dilluns, 7 de maig del 2012

GOLEJADA D'ESCÀNDOL DEL FEMENÍ,
QUE CERTIFICA LA TERCERA PLAÇA ABANS DEL DERBI
















RCD Espanyol Femení “A”: 10 – FVPR. El Olivo: 0

Partit ben còmode el que va tenir l’Espanyol dissabte al vespre davant les gallegues del FVPR El Olivo. Les vigueses van arribar a la Ciutat Esportiva com a equip ja descendit matemàticament a Segona Divisió per que tot i que virtualment ja gairebé ho eren doncs calia un autèntic miracle (guanyar els quatre partits i que els rivals ho perdessin tot), el triomf del Valencia Féminas davant el Prainsa (2-1), el condemnava ja a la pèrdua de la categoria abans de la disputa del seu encontre davant les espanyolistes.

L’equip de Luis Carrión presentava com a principals novetats a l’alineació, la jove Brenda i l’Andrea Pereira (a Barañaín titular ja l’extrem i sortint al segon temps l’Andrea). Les espanyolistes van arrasar amb dos pokers de gols de Sara Serna i de Mary Paz Vilas, que recupera la condició de màxima golejadora de la lliga. No obstant, en el primer temps, qui va estar a un nivell extraordinari va ser Débora. L’extrem dretana espanyolista va destrossar amb les seves pujades i centrades la feble defensa gallega. Així als tres minuts de joc, la primera arribada de Débora serveix per col·locar un profund centre al que no arriba Mary Paz, però si Sara Serna rematant tal com li ve una volea que acaba dins la porteria viguesa.

Tres minuts després l’Espanyol encarrilava l’encontre quan altre cop Débora tornava a posar a Sara un centre que en el segon pal, l’esquerrana remata al fons de la porteria. Als nou minuts de joc, Débora guanyant línia de fons li envia la passada de la mort per que Mary Paz marqui el tercer. Altre arribada a càrrec de Débora és rematada la seva centrada de cap per Meseguer sortint per sobre el travesser. Un centre xut també per la dreta a càrrec de Núria Mendoza es blocat per Ani en dos temps.

El quart arriba després d’una pilota centrada per Sara Serna des de l’esquerra, que Mary Paz ficant el cos connecta amb l’esfèrica, enviant-la al fons de la porteria gallega. La davantera espanyolista tindria una bona opció de fer el cinquè, amb una jugada individual que finalitza amb remat fora a l’esquerra de Ani. Abans del descans l’Espanyol augmentarà el compte golejador amb l’enèsima pilota centrada per Débora que remata molt bé Sara aconseguint el hat-trick. El sisè serà obre de Mary Paz quan un contracop ràpid amb jugada de tiralínies acaba amb la passada de Débora per Mary Paz que entrant amb decisió, remata dins. Un xut de Meseguer que surt fora a l’esquerra és la darrera opció de les blanc-i-blaves en un primer temps que va deixar tocades i enfonsades a les vigueses.

El segon temps s’inicia amb un doble canvi al conjunt perico sortint Aida i Alba Pomares. Per part visitant, un relleu a la porteria que li aniria força bé al quadre gallec, doncs la portera Carlota donaria un autèntic recital d’aturades davant els remats francs de les espanyolistes menys encertades cara a porta en aquest segon temps.

Als deu minuts de joc, Mary Paz és empentada per darrera quan entra a l’àrea marxant-se de les dues centrals. Amb 6-0 semblaria massa agosarat reclamar un penal sinó fos per que Mary Paz llençant-lo podia incrementar el seu compte golejador i treu-li el “pitxixi” a la culer Sonia... Us sona això, veritat...  Sara Serna marcaria el seu quart gol particular tres minuts després d’aquesta incidència, quan un centre d’Alba Pomares des de la dreta es rematat molt bé entrant amb decisió en el segon pal. 

La jugadora del filial Sara Navarro entra per la portuguesa Sonia. Una passada llarga de Marta Torrejón donarà una bona opció per Sara Serna, però aquest cop s’avança massa l’esfèrica al fer el control. Mary Paz farà també el seu quart gol (8è de l’equip) quan al rebre una passada en profunditat s’escapa marxant-se de la darrera defensora i amb gran elegància supera a Carlota d’una vaselina molt bonica.

Llavors substitueix a Brenda la jugadora del filial Ari Forment qui la major part de la temporada va pertànyer a la disciplina del Femení “C” on era la màxima golejadora. Alba Pomares, marcarà el novè amb un potent xut a l’escaire. Núria ho provarà amb un llançament que s’estavellarà a la xarxa lateral.

La tàctica de les gallegues de jugar en línia amb la defensa avançada és tot un suïcidi. L’Espanyol trencarà tant com voldrà la feble cobertura gallega i només el desencert en els darrers metres evitaran una major golejada que hagués sigut de gran escàndol.

Per que en una pilota d’Aida per Mary Paz, aquesta es marxa per velocitat, dribla a la portera del quadre visitant, i s’avança massa en el regat perdent l’angle i l’ocasió de fer el desè. També Ari Forment tindrà en un contracop l’ocasió d’estrenar-se amb un mà a mà amb la meta Carlota que li guanya l’acció rebutjant la rematada de la jugadora local. Un xut de Sara Serna fort, surt fora per ben poc. En altre gran ocasió la pròpia Sara rematarà al cos de Carlota arribant tard per molt poc Mary Paz que no aprofita el refús.

El gol que tancava la golejada l’aconseguiria Ariadna Forment. Seria després d’un xut llunyà d’una companya que no pot aturar Carlota, i molt oportuna la davantera centre espanyolista remata de cap dins la porteria. Però encara l’Espanyol buscaria l’onzè gol que hagués pogut arribar en una doble rematada que altre cop té en la meta Carlota la protagonista evitant el gol perico. En les acaballes del matx, una centrada d’Aida és rematada de primera per Mary Paz, però en aquesta ocasió amb fortuna més que amb encert, se la troba la pilota la meta gallega.

La darrera ocasió, una altre passada llarga de Marta Torrejón superant la línia defensiva visitant, per Ari Forment qui dribla la sortida de la portera, però aquesta aconsegueix fer-li perdre el suficient angle en el control com per que no pugui assolir l’objectiu de superar-la amb l’onzè gol. Mentre, Mariajo s’ho mirava durant tot l’encontre com una espectadora d’excepció, davant el nul poder ofensiu d’un equip totalment enfonsat anímicament que ha deixat una molt pobre imatge en el seu pas per la màxima categoria del futbol femení nacional.

Amb aquest triomf i l’empat del Rayo a Coll d’En Rabasa davant el Collerense, l’equip espanyolista certifica la tercera plaça a la classificació a falta de tres jornades, i abans del gran derbi en el que les espanyolistes poden ser les jutgesses de la lliga.               
        

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Núria Mendoza, Marta Torrejón, Lara, Sónia Matías; Andrea Pereira, Meseguer; Débora, Brenda, Sara Serna; i Mary Paz.
Substitucions: Aida per Meseguer, m. 46; Alba Pomares per Débora, m.46; Sara Navarro per Sonia Matías, m. 59; i Ari Forment per Brenda, m. 64.

Federación Viguesa de Peñas Recreativas El Olivo: Ani, Marta, Desi, Cuchi, Sara, Clo, Lore, Karen, Pichel, Domi, i Lombi.
Substitucions: Carlota per Ani, m. 46; Crisa per Pichel, m. 46; Albita per Domi, m. 46; Viki per Lore, m. 61.

Àrbitre: David Congost Larrosa, de la delegació de Sabadell.

Gols: 1-0: Sara Serna, m. 3; 2-0; Sara Serna, m. 6; 3-0: Mary Paz, m.9; 4-0: Mary Paz, m.29; 5-0: Sara Serna, m.36; 6-0; Mary Paz, m.40; 7-0: Sara Serna, m.57; 8-0: Mary Paz, m.64; 9-0: Alba Pomares, m.69; 10-0: Ari Forment, m.82.

Incidències: Encontre corresponent a la 31ena. jornada de lliga de Primera Divisió Femenina disputat dissabte al vespre (20:00h.)  al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. La segona part es jugà amb il·luminació artificial. Temperatura fresca.      



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA.


.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
8531281210519
2
ATHLETIC CLUB
823126419922
3
R.C.D. ESPANYOL
7231226311330
4
RAYO VALLECANO
633120388039
5
LEVANTE U.D.
6131171045526
6
ATLÉTICO DE MADRID
593118587037
7
REAL SOCIEDAD
5331165105233
8
SPORTING CLUB HUELVA
5031155114646
9
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
4631144136967
10
C.D. SANT GABRIEL
3731114165358
11
U.D. COLLERENSE
333196165282
12
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
323195173555
13
U.E. L'ESTARTIT
293185183567
14
VALENCIA C.F.
283191213677
15
S.D. LAGUNAK
253174202866
16
C.A. MÁLAGA
223164213380
17
F.V.P.R. EL OLIVO
1331342338108
18
E.M.F. REOCÍN
831222729116
 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M