dilluns, 12 d’agost del 2013

BON TRIOMF DEL FILIAL ESPANYOLISTA (2-0)









RCD Espanyol B: 2 – Girona FC: 0

Bon partit el que hem vist en la Ciutat Esportiva Dani Jarque en un calorós vespre, entre els equips del filial espanyolista i el Girona FC. Els gironins han caigut per idèntic marcador que ho van fer davant el primer equip espanyolista en Montilivi en el Costa Brava. Els de Manolo Márquez han millorat molt la imatge del darrer encontre davant l’Europa, i resultat al marge, han jugat força bé en diverses fases del partit davant un rival de la divisió de plata del futbol espanyol.

L’Espanyol ha començat bastant bé el partit, dominant i arribant amb cert perill a l’àrea d’un Girona que ha alternat titulars amb bastants suplents en el seu onze inicial.

El capità espanyolista Canario s’ha quedat tot sol als sis minuts de joc davant l’ex porter espanyolista Isaac Becerra, però ha rematat malament al cos del porter que ha evitat el primer gol amb una gran intervenció.  Minuts després un centre des de l’esquerra a càrrec del propi Canario seria rematat de volea per Joan Jordán, i de nou amb una bona acció rebutjà a còrner el meta del Girona evitant el gol.  La tercera ocasió dels espanyolistes seria en mà a mà del davanter Aday davant Isaac, que fora de la seva àrea aconsegueix evitar ficant el cos, que la rematada del ex de la Balompedíca Conquense portés el camí franc cap a una porteria totalment buida.

Però quan tot just s’anava a complir el primer terç de partit, una pilota ben centrada des de l’esquerra per Canario, és rematada pel central Ferran Monzó, anticipant-se a l’erràtica sortida del porter del Girona que acaba veient com l’equip de Márquez s’avança en el marcador. Era el premi al major joc i a les millors ocasions que fins les hores només havien tingut color blanc-i-blau.

A dos minuts del final del primer període tindria el conjunt gironí la seva primera gran oportunitat de gol quan una centrada de Serramitjana fou rematada de cap per Eloi tot sol, enviant la seva rematada fora.   

En el segon temps, Márquez tan sols introduiria una modificació a l’equip, sortint Borja per Xavi Puerto. En canvi el conjunt del Girona si que donaria entrada a jugadors com Timor, Matamala, Gerard, Felipe Sanchón entre altres, i passaria a ser el dominador del joc davant un Espanyol que començaria a evidenciar cansament i que també davant el nivell del rival –ara si més superior- , es veuria ja amb força més complicacions per pogué mantenir la renda aconseguida en el primer temps.

I si en el primer temps Pau López era pràcticament un espectador més, en el segon tingué que intervenir ja en els primers minuts rebutjant una forta rematada creuada des de l’esquerra de l’atac visitant.  La més clara dels gironins, una doble ocasió en la que Gerard tot sol no pot batre a un inspirat Pau, i la pilota rebutjada li cau a peus de Carles Mas que rematat en la frontal i aturant el meta espanyolista. En el 65’ els gironins reclamen (amb tota justícia cal dir-ho) punibilitat dins l’àrea en una acció del lateral Aitor sobre Franc que el col·legiat Ávalos Martos no aprecià.   

Manolo Márquez introduí una múltiple variació en el seu equip en el minut 70’ de joc. Entraren 9 jugadors continuant únicament el meta Pau i Borja que havia sortit en la represa. Amb aquesta modificació, el joc tornà a variar en favor dels interessos espanyolistes, doncs el mig del camp espanyolista donà més sentit al joc i acabà amb el domini abassegador dels visitants. Entre els que ingressaren al terreny de joc es trobava Rubén Duarte, que després del seu periple internacional amb la selecció espanyola, i els dies de descans, avui ha disputat els seus primers minuts de pretemporada.

Tot just quan es complia el minut 90 sense que el Girona tingués cap ocasió clara per alterar el mínim triomf local, una molt bona acció per la dreta de Kilian superant a dos rivals i col·locant un centre d’or per que Jairo Morillas amb el pit i dins la petita, enviés la bola al fons de la porteria sentenciant el partit. Minuts abans ja havia tingut l’equip espanyolista una molt clara acció en una bonica jugada de l’equip que culminà Borja enviant la passada de la mort per Kilian, però el remat d’aquest dins l’àrea fou taponat per un defensor més ràpid.
    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau; Pere, Raillo, Ferran, Aitor; Marc Caballé, Joan; Sales, Xavi Puerto, Canario; i Aday.
Substitucions: Borja per Xavi Puerto, m. 46. En el minut 70’,  l’Espanyol B  formà amb Pau; Rober, Héctor, Eric Bertrand, Rubén Duarte; Miravent, Canadell; Kilian, Mamadou, Borja; i Jairo.

Girona FC:  Isaac Becerra, Migue, Richy, Junca, Pau Bonmatí,  Eloi, Pere Pons,  Serramitja, Carmona, Vivancos i Chando,.
Substitucions: En el 46’ el Girona forma amb: Isaac Becerra, Junca, Carles Mas, Juanlu, Matamala, Richy, Timor, Fran, Gerard B., Chando i Felipe Sanchón. En el  68’ Palatsi per Isaac Becerra i en el 70’, Roura per Junca.      

Àrbitre: Albert Àvalos Martos de la delegació de l’Anoia, assistit en bandes per Méndez Mateo (Granollers) i Carrero Romera (també d’Igualada).  

Gols: 1-0: Ferran Monzó, m. 29; 2-0: Jairo, m. 90.

Incidències: Encontre amistós disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Abans de l’inici del partit, s’ha guardat un minut de silenci.  






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M