dijous, 4 d’abril del 2013

TRIOMF DEL JUVENIL "B"
EN EL PARTIT AVANÇAT DAVANT EL PREMIÀ

TRIOMF DE L'EQUIP INFANTIL "B" FEMENÍ 2-5 DAVANT EL CE SABADELL EN PARTIT ENDARRERIT.

RCD Espanyol Juvenil “B”: 3 – C.E. Premià “A”: 1
 
En el tram final.
 
Força li ha costat al conjunt de Sebastián Herrera superar a un Premià que ha plantat cara fins el darrer moment. Els blanc-i-blaus que han vist com els del Maresme neutralitzaven l’avantatge perica abans del descans en la següent jugada, han tingut que esperar a sis minuts del final per encarrilar un triomf bastant treballat.   
 
El Premià ha sortit decidit a posar-li difícils les coses als locals; als quatre minuts ja havien llençat dos serveis de cantonada i Koke ja s’havia tingut que emprar a fons rebutjant una rematada junt al pal dret. Als 10’ una pèrdua en zona de mitjos de Nico propiciava una perillosa contra visitant amb xut d’Adrián Sanz que atura el meta espanyolista. Una pilota mal refusada és a punt de ser aprofitada per Izar, però el seu xut sortirà desviat, massa creuat.
 
L’Espanyol mica a mica passarà a dominar el joc després del fort inici dels visitants. Kike tindria una gran oportunitat penetrant per la lateral esquerra de l’àrea càstig i sense angle remata creuat superant al meta, i increïblement la bola no entra i sota pals és rebutjada per un defensor contundentment. Un xut de Nico Viñas és aturat en dos temps pel porter del Premià (18’).
 
Gran oportunitat en el 20’ dels maresmencs:  En una pilota aèria Koke topa amb un jugador a l’hora de refusar de punys, i la pilota li cau a un davanter del Premià que d’esquenes remata de xilena pràcticament amb la porta buida; dic pràcticament per que allà emergeix Maxi qui també d’esquenes i abans que travessi la línia de gol, rebutja també de xilena.
 
A la mitja hora de joc quan colpejava una pilota, l’extrem Kike – al que tornàvem a veure després de la lesió que l’ha tingut unes setmanes allunyat dels terrenys de joc – es tornava a lesionar i tenia que ser substituït per Patrick. Aquesta variació afectava al plantejament tàctic d’Herrera. Toro que havia començat com a lateral dret passava a jugar d’extrem esquerra (en el lloc de Kike), ocupant Iago la banda dreta de la defensa i Patrick l’eix de la cobertura junt a Maxi.
 
Al 33’ bona pilota interior de Fortià per Toro que és a punt d’arribar-hi a rematar. La pilota era complicada i d’haver pogut rematar bé la jugada duia força perill. Cinc minuts després altre pilota interior per Torito que controlava dins l’àrea retallant al porter i marcant. Gustavo Rebollo invalidà l’acció per clar fora de joc de l’extrem espanyolista. Arribant ja a la recta final del primer temps, ocasió pel Premià amb xut potent però per sobre, del davanter Alpha Brahim.
 
Dos minuts abans de complir-se els primers quaranta-cinc, l’Espanyol en una llarga acció d’atac aconsegueix en segona jugada un centre d’or des de la dreta que Fortià Munts remata de cap ajustat al pal dret. Era l’1-0. Però l’alegria duraria tant poc, que només centrar de mig camp el conjunt premianenc, en menys de vint segons acabaria per tornar a igualar el partit. Seria Izar en rematar de primera molt bé, una centrada des de l’esquerra. La rematada del jugador del Premià, forta i al mateix temps ajustada a l’esquerra lluny de l‘abast de Koke, fou inapel·lable.  
 
En el segon temps, surt Eric per Roca. Al primer minut de la represa un xut de Domi a l’exterior de la xarxa al rematar una passada centrada des de l’esquerra. Koke s’ha d’emprar a fons llançant-se a la gespa abans que arribi Alpha a una pilota dividida amb molt de perill. Als 50’ Lluis ocupa el lloc de Iago Indias.  Nou reajustament en les línies espanyolistes. Ara Toro passa a la dreta altre cop i Lluis i Maxi ocupen les posicions de centrals, passant Patrick al seu lloc natural del mig del camp.  Un perillós centre xut molt tancat de l’extrem visitant Adrián Sanz obliga a intervenir a Koke.
 
En el darrer terç de partit, l’Espanyol intenta cercar el gol del triomf mentre que el Premià intentarà defensar-se no renunciant a sortir en perilloses contres. Una centrada d’Aaron des de l’esquerra es passeja sense que hi arribi Eric Gràcia en la frontal de la petita. Una obertura de Domi a l’extrem, centre de Toro i remat d’Èric Gràcia de cap, aturant el meta a qui la bola massa centrada li cau a les mans.
 
Domingo Berlanga “Domi” protagonitzarà una gran acció personal marxant-se de fins a quatre adversaris en un eslalon. Dubtarà en xutar en primera instància i quan ho fa, resol malament la jugada amb un xut que es marxa fora a la dreta.  Herrrera farà la darrera substitució donant entrada a Isaac Padilla per Toro.  Bona acció de l‘ex de la Damm marxant-se de dos rivals, però dins l’àrea triga en rematar buscant millor opció i quan ho fa, envia la bola en un tret ras a les mans del meta premianenc.
 
En el tram final, l’Espanyol busca ja amb més insistència el gol davant un Premià que dona per bo el resultat i que bastant té amb defensar-lo. Una centrada passada de Domi serà rematada per Aaron de cap, fora (80’). Una passada en profunditat de Domi buscant Écija acabarà sent rematada lleugerament pel 9 espanyolista que forçat no arriba a connectar bé amb la pilota, i aquesta acabarà a les mans del porter.
 
Desplaçament llarg del Premià, la pilota sobrepassa al darrer jugador local Lluis, i Koke jugant-se-la al límit davant el jugador del Premià, surt valentament i llançant-se als peus aconsegueix fer-se amb la pilota no sense problemes, evitant una situació molt perillosa.  La rèplica perica en el mateix minut acabarà amb una centrada des de l’esquerra que dins l’àrea ficant la bota Iván Écija, acabarà significant el segon gol local que tornava a posar en avantatge als d’Herrera.  
 
El Premià que ja no té temps per revertir la situació ho intenta amb un xut molt potent, però per sobre de la porta espanyolista a càrrec del seu jugador Ismaila Balde. Però ja molt obert, serà sorprès en una ràpida transició dels espanyolistes que mitjançant Eric Gràcia aprofita un ràpid contracop en el que el jugador que està en fora de joc es queda aturat, i des de darrera arrenquen dos jugadors pericos en carrera cap a porta. Eric li passarà a un d’ells, Domi, qui avançarà, superarà perfectament amb sang freda al porter i aconseguirà el tercer gol espanyolista en el segon minut de l’afegit, tot just abans del xiulet del col·legiat Rebollo López, d’infaust record per l’espanyolisme, que avui no ha tingut problemes a l'hora de xiular un disputat però esportiu encontre.     
   
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Toro, Maxi, Iago, Aarón, Marc Roca, Domi, Nico, Iván Écija, Fortià i Kike.
Substitucions: Patrick per Kike, m. 31; Eric Gràcia per Marc Roca, m. 46; Lluis per Iago, m. 50; Isaac Padilla per Toro, m. 72. Altre suplent: Javi Martínez (p.s.)
 
CE Premià: Albert Jiménez, Xavier Capel, Adrián Martín, Adrián Simón, Arnau Blanco, Izán Anés, Xavier Campos, Alpha Brahim, Angel Sánchez, Adrián Sanz, i Adrià Artero.
Substitucions: Jordi Pons per Xavier Capel, m. 60; Mohamed Larbi per Adrián Sanz, m. 68; Ismaila Balde per Izar Anés, m. 71; Roger Villena per Adrián Martín, m. 88. Altre suplent: Jayro Loinaz (p.s.)
 
Àrbitre: Gustavo Rebollo López, assistit en bandes per Ramon Molgo Hernando i Walid Kourdel.  Ha mostrat dues cartolines grogues a jugadors visitants: Xavier Capel, m. 31 i Adrià Artero, m. 35.
 
Gols: 1-0: Fortià, m. 43; 1-1: Izar Anés, m. 44; 2-1: Iván Écija, m.84; 3-1: Domi, m. 92.
 
Incidències: Encontre avançat corresponent a la jornada 28 (14 d’abril) del campionat de lliga del grup setè de Lliga Nacional Juvenil, disputat aquest vespre de dimecres al Camp 1 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.



CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA "B"
69 26 22 3 1 65 15
2
R.C.D. ESPANYOL "B"
58 26 19 1 6 61 23
3
U.D. CORNELLÀ "B"
53 26 16 5 5 62 37
4
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
46 25 13 7 5 49 26
5
C.E. EUROPA
40 25 11 7 7 35 28
6
U.E.MOLLET C.F.
39 26 11 6 9 38 37
7
C.E. L'HOSPITALET
36 25 11 3 11 45 41
8
U.D. UNIFICACIÓN BELLVITGE
36 26 10 6 10 43 39
9
U.D. At. GRAMENET
35 26 10 5 11 47 49
10
A.E. PRAT
33 26 10 3 13 41 49
11
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
33 27 9 6 12 34 44
12
LLEIDA ESP. TERRAFERMA
31 26 7 10 9 40 36
13
U.E. FIGUERES
28 26 6 10 10 33 41
14
C.E. FARNERS
28 26 8 4 14 36 61
15
C.F. REUS DEPORTIU
26 26 7 5 14 25 54
16
CLUB GIMNÀSTIC TARR. "B"
25 26 7 4 15 34 55
17
U.E.VILASSAR MAR
24 26 5 9 12 26 46
18
GIRONA F.C. "B"
10 26 2 4 20 22 55



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Josep Maria,

Avui sortia una noticia a PericosOnline, conforme hi han ex-jugadors que s'incorporen al futbol base de l'Espanyol, i comentaven que aquest tipo d'incorporacions han anat bé com per exemple el Sebastia Herrera que esta fent un molt bon treball, i diuen que esta considerat el millor equip de la base.

Que creus d'aixo? Es així?

Gràcies
Sergi

Josep Maria ha dit...

Ho llegit. Si està fent una tasca tan bona que és el millor equip és una valoració subjectiva de qui ha escrit aquestes línies que no seré jo qui ho discuteixi. Si s'analitza per classificació, resultats, joc, és evident que hi ha equips millors en el planter espanyolista com l'Aleví A, Benjamí A, Cadet A, per posar uns exemples. Inclòs Manolo Márquez en el temps que porta té uns bons números... més si els comparem amb l'anterior tècnic. Si es fa una valoració al marge dels resultats, en concepte de tasca formativa aquí que cadascú pot pensar el que vulgui doncs és i serà sempre una valoració com he dit força subjectiva i difícil d'analitzar més des de fora. Es el primer any de Sebastián Herrera i mereix la ocnfiança i temps suficient per pogué ser valorada la seva tasca.
Salutacions Sergi.

Anònim ha dit...

La información del SPorc es lamentable,el juvenil b no es el mejor equipo del Futbol base,la temporada es normalita esta a 11 puntos del líder y el citado articulo habla de que están arrasando...si estar a 11 puntos es arrasar apaga y vamonos.Menos discutible es el buen hacer de Sebas Herrera,pero la información peca de imparcial.

Josep Maria ha dit...

Se puede decir más alto pero no más claro... Arrasar, desde luego no es la palabra más adecuada...
Saludos




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M