dissabte, 17 d’agost del 2013

BONES SENSACIONS EN EL PRIMER AMISTÓS DEL FEMENÍ (7-0)














RCD Espanyol Femení “A”: 7 – UE L’Estartit: 0


De manera prou efectiva, ha resolt el seu primer compromís amistós de pretemporada el conjunt espanyolista davant un feble Estartit de Nacional que ha aguantat com ha pogut en el primer temps, però que s’ha vingut inexorablement avall en el segon temps davant la millor qualitat de les locals. Ha sigut el primer test del nou Espanyol que ha passat amb nota la prova, tot i que lògicament no es poden treure encara conclusions definitives, doncs tan sols és un amistós per conjuntar les jugadores, agafar ritme de joc i per què davant no hi havia un rival d’idèntica categoria sinó de segona divisió. Diferència d’aquell gran Estartit que tots recordem.  

Qui si que s’ho ha agafat amb ganes mostrant força caràcter,  ha estat el nou tècnic espanyolista Santiago García “Susi” qui no ha parat de donar instruccions a les noies, i d’esperonar a tot equip per què no caigués en cap tipus de complaences en el seu joc, donada la superioritat manifesta sobre el terreny de joc davant un conjunt, l’empordanès, que ha convertit en espectadores privilegiades sobre la gespa a les metes Jamila (1er temps) i Mireia Nágel (2n temps), doncs en cap ocasió s’ha acostat amb un mínim de perill com per que les porteres espanyolistes poguessin mostrar la seva vàlua.  Cal citar com anècdota, que l’equip gironí s’havia enfrontat en previs amistosos a dos altre conjunts de la màxima categoria femenina: Davant Sant Gabriel, derrota per la mínima 2-1 i davant el FC Barcelona, 0-5 a terreny empordanès.      

Tot i el que el marcador final ens mostra, el conjunt blanc-i-blau ha necessitat gairebé mitja hora per obrir el marcador.  Ha dominat amplament el joc i des d’un bon principi, doncs ja en els primers minuts amb un bon xut que amb problemes ha aturat la meta visitant, o en una rematada de cap a càrrec de Sonia, desviada, en un servei de cantonada, l’equip perico ha posat en problemes la cobertura empordanesa.

L’ocasió més clara abans del gol ha estat a càrrec de Paloma Fernández, qui en el mà a mà amb la portera l’ha intentat retallar però la meta de l’Estartit ha aconseguit evitar el gol taponant el remat i enviant la bola a còrner.

El primer gol ha arribat d’una jugada sense aparent perill quan Bárbara exercint la pressió sobre la meta gironina aconsegueix que el refús amb el peu d’aquesta s’estavelli al cos de la davantera perica i mansament la bola entri dins sense que la meta empordanesa pugui redreçar la situació.  

La solidesa defensiva gironina comença a quedar seriosament en entredit. Paloma arrencant pel mig i deixant enrera la darrera defensora es planta sola davant la porter, però incomprensiblement envia la seva rematada fora a la dreta.   A un centre molt bo de Bárbara no hi arriba per centímetres Paloma amb el cap. En  jugada idèntica a l’anterior, aquest cop és Bárbara qui deixa enrera a la darrera defensora i davant la mitja sortida de la meta visitant, remata massa centrat i la bola s’estavella lo just al cos de la portera i es marxa a còrner, quan ho tenia tot al seu favor.

Amb l’1-0 i un munt de canvis efectuats per “Susi”, s’inicia el segon temps. Als primers instants a punt ha estat en un embolic d’aprofitar-ho l’equip local. A un centre de Sonia, no hi arriba per ben poc cap rematadora. Una mitja volta d’ Emma (germana de Marqués), reacciona bé la meta visitant blocant l’esfèrica.

El segon gol neix fruït d’una llarga jugada. Alba Pomares des de mig camp es marxa per velocitat enduent-se una bola per alt, i tot i l’oposició de la darrera jugadora, l’extrem espanyolista pot rematar la bola abans que la intercepti la portera gironina, i aquesta s’estavella al pal dret; seguint la jugada Sarita Navarro (jugadora procedent del B, que la temporada passada va viure un autèntic calvari, lesionada) remata a boca de canó estavellant la bola al cos d’una defensora que fent pantalla evita el gol... La pilota continua viva a l’àrea i finalment Paloma d’un xut creuat ras, la introdueix dins la porteria rival.

L’atac local fou continuat... Centre en carrera de Sarita i el remat de primera de Claudia Montagut es marxa fora. Una bona combinació entre Emma i Claudia, la finalitza l’extrem madrilenya jugant-se-la i enviant la seva rematada a la base del pal dret.  El tercer gol perico deixa ja ensorrat a les gironines. Un servei de cantonada que és rematat de cap per Paloma, que fa el doblet. Sis minuts després, una centrada des de la dreta la remata Paloma, atura però no bloca la meta empordanesa, i davant la passivitat defensiva, Sarita Navarro envia la bola al fons de la porteria, aconseguint el quart. .

Dos minuts després, l’Espanyol fa el cinquè. Pilota avançada per Bárbara, vaselina davant la desesperada sortida, i la bola mansament acaba dins. Doblet també de Bárbara Latorre.  A tres minuts del final, l’equip espanyolista aconsegueix la mitja dotzena. Fou el més bonic a judici de qui escriu aquestes línies. Centre preciós de Sarita i volea d’Alba Pomares engaltant un gran xut que acaba a l’escaire. A un minut del final, penal sobre Bárbara, que executa Andrea Pereira perfectament, enganyant a la meta rival. No hi havia temps per res mes. Era la primera prova. Bones sensacions, però molta prudència doncs no deixa de ser un amistós i davant un rival de menor categoria.          



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Cristineta, Pereira, Mapi; Sonia Matías,  Claudia Neto, Yaiza, Núria; Sonia Zarza, Bárbara; i Paloma.  
Substitucions: Mireia, Júlia, Cotado, Sarita, Emma i Alba Pomares per Jamila, Cristineta, Pereira, Sonia, Yaiza i Paloma, m.46; Claudia Montagut per Bárbara, m. 52; Paloma per Sonia Zarza, m. 58; Cristineta per Núria, m. 73; Yaiza i Bárbara per Claudia Neto i Paloma, m. 77.

Gols: 1-0: Bárbara, m. 29; 2-0: Paloma, m.51; 3-0: Paloma, m. 69; 4-0: Sarita, m. 75; 5-0: Bárbara, m. 82; 6-0: Alba Pomares, m. 87; 7-0: Pereira (pen.), m. 89.

Àrbitre: Israel Simón del Pino, delegació de Barcelona. 

Incidències: Encontre amistós disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque entre els primers equips femenins de l’Espanyol i de l’Estartit. Matinal força calorosa amb núvols d’evolució que no han impedit que l’astre rei ens mostrés tot el seu poder. Presenciant l'encontre la coordinadora del futbol base femení i entrenadora del filial, "Titi" Camúñez, acompanyada de la seva delegada Rosa Pedrosa.










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M