dimarts, 5 de febrer del 2013

TAULES EN EL DERBI BENJAMÍ.
L'ESPANYOL S'AVANÇÀ, PERÒ NO VA MANTENIR L'AVANTATGE











RCD Espanyol Benjamí “A”: 1 – FC Barcelona: 1


Màxima igualtat.

No va pogué ser. L’equip Benjamí “A” va intentar derrotar al Barcelona en el derbi del passat dissabte, avançant-se en el marcador en el primer període, però el Barcelona en el tercer i part del quart va prémer l’accelerador tancant al conjunt perico i en una de les ocasions que disposà, aconseguí empatar l’encontre. Els de Xavi Corominas en els darrers minuts intentaren assolir el gol del triomf, però ja era massa tard.

Amb aquest empat, ambdós conjunts segueixen empatats a punts i tenen el gol-average particular empatat amb idèntics guarismes (1-1), tant a l’anada a la Gamper com a la tornada a la Dani Jarque. Per tant, si no hi ha alguna ensopegada a priori difícil de preveure (cap d’ambdós equips ha perdut cap punt més en tot el que portem de lliga), el gol-average general s’acabarà imposant i en aquest aspecte domina amplament el FC Barcelona  amb una avantatge que ara per ara es pot considerar pràcticament definitiva.

En els primers dotze minuts el joc fou bastant igualat; dominà un pèl més el Barcelona en els instants inicials, i posteriorment l’Espanyol. En prou feines hi hagué ocasions clares  al marge del gol espanyolista. Un llançament de falta dels blaugranes i un xut espanyolista que es van marxar fora i poc més. Als nou minuts de joc, un servei de falta és executat per Junior amb la seva habitual destresa, estavellant la pilota al travesser; el refús de la fusta el remata de cap molt bé anticipant-se al porter, el capità de l’equip, Txus.  Era l’1-0 que dona esperances als espanyolistes.

En el segon període, i anant avall en el marcador, els barcelonistes van dominar més, esperant l’Espanyol darrere per sortir al contracop. Malgrat que la possessió fou culer, l’equip espanyolista controlà perfectament el joc i tan sols en dotze minuts hi hagué un còrner molt tancat executat pels blaugranes que amb el fort vendaval li complicà la vida a Marçal i una acció individual amb xut fora del dorsal 4 Moriba Kourouma (exjugador del futbol base espanyolista que a Sadrià es feia conèixer com a "Iliax", fixat pel FCB com sempre... i que en l’actualitat juga a l’Aleví C blaugrana, però que el van baixar per reforçar l’equip culer en aquest partit decisiu).

Però després del descans les coses variaren sensiblement. En el tercer període el FC Barcelona fou bastant superior als espanyolistes i dominà amb més claredat arribant amb  perill. També l’Espanyol tingué algunes aproximacions per fer el segon al contracop, cosa que no succeí i s’intuïa que als espanyolistes el partit se’ls hi faria molt llarg i que en qualsevol instant el gol de l’empat podria acabar arribant...

Eliseo buscà l’escaire en un llançament que sortí fora (29’). Una errada en la passada en la zona dreta de la defensa provoca la primera acció de perill clara dels visitants. Soluciona la papereta el meta Dídac realitzant una gran intervenció rebutjant l’esfèrica.  Altre pèrdua de pilota en defensa provoca una jugada d’Alejandro Balde que acaba amb rematada molt perillosa que tocant un defensor surt a còrner. El Barcelona pressionava força a munt i en l’Espanyol ja es començaven a veure dubtes després d’una primera part excel·lent en defensa.

El Barcelona tanca als espanyolistes. Un servei de còrner molt tancat obliga a emprar-se a fons a Dídac. En el següent còrner l’esfèrica molt tancada també passa fregant la porta espanyolista. La jugada més perillosa dels visitants, una centrada des de la dreta de l’atac culer que semblava sortia fora de porta a la dreta espanyolista, no acaba sortint (el fort vent feia de les seves) i la jugada acaba amb una doble rematada a boca de canó que increïblement evita el gol el porter espanyolista Dídac amb dos grans intervencions.  Abans de la finalització, Junior estigué a punt de fe el segon, amb un bon tret que sortí per sobre del travesser.      

En el darrer temps, finalment als tres minuts de joc, el Barcelona empatà davant la major pressió i arribada dels blaugranes que tenien ja feia estona a l’equip perico contra les cordes.  Fou en una acció des de la dreta i rematada dins l’àrea a boca de canó de Pelaz.  Pitjor podia haver acabat la cosa, doncs una errada en defensa molt greu provoca que de nou l’autor del gol barcelonista pogués fer el gol el triomf barcelonista. Un triomf que no hagués sigut just pels mèrits d’uns i d’altres, però que en el futbol el que valen son els gols i res més... El xut finalment sortí fora increïblement. Eren moments en que l‘Espanyol feia aigües. Moriba tingué una altre bona acció quan s’endinsa entre mig dels espanyolistes per l’àrea i sol, xuta fora un pèl creuat.

L’Espanyol es va refer i els darrers minuts va ser el dominador del joc davant un Barcelona que fallant el que va fallar, va considera més oportú defensar-se de les escomeses dels pericos en els darrers instants. Junior protagonitzà una arrencada des de camp propi amb força i velocitat però quan arribar a les immediacions de l’àrea de càstig el seu llançament sortí per ben poc per sobre el travesser. L’ocasió més perillosa en els darrers minuts –amb el Barcelona tancat i demanant l’hora – fou un servei de cantonada tret des de la dreta per Junior, que rematà de cap sobre la pròpia porta un defensor visitant amb la fortuna que sortí la bola fora per sobre el travesser per ben poc.           



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol:
1er p: Marçal; Marc, Facundo, Ian; Txus, Junior; i Eliseo.
2n. p: Marçal; Ismael, Facundo, Sergi; Txus, Gerard Vilà i Jonathan.
3r. p: Dídac; Marc, Facundo, Ian; Junior, David; i Eliseo.
4rt. p: Dídac; Ismael, Facundo, Sergi ; Txus, Junior; i Jonathan.

FC Barcelona: Izán Celda, Mamadou Saidou, Arnau Martínez, Iliax Moriba, Xavier Pleguezuelo, Xavi Quentin, i Marc Pelaz.
També: Fasika Samuelson, Arnau Farnos, Álvaro Martí i Alejandro Balde.

Àrbitre: Didac Ros Layos.

Gols: 1-0: Txus, m. 9; 1-1: Marc Pelaz, m. 39.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 17ena. del campionat de lliga del grup segon de Primera Divisió Benjamí, disputat en un dels quadrants del camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, a primeres hores de la tarda del passat dissabte, amb cel seré i temps assolellat, però amb ambient força ventós.   







CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ, GRUP  2n.

CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
4717152013411
2
R.C.D. ESPANYOL
47171520849
3
C. F. IGUALADA
431714129327
4
C.E. MERCANTIL
28179174343
5
U.D. CAN ANGLADA
28179175454
6
C. GIMNÀSTIC MANRESA
25168174345
7
U.D. CORNELLÀ "B"
24177373135
8
F.C. SANT CUGAT ESPORT
23177285060
9
UFB JÀBAC I TERRASSA
21176383755
10
CFU CAN RULL RÓMULO TRON.
20176293537
11
C. NATACIÓ TERRASSA
20176293757
12
C.D. SANT GABRIEL "B"
19166193151
13
C.F. SANTPEDOR
161751113561
14
C.E. MANRESA
151743102760
15
ESC. F. BARBERÀ ANDALUCIA
131741122876
16
C.F. SABADELL NORD
31710161293





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M