diumenge, 10 de març del 2013

ENSOPEGADA DEL JUVENIL "A" DAVANT EL NÀSTIC (2-3)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – Gimnàstic Tarragona: 3

Es compliquen la vida.

Derrota inesperada del Juvenil “A” davant un Gimnàstic de Tarragona que ha remuntat el matiner gol de Mamadou i que ha posat un 1-3 en el marcador, davant un Espanyol que ha tingut suficients i clares ocasions per anivellar al menys la balança, però que finalment el desencert cara a porta i les errades en defensa, han impossibilitat que l’equip espanyolista hagi pogut puntuar.

Després de tres victòries consecutives (a Palma davant el Real Mallorca, davant el Barça en el derbi de Sadrià i a Mataró), avui tenia ocasió l’Espanyol de pràcticament deixar ben encaminada la seva classificació per disputar la Copa del Rei Juvenil. Les diverses ensopegades al llarg del campionat,  al marge de quedar despenjat per la lluita del títol, han fet que l’equip no tingués pràcticament opcions de jugar la Copa de Campions com a millor segon, dons tant Atlético Madrid com Sevilla avantatjaven als espanyolistes amb força diferència com a millors segons.

Ara l’objectiu es centrava única i exclusivament per jugar la Copa del Rei Juvenil. Els quatre punts respecte al tercer classificat, el Real Mallorca, han quedat reduïts a tan sol un (més gol-average) a falta de quatre partits per la fi del campionat. El tercer lloc no estarà gens clar si donarà o no plaça per la Copa del Rei, doncs tret del grup andalús (Málaga), a la resta de grups els tercers tenen puntuacions pràcticament similars (entre 49 i 51 punts), per tant tots, en un autèntic mocador.

Quan als cinc minuts d’iniciar-se el partit, l’Espanyol cobrava avantatge en el marcador, tot feia pensar en un partit ben diferent. Mamadou rebia una bona pilota i d’un precís remat creuat feia pujar el primer gol al marcador. Estigué ben a prop el conjunt de Sergio Piña d’enllestir el partit quan una acció individual de Jonathan Toledo, acabà amb un remat a la creueta de la porteria grana.

Però l’impuls espanyolista es va anar frenant poc a poc i el partit dona un tomb quan passant l’equador del primer temps, el Nàstic empat el partit en una jugada en la que la rematada dels tarragonins s’estavella al pal dret sense que pugui impedir Pablo Maffeo que la bola acabi dins en el seu intent de rebutjar l’esfèrica. Gol d’Oribe amb la col·laboració del lateral espanyolista,  i el partit que prenia un caire bastant preocupant pels interessos espanyolistes.

Per que instants després que Jonathan massa individualista no aprofités una situació dins l’àrea grana, serien els tarragonins qui estarien a punt de fer el segon amb una rematada que salvà el meta de Lanzarote amb una gran intervenció enviant a còrner a la seva dreta.  Eren minuts de domini del Nàstic, i de nou pilota penjada que remata de cap Iván, aturant altre cop el meta José.

A manca de vuit minuts pel descans, el Nàstic li dona la volta al marcador. Centrada des de la dreta i entrant amb tot, amb decisió i  molt oportú pel seu equip, Iván envia la pilota al fons de la porteria anticipant-se a José.

Piña realitzà dues substitucions després del descans, donant entrada a Eric Bertrand i Moi. El primer ocuparia l’eix de la cobertura amb Adrián Hernández, passant Merino a la medul·lar. Deixarien el terreny de joc Nacho Sierra i Pablo de Castro que avui era de la partida com a premi després del bon partit (i gran gol) jugat a Mataró.

Nova errada en defensa dels espanyolistes i Iván anota el segon del seu compte personal i situa un perillós 1-3 en el marcador a manca de 36 minuts per la fi del partit.  Renaixien les esperances dels espanyolistes ben ràpid, doncs només dos minuts del tercer gol grana, els espanyolistes aconsegueixen reduir diferències quan una jugada d’autèntica carambola entre varies passades i alguns rebots, acaba sent rematada de primera per Moha al fons de la porteria, i tot i les protestes dels tarragonins per dubtosa posició, el gol fou plenament legal i pujar al marcador.

L’Espanyol es bolca a l’atac i posaria setge a la porteria grana. Diverses jugades embolicades en les que la cobertura del Nàstic es mostrà ben expeditiva. Tercer canvi substituint Iván Romano per Pablo Maffeo.  El domini blanc-i-blau a falta de vint minuts per la fi del partit és total i força intens.

Albarrán centra una bola amb molt de perill que talla amb el cap Nico evitant que la pilota arribi a Moha tot sol uns metres enrera d’ell. Còrner executat per Miravent ben tancat i amb el fort vent la bola s’enverina i acaba colpejant a la fusta per la part superior, rebutjant un defensor posteriorment.  Jonathan a la sortida d’altre còrner xuta picant la bola a la gespa i el meta Caco treu una mà providencial salvant al Nàstic  del gol de l’empat.

Acostant-se el partit a la mitja hora de joc del segon temps, els espanyolistes reclamaren mans dins l’àrea, però el col·legiat no aprecià punibilitat en la jugada. Gran oportunitat en el 75’ amb una penetració de Mamadou que centra pentinant Moha al bell mig de l’àrea i la pilota li cau a Moisés qui tot sol, remata als núvols per desesperació de la parròquia espanyolista que veia ja l’empat. Jafar substituí a Merino, posant el tècnic blanc-i-blau tota la carn a la graella.

I llavors ha succeït el que podem dir-ne la jugada decisiva del partit. Falta escorada a banda esquerra de l’atac grana. La pilota creuada acaba allotjant-se dins la porteria de José ajustada al pal esquer. Mentre alguns dels jugadors del Nàstic ho celebren abraçant-se en mig de la gespa, l’Espanyol treu ràpid l’esfèrica doncs la falta era indirecta i per tant el col·legiat senyor Pertegal no li dona validesa al tant grana. El ràpid contraatac espanyolista acaba amb una arrencada de tres jugadors espanyolistes que es planten sols davant el meta visitant. Moha és qui se l’ha de jugar, dubta,  no sap que fe davant Caco i decideix obrir no al company que té al seu costat sinó al més llunyà Mamadou que no se l’esperava; el davanter espanyolista rep i tot sol envia la bola als núvols. Increïble però cert.

L’Espanyol seguí atacant exhaurint els darrers minuts del partit . Una centrada d’Albarrán es rematada per Moha blocant el meta. Una bona acció individual amb bons detalls de Jonathan Toledo, acaba en còrner. La rèplica grana una ocasió de Rodri que surt massa creuada. En els darrers segons abans del xiulet final, el meta José surt fins a banda dreta tot just a la línia que separa ambdós camps i penja l’esfèrica, però la cobertura del Nàstic no fallà, sap mantenir l’avantatge assolida i s’enduu els tres punts en joc cap a Tarragona.

RCD Espanyol: José, Albarrán, Pablo Maffeo, Merino, Adrián, Nacho Sierra, Mamadou, Pablo de Castro, Moha, Miravent i Jonathan Toledo.
Substitucions: Eric Bertrand i Moi per Nacho Sierra i Pablo de Castro, m. 46; Ivan Romano per Pablo Maffeo, m. 68; Jafar per Merino, m. 79. Altre suplent: Koke (p.s.)

Gimnàstic Tarragona: Caco, Cala, Nico, Roger, Oscar, Vadillo, Gómez, Gabriel, Iván, Oribe, i Geri.
Substitucions: Albert per Roger, m. 65;  Gesti  per Gómez, m. 58; Alex per Geri, m. 73; i Rodri per Oribe, m. 81. Altre suplent: Cobo (p.s.)

Àrbitre: Jordi Pertegal Méndez, de la delegació de Granollers, assistit en bandes per Abdel Aziz Ajair i  Aitor Garrido. Cartolines grogues per Gabriel, m.51, Geri, m.59 per part visitant i a Miravent, m.80 per part espanyolista. Ha expulsat a Oscar (29’ i 82’).

Gols: 1-0: Mamadou, m. 5; 1-1: Oribe, m. 23; 1-2: Iván, m. 37; 1-3: Iván, m. 54; 2-3: Moha, m. 56.

Incidències: Encontre corresponent a la 26na. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Ambient assolellat, temperatura suau amb ratxes fortes de vent. La consellera adjunta a la Presidència, Anna Maria Fusté, en la llotja de Sadrià.  S’ha guardat un minut de silenci abans de l’inici del partit,  en memòria de l’avi d’un jugador del Nàstic.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.