dissabte, 4 d’agost del 2012

L'ESPANYOL GUANYA EL SISÈ "CIUTAT DE BARCELONA"
CONSECUTIU DERROTANT AL MONTPELLIER, CAMPIÓ DE LLIGA FRANCÈS.

RCD Espanyol: 2 – Montpellier HSC: 0


El RCD Espanyol s’ha adjudicat el seu vint-i-unè triomf en el seu trofeu, el Ciutat de Barcelona, que al mateix temps ha conquerit per sisena vegada consecutiva en derrotar al campió de la lliga francesa, el Montpellier Herault Sport Club, amb dos gols aconseguits per Rui Fonte i Forlín en el segon temps.

L’equip francès ha comparegut sense la seva estrella Giroud (21 gols, fitxat per l’Arsenal anglès), i amb les baixes del xilè Marco Estrada i del marroquí El Kaoutari, aquest darrer als JJ.OO de Londres. Tot i aquestes esmentades baixes, l’equip occità ha presentat un equip de gala amb la pràctica totalitat del bloc que va conquerir el darrer campionat de lliga al seu país. Per part espanyolista, Wakaso ha jugat a l’esquerra però no de lateral sinó de mitja punta. La resta, els esperats, amb el polèmic Álvaro Vázquez a la punta d’atac mentre l’entitat espanyolista segueix sense pogué tancar la contractació d’un davanter que asseguri un nombre mínim de gols que permeti afrontar la temporada sense sobresalts.

Després de deu minuts jugats en els que res ha succeït, s’ha erigit en protagonista el senyor col•legiat quan als deu minuts ha amonestat a Víctor Sánchez (tractant-se d’un encontre no oficial ha fixat el llistó força alt) i al següent minut, ha expulsat amb vermella directa a Yanga-Mbiwa. El defensor gal ha tallat amb la mà amb tota la intencionalitat una jugada en la que Álvaro li havia fet un barret i es plantava tot sol dins l’àrea. Reglament en mà la jugada era de vermella tot i que poques vegades en un torneig o partit amistós i a les primeres de canvi es veu expulsar a un jugador per aquestes consideracions. La falta s’ha llençat amb una obertura de Tejera pel remat de Wakaso que empalma un xut que surt fora.

Més bruta i per darrera ha sigut l’entrada de Belhanda sobre Javi López (que el lateral andalús li ha tornat uns minuts després necessitant les assistències el jugador francès), sense que Álvarez Izquierdo mostrés cap tipus d’amonestació. Verdú ha tingut la primera ocasió de gol dels espanyolistes quan Sergio García li ha enviat una molt bona bola dins l’àrea, però el barceloní ha rematat fora a l’exterior de la xarxa esquerra de Jordreen. El del Bon Pastor s’ha mogut bé en atac obrint forats, però no ha pogut superar en l’u contra u als experimentats defensors del conjunt occità.

Wakaso ha vist la cartolina en altre acció desproporcionada i van dues ja de seguides després de la del darrer partit davant el Nàstic... El migcampista ghanès al mateix temps s’ha lesionat i ha precisat de les assistències i tot i que ha tornat al terreny de joc dos minuts després, s’ha hagut de retirar definitivament al 45 abans del descans. El partit era contínuament un seguit de faltes, lesions, i gens de futbol. Raul, s’ha ressentit de la darrera lesió i ha hagut d’abandonar el terreny de joc al minut 32. Álvaro amb Stambouli també ha tingut problemes en un moment donat. Posteriorment seria Sergio García qui al minut 42’ ha tingut que deixar el seu lloc lesionat per Cristian Alfonso. Cap equip ha fet mèrits per obrir el marcador en un partit ple d’incidències en els seus primers quaranta-cinc minuts i que més semblava un part de guerra que un encontre de pretemporada.

En el segon temps més canvis. Cristian Gómez i Víctor Álvarez han entrat per Tejera i Capdevila (en el retorn al feu espanyolista tretze anys després i amb la certesa que el temps tot ho cura, ho oblida i acaba sent perdonat). Joan Verdú tindria el gol en una bona acció en el 51’ quan intenta col•locar l’esfèrica i s’acaba marxant finalment fora.
L’Espanyol mica a mica domina cada cop més i el conjunt occità acaba pagant car la seva inferioritat numèrica. Cristian Alfonso li envia una pilota d’or a Álvaro Vázquez, però aquest remata al cos del porter que en dues vegades s’acaba fent amb la bola.

Instants després d’un nou doble canvi amb l’entrada de Baena i Rui Fonte, seria el jugador portuguès qui avui si ha sabut guanyar-se la confiança del tècnic hispa-argentí i ha ficat molt bé el cap rematant una centrada de Víctor Álvarez. L’esfèrica, després de colpejar a la base del pal dret, s’ha introduït dins la porteria francesa.

L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador i tan sols tres minuts desprès, molt llest Joan Verdú llençant una falta bombejada per sobre la tanca francesa per la incorporació d’Héctor Moreno qui llençant-se a la gespa allargant el peu remata i la bola a boca de gol l’acaba impulsant també llençant-se amb força Juan Forlín davant l’oposició d’un defensor. El partit estava totalment decidit i el trofeu es quedava a casa.

Una bona jugada de Thievy acaba amb una centrada massa forta que es passeja sense que Rui Fonte pugui connectar amb l’esfèrica. Però el bon moment de joc del quadre de Pochettino, es veuria truncat en el moment en que molt desafortunadament Verdú protesta una falta comesa i veu la segona groga deixant l’equip amb deu homes i establint igualtat en nombre amb el conjunt del departament Herault. El joc ha decaigut visiblement altre cop.

Javi López també rep un cop, i s’ha d’acabar marxant també de manera precipitada, sortint Galán en el seu lloc. La primera i única ocasió de gol del quadre occità ha vingut de Aït Fana qui amb un potent i col•locat xut ha obligat a Cristian Álvarez ha mostrar-se amb una gran intervenció traient a còrner. La darrera acció una falta llençada per Alfonso que ha acabat també sortint a còrner. El col•legiat ha afegit tres minuts (dos en el primer temps), i aquests darrers instants s’han acabat exhaurint afortunadament sense cap més contratemps, que ja n’hi ha hagut suficients. Veurem quin és el saldo final del torneig en quant a lesionats, tot i que sembla a primera vista que no revestiran gravetat al tractar-se de cops i contusions.

Amb la presència del Secretari General d’Esports de la Generalitat, Ivan Tibau i del President del RCDE Ramon Condal, s’han lliurat els respectius trofeus, posant punt i final a aquesta edició del Ciutat de Barcelona.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Raul Rodríguez, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Tejera; Wakaso, Verdú, Sergio García; i Álvaro.
Substitucions: Forlín per Raul Rodríguez, m. 32; C. Alfonso per Sergio García, m. 42; Thievy per Wakaso, m. 45; Víctor Álvarez i Cristian Gómez per Capdevila i Tejera, m. 46; Baena i Rui Fonte per Víctor Sánchez i Álvaro, m. 62; Galán per Javi López, m. 77.

Montpellier HSC: Joudreen; Congré, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo; Camara, Stambouli; Belhanda, Saihi, Utaka, Herrera.
Substitucions: Jeunechamp per Belhanda, m. 19; Aït Fana, Koita, i Cabella per Camara, Utaka, i Herrera, m. 57; Marveaux, Mezague, i Pitau, Saihi, Hilton i Stambouli, m. 65; Deplagne per Bedimo, m. 72.

Àrbitre: Alfonso Álvarez Izquierdo, del col•legi català. Ha expulsat amb vermella directa a Yanga-Mbiwa, m. 12 i a Joan Verdú per dues cartolines grogues (50’ i 72). També han vist tarja groga Víctor Sánchez, m. 11, Wakaso, m 25, Pitau, m. 82, Víctor Álvarez, m. 92.

Gols: 1-0: Rui Fonte, m. 63; 2-0: Forlín, m. 66
Incidències: XXXVIII Edició del Torneig Ciutat de Barcelona, XVI Memorial Fernando Lara, disputat en l’estadi RCDE a Cornellà – El Prat. El capità espanyolista Cristian Álvarez ha recollit el trofeu com a guanyador d’aquesta edició del torneig que organitza des de 1974 el RCD Espanyol.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic Josep M. en primer lloc et vull donar la benvinguda, de nou, al teu observatori cibernètic de l'actualitat blanc-i-blava. Desitjo que hagis agafat forces de cara a una temporada que s'entreveu difícil.
El partit d'ahir va sert un turment per als pocs espectadors que hi vàrem anar. Em sembla que la deserció d'ahir, fa inevitable una reflexió sobre el futur d'aquest trofeu que sembla haver-se convertit més una nosa per al club i nosaltres els pericos que res més. Sigui com sigui la tria del rival i la data tampoc feia fàcil l'assistència a l'estadi. Què tal convidar qualsevol equip sud o centreamericà de primera fila i amb bona colònia al nostre país???
Com a mínim ens estalviaríem el depriment espectacle d'unes grades semidesèrtiques com les d'ahir.
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Benvingut tu també!.
La temporada passada amb la presència de Boca va ser tot un èxit a les grades i al camp. Es clar, que en l'Espanyol hi havia jugant un tal Osvaldo, que tot i li quedava poc, l'afició encara confiava que cap equip acabés pagant la seva clàusula (tal com va dir el senyor President a Tarragona, o sigui 30 milions d'euros)...
Si no hi ha un projecte il·lusionant, i el rival i sobre tot la data amb horari força tard(vaga de trens), és lògic que les grades ofereixin aquest aspecte. I si a sobre es fa pagar (a qui? a l'Espanyol, a Mediapro? o per qui anava? la recaptació, dons la informació que ens donen sempre és molt curta)...
Salutacions!

Anònim ha dit...

Hola; Vui fer esmena al soci Sr. Princep, si havia poca gent, es perqué en esta casa del RCDE, sap el que va passar fa dos anys,estem farts de pagar i si no ho fan gratis el proper, altra vegada, grades vuides.
Aquesta PENYA de directiva no sap on va, tant en una cosa com els fixatges
no tenim diners i tot deu cada dia t'assabentes de que tal equip a fixat a fulanet, etc.etc. nosaltres l' últim dia i a Pandiani, quin refors d'Alçada.
Sort i envadant RCDEspanyol.
Fifot47




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M