diumenge, 8 de setembre del 2013

SALVEN UN PUNT, DAVANT UN LEVANTE L.P., QUE
REMATÀ TRES COPS AL TRAVESSER (2-2)










(Mpal. Les Planes, Sant Joan Despí: Josep Maria)

FC Levante Las Planas: 2 – RCD Espanyol Femení “A”: 2


L’Espanyol aconsegueix un treballat punt, amb un Levante que altre cop ho torna a posar força complicat. 

Taules en el debut de l’Espanyol a Sant Joan Despí davant el Levante Las Planas. Tal com va succeir fa dues setmanes el conjunt de “Susi” va igualar a dos en el tram final d’un partit que s’havia posat coll amunt. En aquesta ocasió, després d’uns primers vint-i-cinc minuts de les espanyolistes en els que s’avançaren mitjançant Bárbara, en els darrers vint minuts del primer temps el quadre local anà tancant a les espanyolistes i abans del descans igualà el partit. En el segon temps, les de Les Planes adquiriren avantatge en el marcador ràpidament, fins que Mapi d’un tret directe de falta, establí l’empat. El conjunt local estavellà varies vegades la bola als pals de la porteria espanyolista i en el darrer sospir del partit estigué a punt de donar l’ensurt amb una rematada al travesser.

Afrontava el campió de Catalunya un partit en el que altre cop eren baixa tant Débora com Alba Pomares. Emma Marqués (substituïda al descans), jugà de sortida tot i no està en les seves millors condicions, però després de provar com es trobava sobre la gespa abans del partit, acabà sent de la partida. Un cop més, Sonia Matías ocupà l’eix central de la cobertura, sent Mapi la que es desplacés al lateral (esquerra, doncs Cristina, l’ex del Levante LP, jugà de lateral dretana). La resta, les que venen ocupant el lloc de titulars en els darrers compromisos de l’equip.  El Levante Las Planas sortia amb les exjugadores espanyolistes Sara Serna, Aída i Carol Miranda, així com Laura Carriba (Espanyol Fem. B). Esportivament realitzaren el típic passadís al campió abans de l’inici del xoc.

Ho intentà Mapi León ja al primer minut amb un llançament de falta que sortí fora a la dreta massa creuada. Als quatre, Bárbara ho provà amb un xut que blocà bé la meta María Ripoll. L’Espanyol estava sent superior al seu rival, i en el 19’ Bárbara Latorre avança a les visitants amb un gran gol, amb una canonada ajustada a la dreta, totalment imparable.

Però a partir del 25’ el conjunt espanyolista anà cedint massa terreny davant l’empenta local, i el domini del joc varià sensiblement en favor de les vermelles. Un llançament directe de cantonada molt tancat s’estavella a la part superior de la xarxa de la porta de Jamila Marreiros.   Quan tot semblava que finalitzaria el primer període amb la mínima avantatge espanyolista, a quatre minuts d’enfilar el camí dels vestidors, el quadre local llença una falta lateral des de la dreta, la cobertura espanyolista no resol satisfactòriament, toca Sara Serna i a boca de canó, la ex culer Zaira Flores anota l’empat.

Introduí dues variacions “Susi” després del descans, amb les sortides de Cotado (a l’esquerra, i de Julia, compartint l’eix de la cobertura amb Sonia). Als 3’ de la represa, una bola llarga per la carrera de Núria Mendoza, qui en lluita amb una defensa que sobrepassa, encara a María i en el mà a mà, xuta als peus de la portera local.  Tan sols cinc minuts després d’aquesta gran ocasió, arribà el segon gol local. Laura Carriba en una gran acció individual buscant la perpendicularitat, i davant una Jamila que mesurà malament les distàncies deixant un ample forat a la seva dreta, la ex espanyolista envià el seu xut dins la porteria perica.      
        
Malament se li posaven les coses al quadre visitant.  Semblava reaccionar el conjunt visitant  amb una pilota centrada per Cotado que remata de cap Paloma massa creuada i una bola dividida per la ràpida carrera de Bárbara que quan ho tenia tot a favor en comptes de xutar prefereix donar una passada de la mort que colpeja en una defensora sortint a còrner (61’).

Al Levante Las Planas el gol li donà ales i dominà en aquesta fase del partit a un Espanyol molt tocat moralment. En un servei de cantonada local, Sara estavella la seva rematada de cap al travesser (70’). En el 71’ pilota en profunditat per Sara Serna que controlant molt bé intenta afusellar a Jamila, però la portera espanyolista toca lo just per que la pilota acabi altre cop estavellant-se al travesser.     

En el 73’ Aida veu la cartolina groga (i gràcies) quan talla en falta un contracop quan la davantera espanyolista posava la directa cap a barraca. Després d‘una nova substitució espanyolista (Claudia Montagut per Pereira), l’equip blanc-i-blau tindrà una bona oportunitat que no desaprofitarà Mapi León, pagant amb la mateixa moneda a les locals. Es a dir, a pilota aturada, en el llançament d’un lliure en aquest cas, directe.

Amb l’empat a dos gols a menys d’un quart pel final, l’equip espanyolista recobrà la seva millor versió davant un Levante que al igual que en el partit amistós semblava se li havia acabat la benzina després d’un enorme esforç durant tot el partit. Les visitants, amb pilotes llargues a les esquenes de la cobertura llevantinista, intentaren capgirar el marcador amb un tercer gol.

Però aquest equip, el perico, té una autèntica creu amb la defensa del joc aeri en llançaments a pilota aturada. I novament el quadre local sembrà el pànic en la reraguarda espanyolista quan Núria Mendoza davant Sara Serna té que rebutjar anticipant-se a una bola que arribava franca a l’extrem local, després de l'enèsima errada defensiva en el centre de l’àrea. A l’altre àrea, María ha de sortir amb el peu en una bola llarga dividida amb avantatge sobre la ràpida carrera de Bárbara.  Una greu errada defensiva de Julia regalant l’esfèrica a Sara, provoca que Sonia entrant molt fort és guanyi la cartolina groga,  i gràcies també... El Levante posava la por al cos en un ràpid contracop amb jugada de Sara i Carriba.

Quan ja s’esgotaven els instants de l’afegit concedit pel col·legiat del partit, el FC Levante Las Planas treu una falta lateral. Altre cop mal defensada per les espanyolistes, la pilota arriba al cap d’Eve Moreno, que tota sola remata, i  davant l’ensurt general de tota la parròquia perica que s’ha donat cita al Municipal de Les Planes,  l’esfèrica es torna a estavellar (per tercera ocasió) al travesser de la porta defensada per una ja batuda, Jamila.

La fortuna somrigué al quadre perico, que sent història ja  la gran proesa de la Copa de Catalunya, haurà de patir de valent, corregir greus errors el més ràpidament possible, i millorar en altres aspectes a fi d’evitar seriosos problemes davant els propers compromisos. Amb tot, la lluita de l’equip i l’esperit de sacrifici, estan assegurats, cosa que la temporada passada enlloc aquestes qualitats es van veure. Però, la diferència de planters i de pressupost també cal valorar-lo en la seva justa mesura. El temps serà qui dictarà sentència. Avui, amb molta fortuna han tret un punt en un terreny complicat sempre per a tothom, però, davant també d’un dels conjunts menys forts del campionat.


Fitxa tècnica:
FC Levante Las Planas: María Ripoll; Sandra, Eve, Inés, Aída; Carol, Zaira;  Evita, Sara Auxi, Serna; i Carriba.
Substitucions: Anika per Sandra, m.79.

RCD Espanyol: Jamila; Cristineta, Andrea Pereira, Sonia Matías, Mapi León; Claudia Neto, Emma; Núria, Paloma, Sonia; i Bárbara.
Substitucions: Julia i Cotado per Sonia i Emma, m. 46; Sara Navarro per Cristineta, m. 57; Claudia M. per Andrea Pereira, m. 74.

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera de la delegació de l’Anoia. Ha mostrat cartolines grogues a Sandra, m. 71; Aida, m. 73 per part local, i a Sonia Matías, m. 90 per part espanyolista.

Gols: 0-1: Bárbara, m. 19; 1-1: Zaira, m. 41; 2-1: Carriba, m. 53; 2-2: Mapi, m. 75.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat aquesta tarda en el Mpal. Les Planes de Sant Joan Despí, amb cel força cobert, xàfec abans de començar el partit, temps força variable i inestable, i negres núvols de tempesta que ha descarregat tot just després del partit.

Presència de seguidors del RCD Espanyol en les grades. Entre els espectadors presents al partit, el Vicepresident del Consell Administració i responsable del futbol femení espanyolista Albert Garrofé, així com Patricia Coma, Titi Camúñez, Rosa Pedrosa, la exjugadora espanyolista Lara Rabal,  entre altres. L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, tampoc s’ha volgut perdre l’encontre. 

Les jugadores del FC Levante Las Planas han efectuat esportivament passadís al campió de Catalunya, el RCD Espanyol, abans de l’inici del partit, quan les blanc-i-blaves han saltat al terreny de joc.        











S E N T I M E N T P E R I C O . C O M