diumenge, 31 de març del 2013

UN AUTOGOL AVANÇAT EL SEGON TEMPS
EVITA EL TRIOMF ESPANYOLISTA (2-2)













RCD Espanyol: 2 – Real Sociedad: 2
 
Espanyol i Real Sociedad han empatat a dos gols en un disputat encontre en el que a tenor de les ocasions clares de gol d’ambdós conjunts, és pot considerar com un resultat just. Tant just com cruel que el segon gol donostiarra hagi sigut aconseguit en pròpia porta en una jugada molt desgraciada en la que el infortuni s’ha aturat en el camí de Javi López.  
 
Veient com han sigut els dos gols dels bascos, resulta més evident que mai, que avui l’equip espanyolista tenia en front un equip que està ben amunt a la classificació. Que té inclòs la sort necessària en moments determinats del partit, fortuna que al quadre d’Aguirre, avui li ha mancat. Amb tot, el conjunt basc s’ha mostrat com un bon conjunt que es troba on es troba a la classificació per mèrits propis.
 
Ambdós conjunts acudien a la cita amb baixes sensibles: Capdevila i Wakaso per part perica i Bravo, Chori Castro, i Vela per part visitant. Simao, com no, tornava altre cop a l’onze que ha presentat de sortida el mexicà. La primera acció amb un cert perill era una centrada dels bascos als set minuts que no arriba per ben poc Zurutuza.
 
L’Espanyol s’avançà en el marcador amb un  bonic gol en una jugada en la que Joan Verdú en la mitja punta de l’atac ha obert bé per Simao, qui ha fet jugada fins línia de fons i tot i que no ha superat al defensor si que ha tret un precís centre que tot i tocar lleugerament en un defensor, ha anat al lloc precís dins l’àrea petita on entrava Sergio García rematant de primera al fons de la porteria. Un minuts després del gol perico tindria lloc un bon canvi de joc de Verdú per Sergio García però la seva centrada es tallada per un defensor basc a còrner.  El meta basc s’anticipa molt bé a una centrada perillosa de Simao abans que Héctor Moreno rematés l’esfèrica.
 
Però l’avantatge espanyolista s’aniria a en orris quan un llarg desplaçament obliga a sortir a Kiko de punys topant amb un davanter i la pilota refusada pel meta d’Alcover queda curta i li cau amb tanta sort al peu de Zurutuza, qui envia una vaselina que acaba dins. La Real es trobaria en aquest primer temps amb un gol que per mèrits en quant a futbol i ocasions no mereixia.
 
L’Espanyol per moments acusà el cop. Víctor Álvarez intentà una bona jugada marxant-se de dos defensors i traient una bona centrada, que massa tancada, bloca el porter de la Real. Quan mancaven set minuts pel descans i l’equip d’Aguirre s’estava refent, preciosa jugada d’atac de l’Espanyol amb Sergio García al cantó esquer, combinant en curt i de primera amb Verdú que li fa la paret, i el del Bon Pastor envia una centrada que remata estirant el peu Stuani al fons de la porteria, en rematada ajustada al pal esquerre. Un gran gol. Una bona passada de Sergio al 41’, acabà amb un xut de Verdú, per sobre.
 
Però a la segona part, la Real despertà i posà en més d’un problema als espanyolistes. Griezman ja als set de la represa, ho proba amb un xut que surt fora, després de rebre del seu company Illarramendi. Errada dels centrals espanyolistes al 55’ i Agirretxe té l’ocasió d’empatar l’encontre, salvant Kiko que rebutja amb el peu.
 
La rèplica perica seria al 57’ quan Sergio García habilita en profunditat a Joan Verdú qui remata fort, però Zubikarai salva a la Real del tercer enviant a còrner. En un erràtic servei de banda a favor dels locals, l’Espanyol perd la bola i propicia un ràpid contracop que acabarà amb una centrada de Griezman per Agirretxe que engalta una volea a la que respon amb una gran estirada Kiko Casilla salvant de nou al seu equip. Esplèndid el porter perico. Poc després tornaria a intervenir rebutjant amb una mà,  un servei directe de falta a càrrec de la Real.
 
Les adversitats se li començarien a aparèixer al conjunt espanyolista, quan Víctor Álvarez cau lesionat i s’ha de retirar amb la llitera mecànica, sent substituït per Raúl Rodríguez. Només cinc minuts després, arribaria la jugada que propiciaria el definitiu empat dels Txuri –Urdín.   Pilota llarga penjada per Pardo, no controla Griezman però amb la fortuna pels interessos del conjunt guipuscoà, que la pilota li rebota al peu de Javi López i aquesta acaba superant a un Kiko Casilla que mai s’esperava l’alteració cruel de la trajectòria de l’esfèrica.
 
Aguirre substitueix a un Simao que si en el primer temps ha aportat coses, en el segon ja feia força estona que “demanava a crits” la substitució amb un rendiment bastant limitat. L’ha substituït Petrov... Sense comentari. Després Baena ha ocupat el lloc de Verdú. Als 87’ Sergio García ha obert precisament per l’entrada del búlgar, però ni ha centrat ni ha xutat, doncs ha enviat un tret fort però força desviat al que cap company ha pogut arribar-hi.   En els darrers instants del temps d’afegit (93’) ocasió per Agirretxe en rematar de cap un centre de Griezman i en el darrer segon de partit una passada en profunditat de Sergio García un pèl massa llarga no hi ha pogut arribar Víctor Sánchez.     
  
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Forlín, Víctor Sánchez; Stuani, Verdú, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Raul Rodríguez per Víctor Álvarez, m. 70; Petrov per Simao, m. 80; Baena per Verdú, m. 84.
 
Real Sociedad: Zubikarai; Carlos Martínez, Iñigo, Mikel, De La Bella; Zurutuza, Bergara; Illarra, Griezman, Xavi Prieto i Agirretxe.
Substitucions: Ifrán per Bergara, m. 63; Pardo per Illarra, m. 73.
 
Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero, de la territorial andalusa, assistit en bandes per José Manuel Matías Caballero i Jorge Canelo Prieto. Ha mostrat cartolines grogues a Forlín, m. 24, Íñigo, m. 50, Víctor Sánchez, m.67, Agirretxe, m. 74, Mikel, m. 78 i De La Bella m. 88.
 
Gols: 1-0: Sergio García, m. 8; 1-1: Zurutuza, m.23 ; 2-1: Stuani, m. 38; 2-2: Javi López (pròpia porta), m. 75
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada 29na. de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat, davant 22.323 espectadors amb una quantiosa representació del conjunt basc a la grada. Abans del començament  del partit s’ha anunciat que “Aficiones Unidas” ha fet lliurament al RCD Espanyol la distinció de Cornellà –El Prat com a millor estadi de la lliga. També abans d’iniciar-se el partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de qui ha sigut durant molt de temps empleat de l’entitat, Josep Pedrosa.   
 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M