dilluns, 11 de març del 2013

LI VA COSTAR MASSA AL FEMENÍ "B"
DOBLEGAR A UN LLEIDA AMB 10











RCD Espanyol Femení “B”: 2 –  C.Lleida Esportiu: 1


Treballat triomf per la mínima del Femení “B” davant un Lleida que va jugar més de 78 minuts amb inferioritat numèrica i amb una jugadora de camp ocupant la porteria, en ser expulsada la meta Cristina per una jugada molt innocent que acabà marcant el desenvolupament del partit. A les espanyolistes, malgrat tot, els hi va costar força fer el segon gol avançat el segon temps, després que en el primer les lleidatanes sorprenguessin a les locals empatant l’encontre.     

El filial femení rebia al conjunt de la Terra Ferma després del seu triomf a Lloret, sense oblidar que en el partit de la primera volta les lleidatanes infringiren un fort correctiu a les espanyolistes. Amb la baixa de la central i capitana Eli Sivera (veure foto amb crosses), amb la tornada de Vero a la porteria espanyolista i amb la participació de la migcampista del C, Eva Blanco en l’onze inicial com a principals novetats, afrontà l’Espanyol un partit en el que el triomf es feia indispensable per pogué continuar aspirant a mantenir-se en segon lloc a la classificació.

S’avançà als tretze minuts les espanyolistes. Mitjançant la texana Haley Justine, qui d’un gran remat aconseguí un gol de bella factura. Només quatre minuts després d’encaixar el gol el quadre lleidatà, en una jugada desgraciada es quedaria amb inferioritat numèrica per la resta del partit.

Pilota sense cap tipus de complicació i la portera Cristina Trabalón calcula malament les distancies i recull amb les mans la pilota pensant-se que es troba dins l’àrea. La realitat fou ben diferent; es trobava dos metres fora de l’àrea (tot i que a instàncies del col·legiat es va treure la falta més a prop, a un parell de pams de la calç que delimita l’àrea de càstig). Per tant, targeta vermella i va tenir que ocupar la porteria la dorsal 17 Carla Martínez doncs el Lleida no disposava de meta suplent. La falta es llençaria sense conseqüències estavellant-se la pilota a la tanca.

L’equip perico tingué varies ocasions per deixar enllestit el partit, com una molt clara d’Andrea Granados que tota sola remata molt alt, o una centrada de Mónica López que una defensora toca lo just enviant a còrner quan Andrea l’esperava tota sola.  Una obertura a l’esquerra de l’atac acaba amb la rematada creuada de l’autora del gol, Haley, al pal esquer.

I del que podia haver sigut 2-0 es passà en breus moments a l’empat de les visitants. Servei de cantonada passat que Abigail remata de cap, l’esfèrica toca al pal dret a mitja alçada i acaba entrant dins la porteria defensada per Vero.

Un minut d’afegit en el primer temps, i curiosa la jugada que es presentà: Ràpid contraatac espanyolista, posició força dubtosa de fora de joc, Haley no fa l’acció d’anar-la a buscar i se la deixa a Andrea Granados que arriba per darrera tota sola. El jutge auxiliar aixeca el banderí però el baixa, desautoritzat pel col·legiat. La davantera espanyolista es planta sola davant la improvisada porter del Lleida, la intenta regatejar i aquesta li guanya la partida enviant la bola a còrner i malbaratant-se una ocasió claríssima de gol, rodejada de polèmica, i força protestada per la banqueta lleidatana.

Molt bona l’actuació de la jugadora que es situà sota pals. En el segon període Haley disposaria d’una gran oportunitat i la seva franca rematada es rebutjada amb el peu per la porter. Però, no va pogué evitar, que en el 63’ l’Espanyol aconseguís el gol del triomf. Mónica López rep en profunditat, regateja amb èxit a Carla Martínez, i a porteria buida remata amb sang freda tot just quan una defensora es llençava a interceptar la rematada.  Molt bona la definició de la jugadora local.  El gol de la tranquil·litat estigué a punt però finalment no va arribar. Carla Borrás estigué més a prop d’aconseguir-lo després que una llarga jugada d’atac espanyolista acabés amb un xut des de la frontal que s’estavellà al pal dret  (72’).    En altre jugada de contracop, Andrea Granados habilita a Mónica López, però el remat d’aquesta se’n va fora (89’).  Minuts abans el Lleida posar la por al cos amb el llançament d’un lliure directe que va acabar sortint fora la pilota.  

El quadre perico va controlar bé el partit però no va acabar de matar-lo i va deixar la porta oberta a les esperances lleidatanes de donar la sorpresa i amb deu jugadores. Finalment, i malgrat els més de cinc llargs minuts i mig que va afegir el col·legiat, el marcador ja no es va moure. Minuts que només van servir per complicar-se la vida el propi àrbitre, amb final polèmic en el que el tècnic visitant perdés els nervis i fou expulsat per protestar de manera airada i reiterada al col·legiat.      

El triomf del Girona sobre el filial femení del FC Barcelona, fa que el quadre gironí pràcticament tingui ja el títol a la butxaca i sigui qui jugui la fase d'ascens. Pel subcampionat lluitarà l'equip de "Titi" Camúñez front el Valls Femení, amb permís de les barcelonistes que cauen a sis punts de diferència, a manca de tres partits.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Vero, Jasmina, Xènia, Queralt, Mayra, Eva Blanco, Mónica López, Yaiza, Andrea Granados, Mónica Bácter i Haley.
Substitucions: Carla Borrás per Eva Blanco, m. 53; i Carla Sagré per Mónica Bácter, m. 64; Ainhoa per Haley, m.74 . Altre suplent: Judith (p.s.)

C.Lleida Esportiu: Cristina Trabalón, Meritxell Vázquez, Alba Llaras, Laura Abad, Gloria Pelegrí, Esther Roca, Anna Esteve, Janira Rodríguez, Abigail Espín, Meritxell Solé i Raquel Arrán.
Substitucions: Carla Martínez per Esther Roca, m. 18; Núria Darza per Abigail Espín, m 64; Gloria Bitrià per Janira Rodríguez, m. 68; Paola Martínez per Laura Abad, m. 74. Altre suplent: Irene Buira.

Àrbitre: David Rovira Campa, assistit per Josué Martín Mejías i Manuel Martínez Fernández.  Cartolina vermella a la porter del Lleida Cristina Trabalón, m. 17 i doble amonestació en el darrer minut de l’afegit al tècnic visitant David Viñes Mesa.

Gols: 1-0: Haley, m. 13; 1-1: Abigail Espín, m. 42; 2-1: Mónica López, m. 63.

Incidències: Encontre corresponent a la 23na. jornada de lliga del grup tercer de Segona Divisió Femenina, disputat ahir al matí al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  




SEGONA DIVISIÓ FEMENINA, GRUP 3r.

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
GIRONA F.C.
522316436824
2
R.C.D. ESPANYOL "B"
462314455025
3
ESCOLA F. VALLS / GIMNÀSTIC
462313734222
4
F.C. BARCELONA "B"
402311754842
5
U.E. SANT ANDREU
372311484127
6
BADALONA C.F.
33239683637
7
C.D. SANT GABRIEL "B"
33238964038
8
CLUB LLEIDA ESPORTIU
31238784540
9
U.E. L'ESTARTIT
272383124150
10
CERDANYOLA VALLÈS F.C.
252367103136
11
U.E. LLORET
232365125162
12
CD.TRANSPORTES ALCAINE "B"
222357112435
13
U.E. VIC
222357111837
14
E.F. BONAIRE
62313192787










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M