dimecres, 11 de setembre del 2013

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA.
OFRENA FLORAL A MONTCADA, AMB LA
PENYA BLANC i BLAVA DE MONTCADA (PERICOS-MIR)





Diada Nacional passada per aigua.

(Auditori Mpal. Montcada i Reixac; Vallès Occidental: Josep Maria)

No només a Barcelona  davant el Monument de Rafael de Casanovas té lloc l’ofrena floral amb motiu de l’Onze de Setembre.  En els pobles d’arreu de la geografia catalana es desenvolupen actes similars al que té lloc a la capital de Catalunya. I allà on hi ha penyes del RCD Espanyol, aquestes hi son presents com a part activa de la societat catalana.

A Montcada i Reixac, la Penya Blanc Blava d’aquesta localitat vallesana ha estat un any més present a l’ofrena floral que a partir de les dotze es duia a terme. La pluja això si, ha impedit que alguns dels actes que s’havien de celebrar a la Plaça de l’Església de Montcada i Reixac, no s’hagin pogut dur a terme amb la solemnitat que els caracteritza com la hissada de la senyera, o la pròpia ofrena no s’hagi pogut fer davant el monument de “La Força de la Terra” del mestre escultor Luis Barbosa.

Per tant s’ha hagut de celebrar l’acte, al mateix indret, a la Plaça de l’Església, però a cobert, a l’Auditori de Montcada i Reixac. Auditori ple de gom a gom, en el que el grup musical “Ocumé – A Capella” ha interpretat “a capella” una de les populars cançons de Lluis Llach, per seguir amb el discurs de l’Alcaldesa de MiR, Maria Elena Pérez, mentre que el discurs de representants de la societat civil, ha estat l’encarregat precisament aquest grup musical que celebra el seu vintè aniversari.  

Posteriorment ha tingut lloc l’ofrena floral pròpiament dita, amb les corones de flors de les respectives associacions culturals, socials, esportives, partits polítics, etc. Per cloure, l’acte ha finalitzat amb la interpretació també a capella del himne nacional de Catalunya, “Els Segadors”. En l'escenari, al marge de l'alcaldesa de Mir, el Tinent Alcalde Joan Maresma,  els representants dels grups municipals, i els membres del grup musical esmentat. 

Encapçalant l’ambaixada espanyolista a Montcada, el seu President Francisco Martínez, el President d’Honor de la penya, Josep Maria Blanch, el tresorer Norberto Sánchez i  els vocals membres de la junta directiva Maribel i Silvia Blanch, i Jaume Batlle.     


ABSÈNCIA DE LA PENYA BARCELONISTA DE MONTCADA I REIXAC.

L’acte ha comptat amb absències rellevants. No ha estat present la Penya Barcelonista de Montcada i Reixac, ni els partits polítics ERC, PP i C’s, naturalment per motius totalment diferents i que lògicament el lector podrà i sabrà interpretar, i que aquí, a Sentiment Perico, com a web exclusivament de caràcter esportiu no em pertoca analitzar ni comentar. Tan sols deixar constància del fet en si.           




L'OFRENA A BARCELONA, i A SANT ADRIÀ DEL BESÓS.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M