diumenge, 5 de maig del 2013

LLUITARÀN FINS EL FINAL.
EL CADET "A" ESPANYOLISTA GUANYA A HORTA A LA DAMM.












(Mpal. Feliu i Codina d’Horta; Barcelona: Josep Maria).


Damm CF: 1- RCD Espanyol Cadet “A”: 3


Amb l’equip de gala (tan sols la baixa del migcampista Oscar Villanova lesionat en el partit davant el Cornellà), l’equip espanyolista tenia una autèntica  prova de foc per continuar en la lluita pel títol de lliga de la Divisió d’Honor Cadet. Al Mpal. d’Horta, davant una Damm que havia vençut fa unes jornades al FC Barcelona, el conjunt de Dani Fernández se la jugava davant un bon equip com és el quadre cerveser.  

Els espanyolistes pendents ara del resultat de demà a la Gamper (Barcelona vs. Cornellà), no tenien altre opció que guanyar i esperar unes hores fins que demà al voltants de les dues es sàpiga si el Barcelona ha resistit l’embat del conjunt verd-i-blanc o si els del Baix Llobregat son capaços de donar la sorpresa i capgirar la classificació en aquesta categoria. Espanyol  i Cornellà tenen el seu gol-average particular igualat i en cas de triomf d’aquest a Sant Joan Despí, el títol es podria decidir per gols. Un empat, seria el resultat que més afavoriria als espanyolistes doncs els hi deixaria el títol en safata de plata. Si per contra guanya el FC Barcelona, aquests només haurien de salvar l’obstacle de guanyar a Lleida i fer lo propi en la darrera jornada davant el Girona.

El partit començava amb un fort ensurt pels blanc-i-blaus quan al minut i mig de joc una rematada dels locals es marxava fora a l’esquerra tant ajustada que l’efecte òptic des de nostra zona semblava haver entrat dins. Fou la única ocasió en el primer temps dels locals, doncs l’Espanyol dominà el joc i a mida que passaren els minuts aquest domini es va fer més intens. Sobre tot a la meitat del primer temps, quan al 19’ una centrada passada des de l’esquerra a càrrec de Pablo Maffeo, és rematada en el segon pal per Pol Mikel Lirola qui tot sol es confia de tant clar que ho tenia i el seu remat de cap es tret a còrner pel porter en una gran intervenció. Una falta lateral treta per Aarón no hi arriba per ben poc Campu al remat, acabant l’esfèrica sortint a còrner.

L’Espanyol ha dut un tremend perill en els serveis de cantonada. En el 22’ després de llençar-se un d’ells, el central Lluis avui protagonista més en atac que en defensa, envia la pilota en la seva rematada de cap al travesser.  La Damm ho provaria amb un xut de Kasmi que atura bé Pol sense problemes. Treia bé la pilota jugada des de darrera la Damm, però no arribava clarament a l’àrea espanyolista. Una pilota centrada per Pablo es rebutjada sota pals per Kilian Durán a còrner.

En altre llançament de cantonada (33’), Aarón li torna a posar una bola d’or al cap de Lluis que ha tornat a pujar a l’atac, i la seva rematada la treu sota pals un defensor junt al pal esquerre, amb el meta ja batut. Seguia el malastruc dels espanyolistes a l’hora de perforar la porteria rival.  Finalment, un minut abans del descans, Joel Riera no s’ho pensa dues vegades i envia un llançament des de fora de l’àrea que acaba allotjant-se a l’escaire dreta de la porta cervesera.  

Després de perforar la porta rival en un moment clau del partit, amb un gol psicològic, tot semblava que es posava coll avall pels de Dani Fernández; no ha sigut així, doncs als dos minuts de la represa, en un llançament per alt i pel centre que ha agafat a Pol avançat, la Damm ha empatat l’encontre sorprenentment. Calia tornar a començar de nou.

La reacció espanyolista no s’ha fet esperar i ha arribat en accions a pilota aturada tot i el domini dels blanc-i-blaus en la medul·lar amb un Oscar Melendo que ha sabut moure bé l’equip amb un recital de passades i donant fàcilment sentit a la circulació de l’esfèrica.  Ha sigut altre falta lateral que Lluis perfectament de cap ha enviat al fons de la porteria de la Damm. Un gol de bella factura que posava per davant als espanyolistes.  La Damm estigué altre cop  a punt de donar un ensurt amb un centre xut bombejat que aquest cop sortí alt i desviat, (però no molt), buscant l’escaire de la porteria de Pol.      

Sentencià l’Espanyol quan altre cop la connexió Aarón-Lluis a pilota aturada causà estralls en la defensa local. La pilota penjada acaba sent rematada de cap d’esquenes per Lluis superant en la mitja sortida al porter local. Ara ja no hi hauria lloc a sorpreses i l’equip perico encarrilava perfectament l’encontre. Ja només hi hauria un equip sobre la gespa, doncs la Damm després d’un bon primer temps es vindria moralment avall.

Tingué l’Espanyol el quart en una escapada de Campu que amb força i velocitat entra dins l’àrea i envia una forta rematada a la creueta després de tocar lo just el meta cerveser evitant el gol.  Un centre d’Alex López és rematat per Pablo Maffeo de cap sortint l’esfèrica llepant el travesser en una gran ocasió.  Una cessió de Campu per Cano recent ingressat al terreny de joc, acaba amb un intent fracassat de vaselina del davanter centre en el mà a mà amb el porter i la pilota acaba en poder d’aquest.

El partit aniria morint amb les substitucions donant entrada el tècnic espanyolista a diversos integrants de la banqueta i en els tres minuts d’afegit, el quadre perico controlaria bé el temps del partit i no patiria en absolut per mantenir el marcador amb tranquil·litat total. En aquests moments inevitablement no es pot deixar de pensar en els dos punts que en mig del camp mullat, es van perdre davant el Badalona en un partit presidit per l’infortuni...    




Fitxa tècnica:
CF Damm: Jonatan Puig, Christian Gómez, Isaac Serna, Cristian Cubedo, Kilian Durán, Adriàn Lledó, Jalal Kasmi, David Álvarez, Enzo Mauro, Nil Salarich i Jordi Marín.
Suplents: Oscar Castellano, Marçal Cuatrecases (p.s.), Guillem Cortés, Ricard Castrillo, Edgar Velasco, Jaewook Kim i Ferran Roca.

RCD Espanyol: Pol Agustí, Pol Mikel, Lluis, Aarón, Pablo, Manchón, Joel, Alex, Campu, Melendo, i Adrián Rivas.
Substitucions: Gonzalo i Labiano per Joel i Adrián Rivas, m. 54; Carlos Cano per Manchón, m. 69; Roger Aleu, Marc Miquel i Juan per Alex, Oscar Melendo i Campu, m.78.  Altre suplent: Manuel (p.s.).

Àrbitre: José Antonio Fernández Morillo assistit en bandes per Alberto Calancha Membrado i Lluis Albert Dávila Linárez.  Va mostrar una única cartolina al jugador espanyolista Marc Manchón, m. 22.

Gols: 0-1: Joel, m. 39; 1-1: Ricard Castrillo, m. 42; 1-2: Lluis, m. 46; 1-3: Lluis, m. 63.

Incidències: Encontre corresponent a la 28èna. jornada del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet disputat al Mpal. Feliu i Codina d’Horta aquest migdia de dissabte. En les files del quadre cerveser, el porter Jonatan Puig Fernández, que va militar al futbol base del RCD Espanyol en anteriors temporades.









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M