diumenge, 4 de novembre del 2012

TRIOMF DE L'ESPANYOL A ANOETA !!! (0-1)

Real Sociedad: 0 – RCD Espanyol: 1

Tres punts d’or.

Un gol de Colotto mancant tretze minuts pel final, ha valgut tres punts d’or per un necessitat Espanyol que ha tornat a guanyar a domicili més de deu mesos després (El Molinón, 17 de desembre 2011, 1-2). En un partit passat per aigua, en el que els espanyolistes han aguantat, patit, amb Cristian Álvarez com heroi del partit, han colpejat en el tram final amb un gol del central Colotto que ha donat el triomf als avui grocs, i que pot significar el començament l’enlairament de l’equip a una zona menys angoixosa de la classificació.

Sense voler llençar aigua al vi, doncs a l’actual situació que viu  l’Espanyol l’únic que ens ha d’importar son els punts necessaris per sortir d’aquest pou en el que ens hem vist ficats, si que cal dir que avui l’equip ha tingut tota la fortuna que en altres ocasions li ha faltat... en altres partits amb millor joc i moltes més ocasions de gol. Cal recordar-ho abans de llençar les campanes al vol de manera prematura. No obstant, el triomf sap a glòria per tots aquests que ens estimem aquesta entitat i que col·loquem per damunt de persones,- siguin aquestes presidents, presidenciables,consellers, entrenadors o jugadors -, a la pròpia institució i el seu futur, que de moment segueix sent ben incert.

Significa a més –deixant de cantó la relliscada copera pel mig- el quart encontre consecutiu a la lliga sense perdre, i el segon encontre en que l’equip manté la porteria a zero. Tot s’ha d’avaluar i posar en valor, en la seva justa proporció naturalment, doncs la Real tampoc ha sigut un exemple de virtuts en quant a l’eficàcia golejadora dels seus homes punta.

Després d’una primera acció dels espanyolistes amb xut final de Sergio García que ha trobat la cama d’un defensor rebutjant a còrner, ha sigut el conjunt donostiarra qui ha dut perill com no en un servei de cantonada als disset minuts de joc quan un  remat de cap en planxa ha obligat per primer cop a intervenir a Cristian.  Poc després rebent de Xabi Prieto, ho ha intentat Carlos Vela amb un tret que ajustat al pal dret ha aturat Cristian. El mateix Sergio García en tasques defensives ha de salvar sota pals en el llançament d’un altre servei de cantonada (cada còrner a aquest equip és una autèntica tortura).

La Real era la que posava el futbol i s’acostava amb cert perill a les immediacions de l’àrea perica, on es trobava un Espanyol que aguantava - mai millor dit - el temporal amb sacrifici i lluita i no sempre amb l’eficiència i solvència defensiva desitjada. La pilota li durava poc als blan-i-blaus que es veien totalment en mans del conjunt realista.
Així, als 25’ la Real disposaria d’una bona ocasió quan una centrada de l’exjugador del filial blanc-i-blau, De la Bella, qui col·locaria una pilota per que Agirretxe tot sol rematés fora. Afinaria més el davanter guipuscoà tant sols dos minuts desprès quan havent rebut de Xabi Prieto, obligaria a intervenir a Cristian Álvarez qui salvaria a l’Espanyol del gol realista.

L’única ocasió dels de Pochettino en aquest primer període vindria del llançament de falta a càrrec de Joan Verdú,  en jugada d’estratègia,  traient ràpidament per que desmarcat Sergio García en carrera rematés al cos del porter basc qui llest també, cobrí lo suficient per evitar el gol espanyolista.

L’Espanyol mica a mica es tragué el domini de sobre després que el conjunt basc anés perdent pistonada. El darrer tram del primer període, l’Espanyol ha controlat millor el joc i no ha passat angunies tret dels problemes en temps d’afegit quan passant mig minut dels quaranta-cinc, un rebuig en curt d’Héctor Moreno li cau a la frontal a Illarramendi qui envia una autèntica canonada que salva Cristian Álvarez traient una molt bona mà i enviant a còrner per sobre el travesser.

Els primers minuts del segon temps han tornat amb el domini intens dels locals. Un centre d’Estrada  als nou minuts de la represa ha estat rematat per Agirretxe dins l’àrea. Carlos Vela desbordà per l’esquerra en jugada posterior, però la cobertura perica rebutjà l’esfèrica penjada. Una de les més clares ocasions ha nascut d’un llançament de falta que ha rematat en el 62’ Íñigo tot sol enviant l’esfèrica a les mans d’un Cristian ben situat que  s’ha fet amb la pilota amb un pèl de fortuna.

Després del desencert dels bascos cara a porta, l’Espanyol s’ha anat entonat en quant a possessió d’esfèrica i tot i que bona part del temps no ha arribat a l’àrea amb gens de perill si que al menys no s’ha vist tant angoixat com en el primer període.

Pochettino ha efectuat un doble canvi substituint Wakaso (amb cartolina des del 32’) i Sergio García per Alfonso i Stuani. El tècnic local ha fet lo propi donant entrada a Castro i a Ros en el lloc d’Estrada i Bergara.
El partit mica a mica semblava força més controlat per part espanyolista. Els visitants momentàniament amb un punt en el sarró arriscaren més ben poc, i esperaren la seva oportunitat. Aquesta ha arribat en el llançament d’un servei de cantonada a manca de tretze minuts pel final. Executa des de l’esquerra Verdú, al remat Héctor Moreno qui no pot fer-ho en condicions però posa el peu rematant forçat i Colotto a boca de gol només té que empentar l’esfèrica al fons de la porteria local.

L’Espanyol ha sabut avui mantenir el marcador al seu favor, sense disposar de clares ocasions la Real en aquests minuts restants. Això si, el patiment ha estat garantit ja que els donostiarres han  posat setge a la porteria espanyolista i la pilota ha sovintejat l’àrea perica de manera continuada. Els blanc-i-blaus avui de grocs, han vist com a més el col·legiat afegia quatre llargs minuts que s’han fet un autèntic calvari davant les escomeses de l’equip basc qui ha gaudit d’accions amb remats, refusos, rebutjos, i embolics dins l’àrea amb un Espanyol ben tancat que al menys ha sabut arribar al xiulet final amb els tres punts viatjant cap a casa. Sensació d’alleugeriment amb el triomf, i abans del partit no menys important davant At. Osasuna.

Real Sociedad de Futbol: Zubikarai; Carlos Martínez, Mikel González, Íñigo Martínez, De la Bella; Illarramendi, Estrada, Bergara Xabi Prieto; Vela i Agirretxe.
Substitucions: Chory Castro per Estrada, m. 65; Ros per Bergara, m. 75; Ifran per Xabi Prieto, m. 79.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Raúl Rodríguez, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Baena, Cristian Gómez, Wakaso, Verdú; Sergio García, i Longo.
Substitucions: Christian Alfonso i Stuani per Wakaso i Sergio García, m. 64; Simao per Longo, m. 85.

Àrbitre: José Luis Paradas Romero, de la territorial andalusa, assistit en bandes per Jesús Zancada Lobato i Moisés Mateo Montañés. Ha mostrat cartolina groga al local Mikel, m. 29 i als espanyolistes Wakaso, m. 32, Cristian Gómez, m. 41, Longo, m. 75, Crisitan Álvarez, m. 90, i Stuani, m. 91.

Gol: 0-1: Colotto, m. 77.

Incidències: Encontre corresponent a la 10ena. jornada de lliga a la 1a. Divisió, disputat en l’Estadi d’Anoeta, Sant Sebastià, amb la pluja com a protagonista del matx, la qual ha caigut amb intensitat en varies fases del partit.  L’Espanyol ha lluït la segona indumentària.