dilluns, 6 de maig del 2013

VICTÒRIA CLARA DEL FEMENÍ, PER CLOURE LA LLIGA.

RCD Espanyol Femení “A”: 3 – Real Sociedad de F.: 0

Triomf clar de l’equip de Luis Carrión davant una Real que res es jugava en l’envit més que donar una bona imatge davant un Espanyol superior, evitant sortir golejada en un intranscendent encontre que posava punt i final al torneig de la regularitat. L’equip espanyolista finalitzà el campionat en cinquena posició i dipositarà totes les esperances en la Copa de la Reina que s’iniciarà el proper diumenge rebent a la Dani Jarque al Levante d’Antonio Contreras, quart a la classificació final de la lliga.

Davant una Real lluitadora que no deixava espais, l’Espanyol va dominar el joc i va tenir opcions d’obrir el marcador en varies jugades clares de gol, sent la que més a prop va estar d’aconseguir-ho, la rematada de Mari Paz que s’estavellà al pal de la porteria defensada per Sokoa. Abans de la mitja hora de joc Débora va obrir la llauna en rematar un centre de Brenda amb una perfecta volea. Amb tot, la Real també va tenir la seva ocasió per restablir la igualada en el marcador quan un minut abans del descans, Idoia tingué la millor ocasió de les donostiarrres en rematar salvant primer Mireia  (ahir titular) amb una bona intervenció, acabant l’esfèrica al pal.

En el segon temps l’Espanyol va plasmar sobre el marcador la superioritat tècnica amb dos gols més. Willy feia el 2-0 al quart d’hora de joc en rematar dins l’àrea, i en un servei de cantonada deu minuts després, Vanesa Gimbert elevava a tres la diferència   establint el resultat final que acomiadava un campionat bastant decebedor per la irregularitat d’un equip, l’espanyolista, que ha fet grans partits combinats amb resultats impensables davant equips de la part baixa i mitjana de la classificació.  Davant el Llevant, caldrà anar a totes per defensar amb tota les forces el títol de Copa del que el RCD Espanyol és vigent campió.

RCD Espanyol: Mireia, Marta Torrejón, Sonia Matías, Mari Paz, Vanesa, Monforte, Débora, Meseguer, Brenda, Nuria i Lara.
Substitucions: Willy per Lara, m. 59; Alba Pomares per Débora, m. 62; Claudia per Brenda, m. 69; Sara Navarro per Mari Paz, m.72. Altres suplents: Mariajo (p.s.), i Carla Cotado.

Real Sociedad: Sokoa, Nerea, Ainhoa, Ane, Itxaso, Sandra, Ainara, Eguzkiñe, Itziar, Idoia i Naiara.
Substitucions: Gurutze per Idoia, m. 59; Aintzane per Ainara, m. 65; Ainara Manterola per Nerea, m. 65; Utxue per Ainhoa, m. 70. Altres suplents: Leire (p.s.), Estibáliz, i Olatz.

Àrbitre: Francesc Galán Baró, de la delegació del Bages. Va amonestar a la ex espanyolista Ane Bergara.

Gols: 1-0: Débora, m. 28; 2-0: Willy, m. 60; 3-0: Vanesa, m. 70.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Lara Rabal, i la meta Sokoa, exerciren de capitanes dels seus respectius equips. En les files del conjunt basc, la que fou jugadora del RCD Espanyol Ane Bergara amb un look totalment diferent al que era habitual en anteriors temporades. Per part espanyolista citar la tornada de la jugadora (del filial la darrera temporada)  Sara Navarro, després d'una llarga lesió que la va allunyar dels terrenys de joc.