dijous, 10 de maig del 2012

EL CADET "A" GUANYÀ AHIR, A UN GAVÀ QUE VA PLANTAR CARA (3-1)
















RCD Espanyol Cadet “A”: 3 – Escola Futbol Gavà: 1

L’Espanyol Cadet “A” va vèncer ahir en partit avançat a la darrera jornada a l’Escola de Futbol Gavà en un discret encontre dels de García Escribano davant un rival que no es jugava res doncs arribava a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, penúltim i ja descendit a Preferent. Els espanyolistes que van completar un primer temps acceptable en el que van marcar les diferències en el marcador, van baixar molt en el segon temps en el que un gol als començaments va donar vida a un Gavà que en fases del mateix va dominar, va pressionar força i es va veure amb esperances de pogué empatar el partit. En el darrer quart d’hora l’Espanyol va tornar a imposar-se i al contracop va sentenciar el matx en les acaballes del mateix.

En els deu primers minuts li va costar a l’Espanyol arraconar al seu contrari doncs malgrat el domini perico les imprecisions en el joc no li permeteren arribar amb claredat al marc contrari. La primera jugada de perill va ser una centrada molt passada de Kike que rematà Iago de cap amb poc angle rebotant en el porter i sortint a còrner. La primera clara ocasió va ser per Kike qui dins l’àrea intenta rematar elevant l’esfèrica però aquesta acaba sortint a còrner. Aquest sobre el primer quart d’hora de joc complert, l’executa l’Espanyol i després de varis refusos, la pilota li cau dins l’àrea al central Lluis qui agafa el relleu golejador d’altres partits del seu company el central Iago, i remata al fons de la porteria gavanenca.

LEspanyol començà a dominar per complert el joc davant un Gavà nul en atac en aquest primer temps que no tingué cap ocasió de gol (un centre molt tancat aturat per David Pedro i una bola en profunditat que llençant-se a la gespa aturà el meta espanyolista foren les úniques aproximacions en quaranta minuts de joc). Els de García Escribano ho provaren també amb llançaments des de fora de l’àrea com un de Toirto que no s’ho pensà dos cops i envià un xut creuat ras que es va perdre fora a la dreta de la porteria visitant. També Kike des de trenta metres ho provà traient com bonament va pogué el meta del Gavà, Marc.

En el 25’ arribava el segon espanyolista que encarrilava el triomf blanc-i-blau. L’aconseguí Enric Sánchez Torrent “Kike” controlant dins l’àrea una bona passada i rematant creuat ajustat al pal dret de la porteria del Gavà. L’ahir 10 espanyolista va completar un bon partit, sempre molt actiu per banda i a més mullant com a l’anteriorment mencionada jugada. En una bona pujada amb força de Torito, obrint a la dreta per que Kike centrés de primera, el davanter centre Èric Gràcia no va pogué fer un bon control i va perdre l’ocasió de fer el tercer. Abans del descans, una bona jugada al primer toc, acabant en la frontal cedint Kike en curt per l’arribada de Marc Roca qui en carrera xuta fort però desviat per sobre el travesser.

El segon temps es va iniciar amb sis substitucions en el conjunt espanyolista. Sigui pel que sigui, l’Espanyol no va continuar amb el mateix joc i es va veure ràpidament dominat pels del Baix Llobregat. I fruït del que diem, als sis minuts de la represa, el dorsal 66 (curiosa la circumstància dels dorsals gavanencs amb 66 , 60, 38, 34, 32, etc.) Marc Monfort veient un pèl avançat a Pol Agustí, envia un gran xut a l’escaire esquerra de la porteria espanyolista superant-lo per alt. La rèplica espanyolista va ser per Andreu qui en jugada individual va acabar rematant i aturant en dos temps Ivan Murillo (porter visitant en el segon període) no donant una segona opció.

Durant bona part d’aquests minuts, l’Espanyol li va costar molt travessar el centre del camp, doncs el Gavà va exercir una forta pressió i tot i que la possessió era dels espanyolistes, aquests els hi faltà més verticalitat i pogué trencar la pressió d’un Gavà que va creure que podia empatar. Inclòs va disposar d’una perillosa centrada que es va passejar per l’àrea petita, però en tot cas no es podria mai dir que l’empat hagués fet justícia doncs l’Espanyol va ser qui va disposar de les millors ocasions.

A partir de la mitja hora, l’equip perico tornà a imposar-se quan els gavanencs cada cop més desgastats començaren a no pressionar ja amb la mateixa efectivitat el que va provocar que l’Espanyol sortís al contracop amb molta més solvència i millor arribada. Gamisans va tenir el tercer en una gran ocasió que va finalitzar amb una rematada creuada ras, que va sortir un parell de pams just al costat del pal esquer.

Era la recta final del partit i el Gavà ja clarament havia llençat inconscientment la tovallola doncs l’Espanyol arribava cada cop amb més claredat i bona prova va ser quan faltant tres minuts per la fi del partit, un ràpid contraatac acaba amb una bona pilota avançada per Carlos Cano (que havia sortit a jugar els darrers vint-i-quatre minuts ocupant el lloc de Kike), i aquest davant la mitja sortida del porter del Gavà li col·loca la pilota per sota, i tot i que la toca el meta, no pot impedir que el tercer gol pugi al marcador. En els darrers instants, en el bagatge ofensiu del Gavà, un centre xut que va rebutjar Pol de punys. El col·legiat no va afegit gairebé res en un partit net i correcte per part dels dos equips que significà el comiat com a local del conjunt espanyolista en la present edició del campionat de lliga.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: David Pedro, Pablo Maffeo, Iago, Lluis, Aaron, Patrick, Torito, Marc Roca, Èric, Kike, Sebas.
Substitucions: Pol Augstí, Sandro, Alfredo, Gamisans, Saavedra, i Andreu per David Pedro, Patrick, Torito, Marc Roca, Èric i Sebas, m. 41; Carlos Cano per Kike, m. 66.

Escola F. Gavà: Marc Gironés, Albert Durango, Alex Vera, Daniel Cordero, Adrián Ayora, Rubén García, Pau Punzano, Rubén Jiménez, Ismael Andón, Ivan Valero, i Álvaro Paulano.
Suplents: Guillermo García, Ivan Murillo (p.s.), Daniel Corpas, Daniel Hernández, Oriol Valero, Andreu Castejón, i Marc Monfort.

Àrbitre: Jonatan López Rabelo de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Daniel Bueno Mejías i Ivan Cánovas Casanova.

Gols: 1-0: Lluis, m. 14; 2-0: Kike, m. 25; 2-1: Marc Monfort, m. 46; 3-1: Carlios Cano, m. 77.

Incidències: Encontre avançat corresponent a la darrera jornada (30) del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat ahir vespre al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En el segon temps es necessità de la il·luminació artificial. Molt poc públic
.













S E N T I M E N T P E R I C O . C O M