diumenge, 5 de maig del 2013

JA DE VACANCES...
L'ESPANYOL CAU 3-0 A SEVILLA EN 23 MINUTS

Sevilla FC: 3 – RCD Espanyol: 0

Primer temps per oblidar en un catastròfic partit dels d’Aguirre, que des de la desfeta del Camp Nou no es recordava similar desgavell. En 23 minuts un apàtic i gens concentrat Espanyol ha llençat a les escombraries les darreres esperances  de seguir lluitant per aconseguir finalment ser vuitè i segons la decisió del TAS, obtenir plaça europea.  Desprès d’aconseguir el triomf a Getafe, i malgrat les paraules d’uns i d’altres, tot es va acabar amb la permanència virtualment conquerida brillantment per l’equip. A partit d’aquí, el mateix de cada any... Poca intensitat davant el Granada disfressada d’impotència i avui, indolència en alguns, falta total de concentració en altres, amb errades greus i fora de qualsevol justificació, per uns professionals que han demostrat amb escreix no ser tant dolents.

Un partit que s’ha iniciat amb sortida forta del conjunt andalús que ha donat pas a dos, tres minuts dels espanyolistes amb dues arribades. Una ha finalitzat amb un xut d’un desconegut Sergio García que ha rebotat en les cames d’un defensor i la més clara, una oportunitat per Stuani d’obrir el marcador, però el seu remat s’ha marxat desviat a la dreta de Beto.

El partit s’ha acabat quan una pilota penjada des de l’esquerra per Perotti, en tocar Navas, acaba sent rematada de cap per Capdevila al fons de la porteria amb un Kiko que no pot reaccionar davant la pífia del lateral.   El segon li cau als espanyolistes quan Navas fica una bola en profunditat, i dins l’àrea, remata còmodament el lateral Coke amb un tret que supera a Kiko. El tercer, al minut vint-i-tres, en possible situació antireglamentària prèvia, arriba amb una pilota centrada per Rakitic que surt horrorosament Kiko Casilla deixant passar l’esfèrica i Negredo marca aprofitant el regal del d’Alcover.

A punt d’augmentar el resultat el conjunt andalús amb un quart gol amb ocasions clares de Negredo de cap rematant un centre de Perotti (28’)  i amb un xut (35’) de Rakitic que surt ras a la dreta de Kiko Casilla.

En el segon temps, ensurt només iniciar-se,  amb errada arbitral  doncs no hi havia fora de joc, tot i que Kiko Casilla en una gran intervenció per si de cas havia evitat el gol aturant el xut a trencar.   El desencert ha sigut tant gran que inclòs un llançament lateral de falta executat per Verdú ha estavellat la bola al cos del col·legiat qui ha acabat senyalant punibilitat en l’acció quan ha tornat a tocar l’esfèrica el de l’Eixample. Insofrible l’espectacle i lamentable l’actitud en una jugada que per si sola, ja ho diu tot.

En el 65’ el conjunt andalús ha tingut ocasions per fer el quart. Un centre de Negredo guanyant línia de fons ha sigut rematat de cap tot sol davant la passivitat defensiva per Rakitic salvant Casilla enviant a còrner en una bona intervenció. Es treu el servei de cantonada i després de varis refusos Fazio ha estat a punt de marcar en el seu remat de cap que s’ha trobat la mà de Casilla evitant-lo. El Sevilla en aquesta fase de partit a tornat a prémer altre cop el peu a l’accelerador davant un Espanyol totalment abatut i desencisat.

Per part espanyolista tan sols una pujada en bona acció de Capdevila (73’) que ha arribat fins la frontal marxant-se de fins a tres jugadors, però el seu xut bastant fluix ha estat aturat per Beto.  Altre acció de perill dels sevillistes en un còrner llençat per Rakitic en el que l’esfèrica s’ha passejat a punt de ser enviada al fons de la porteria per fins a dos jugadors locals que per ben poc no hi han arribat; els defensors espanyolistes ni estaven ni se’ls esperava...

Al 80’ Aguirre ha fet sortir a Víctor Álvarez (el primer canvi havia sigut anteriorment  Baena per V.Sánchez) per Wakaso, quan ja estava tot dat i beneït, suposadament per evitar que el ghanès calent en fes alguna de les seves, - havia vist una cartolina feia poc i s’havia encarat fent el pinxo el col·legiat amb ell –.  Una de les poques jugades trenades ha arribat al 86 amb oportunitat per Verdú que ha rematat amb perill salvant Beto que rebutjà l’esfèrica. Més surrealista la darrera substitució de Verdú per un inèdit Tejera a quatre del final amb 3-0 en el marcador. Delgado Ferreira ha afegit dos minuts... i en aquest temps suplementari ha arribat la millor oportunitat espanyolista de tot el partit amb passada en profunditat de Forlín per Stuani que ha rematat fort, al pal.

Amb el calendari que li resta a l’equip (Madrid i Barça a l’estadi i Depor i Celta que es jugaran segurament la vida) tampoc seria gens estrany que l’equip acabés el campionat amb els mateixos punts,  sinó canvia radicalment la deriva que l’equip ha pres des del partit de la jornada passada.

Fitxa tècnica:
Sevilla FC: Beto; Coke, Fernando Navarro, Fazio, Alberto; Kondogbia, Medel; Jesús Navas, Rakitic, Perottti; i Negredo.
Substitucions: Maduro per Kondogbia, m. 48; Stevanovic per Perotti, m. 62; Cicinho per Coke, m. 81

RCD Espanyol: KiKo Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez; Stuani, Verdú, Wakaso; i Sergio García.
Substitucions: Baena per Víctor Sánchez, m. 61; Víctor Álvarez per Wakaso, m. 80; Tejera per Verdú, m.87

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro del comitè territorial basc, assistit en bandes per Aitor Ríos Pérez i Andoni Huerga Cermeño. Cartolines grogues a Negredo, m. 16 per part local i a Javi López, m. 45 i Wakaso, m 72, per part espanyolista.

Gols: 1-0: Capdevila (pròpia porta), m. 11; 2-0: Coque, m. 18; 3-0: Negredo, m. 23.

Incidències: Encontre corresponent a la 34èna jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat aquesta tarda al Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla.