunt madrileny que s’ha avançat en el marcador, ha reaccionat,  ha empatat  i ha jugat els millors minuts en el primer temps. En el segon temps, les errades en cobertura on la feblesa defensiva del conjunt, combinada amb la efectivitat i qualitat dels homes més determinants del conjunt matalasser, ha fet que en dos minuts maleïts, els del  Manzanares deixessin el partit solucionat. La darrera mitja hora de partit ha estat un autèntic malson pels espanyolistes.

Pochettino ha alineat de sortida a Romaric deixant a la banqueta al fins ara titular Cristian Gómez. El conjunt espanyolista tenia les baixes de Weiss i dAlbín (enèsima lesió) que no havien viatjat amb l’equip. L’equip madrileny ha sortit molt fort dominant el joc davant un Espanyol que se les ha vist i desitjat per mantenir el resultat inicial en els primers minuts de partit. Diego ja als cinc minuts ha ficat la por al cos amb un fort tret des de la frontal.  En un servei de cantonada executat des de la dreta per Diego, Godín lliure de marca després del bloqueig de Domínguez sobre Dídac, ha rematat de cap picant l’esfèrica a la gespa, superant a Cristian Álvarez. Era l’1-0 i mot malament començava el partit, deixant a més al descobert un cop més, les misèries del conjunt perico defensant el joc aeri a pilota aturada.

Una penetració de Dídac ha estat tallada amb la mà per Godín, deixant el col·legiat sense mostrar la corresponent cartolina. El llançament ha acabat amb una pilota dins l’àrea per Kalu Uche, que molt malament ha rematat mig girant-se tan malament com ha sabut.  Diego, marxant-se dos defensors i guanyant línia de fons, envia una centrada xut molt tancada, que bloca amb seguretat el meta argentí Cristian.

La dinàmica del partit comença a variar amb un Espanyol que comença a treure’s el domini i controlar més el joc. I arriba la jugada del gol de l’empat quan Sergio García molt bé junt a la línia de fons per la dreta de l’atac perico, supera a Juanfran i a Domínguez i dona una perfecta passada de la mort que Dídac Vilà al límit, remata amb l’esquerra colpejant al travesser i entrant dins.   El partit començava de nou...

L’Atlético replica amb un xut de Salvio des de fora de l’àrea, que rebutja molt bé Cristian. L’Espanyol tindrà al 25’, l’1-2 amb un servei de falta directe que executa amb suma potència Romaric, estavellant l’esfèrica a mitja alçada del pal dret de la porta de Courtois.  Un centrada de Dídac és pentinada per Sergio García d’esquenes a porta sortint fora, tot i que la posició del davanter del Bon Pastor era de fora de joc. Aquests eren els millors minuts de l’Espanyol al Calderón tot i que el conjunt matalasser duia força perill en les contres com una jugada finalitzada amb remat des de la frontal de Falcao que ha aturat bé Cristian. L’argentí al blocar una centrada s’ha ressentit i les molèsties patides ha fet que hàguem vist escalfar a Kiko Casilla. En el darrers segons de l’afegit, Dídac creuant-se al tall amb força evita la rematada d’un davanter matalasser.

En el segon temps, Pochettino dona entrada a Cristian Gómez en lloc d’un Romaric amb molèsties. Tot i que el jugador ivorià no està en el millor moment de forma, l’equip s’ha ressentit a nivell defensiu amb la marxa d’un jugador de força com és Romaric. Ja al primer minut de la represa, i després d’un error col·lectiu, Salvio des de la frontal és a punt de marcar evitant-lo Cristian Álvarez amb una gran intervenció rebutjant a córner.

Els espanyolistes que han completat un segon temps horrible, han tingut una bona opció quan una obertura a la dreta per Couthinho, aquest li ha enviat una interessant pilota per Uche, però aquest de nou ha rematat fort però molt malament molt desviat.

Al 55’ una centrada de Salvio no arriba ni Arda ni Falcao en la boca de gol i en posició de fora de joc no xiulada per Clos Gómez. Tres minuts després altre cop a pilota aturada Godín guanya en el salt als defensors espanyolistes rematant perillosament de cap.

El partit s’acaba pels interessos espanyolistes al minut 59. Una centrada de Juanfran superant Verdú des de la dreta, és rematada de xilena per Arda, lliure de marca, al fons de la porteria espanyolista.  Dos minuts després, una pilota llarga des de zona defensiva matalassera per Arda, i aquest retalla dins l’àrea a Raul que no arriba a tallar, Héctor Moreno llançant-se es passa de frenada i tampoc aconsegueix rebutjar, i el remat del jugador local acaba estavellant-se a la base del pal esquerre, es passeja per la línia de gol i sense que Raúl Baena pugui evitar-ho, la pilota s’introdueix dins la porteria espanyolista.

D’ací fins el final ha sigut un autèntic calvari per un Espanyol vençut que ha quedat a mans dels matalassers. El conjunt madrileny ha pogut fer el quart quan Salvio ha deixat anar un tret dur i ras des de la frontal que s’ha estavellat en el pal de la porteria de Cristian. Tan sols en el haver dels espanyolistes una centrada de Verdú que tocant en el cap d’un defensor no ha sabut definir Couthinho, i un slalon dins l’àrea que ha mostrat les excessives ganes de lluir-se del brasiler sense aportar res i acabant perdent l’esfèrica.

Les mitges puntes matalasseres han efectuat un gran partit sobre tot en el segon temps, superant al conjunt perico que ha sigut batut amb tota justícia, i després que els madrilenys disputessin encontre europeu i poguessin estar força més cansats que els espanyolistes... Abans de ser substituït Uche ha tingut una bona opció dins l’àrea a passi de Sergio García, però ha estat molt lent a l’hora de controlar en comptes de xutar de primera i ha donat opció als defensors locals. Les darreres ocasions en ple festival matalasser i amb un Espanyol totalment enfonsat han sigut pels madrilenys que per mediació d’Adrián en jugada individual, han pogut arrodonir més el resultat, però li ha mancat una mica de “rosca” a l’esfèrica per acabar introduint-la (84’). La darrera ocasió per l’Atlético ha sigut  en un contracop amb superioritat de dos contra u, en el que ha acabat sortint amb decisió fora de l’àrea Cristian Álvarez evitant la rematada de Falcao abans que rebés la passada de la mort de Salvio (90’).

Altre cop s’ha complert (encara que es vulgui negar) la màxima que quan el nostre etern rival perd el dia anterior, els espanyolistes també ho fan a l’endemà. Altre dia la festa a Can Perico acaba amb desil·lusió i desencís i ara ja si de veritat es vol accedir a classificar-se per Europa caldrà guanyar els tres partits que manquen i puntuar al Camp Nou. Tasca summament complicada per un equip que fa una volta sencera que no guanya en camp contrari. I tot i això, esperant que demà no guanyi Osasuna... Sinó, adéu-siau Europa. No cal fustigar-se en excés per la derrota d’avui. El tren europeu es va perdre davant el llavors cuer de la lliga, el Real Zaragoza, davant el Llevant i al Reino de Navarra. Per equip i pressupost, es lògic i no se li pot exigir a l’equip, puntuar al Manzanares o al Camp Nou.  Però quan s’exigirà a l’equip guanyar i superar a equips com Levante o Osasuna o no perdre davant el cuer?

Fitxa tècnica:
C. Atletico de Madrid: Courtois;  Juanfran, Goldín, Domínguez, Filipe Luis; Gabi, Tiago; Diego, Salvio, Arda Turan; i Falcao.
Substitucions: Suárez per Gabi, m. 46; Adrián per Diego, m. 77; Koke per Arda Turan, m.80.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7); Javi López (3), Raúl Rodríguez (4), Héctor Moreno (4), Dídac Vilà (5); Raúl Baena (4), Romaric (5); Verdú (5), Coutinho (2), Sergio García (6); i Kalu Uche (3).
Substitucions: Cristian Gómez (4) per Romaric, m. 46; Álvaro (s.q.) per Raúl Baena, m.67; Pandiani (s.q.) per Kalu Uche, m. 81.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Juan José Gallego Galindo i Luis Fernando Marco Martínez. Ha mostrat cartolines grogues als matalassers Gabí, m. 16, Godín, m. 47 i Falcao, m. 75 i per part espanyolista, Javi López , m. 57 i Héctor Moreno, m. 78.Ha perdonat una cartolina a Godin que al igual que Falcao (cop de colze) hagués pogut no acabar l’encontre, però també ha perdonat una mà a Verdú en la línia de l’àrea sense xiular la pena màxima favorable als locals.

Gols: 1-0: Godín, m. 9; 1-1:  Dídac Vilà, m. 19; 2-1: Arda, m. 59; 3-1: Arda, m. 61.

Incidències: Encontre corresponent a la 35ena. jornada de lliga de Primera Divisió, disputat al Estadio Vicente Calderón de Madrid.