dilluns, 9 de setembre del 2013

EL XIII JOAN BABOT, PER LA DAMM CF (0-2)

LA FINAL:










(Camp del Barri Centre, Sant Joan Despí; El Baix Llobregat: Josep Maria)


RCD Espanyol Infantil “A”: 0 – C.F. Damm: 2


La Damm s’emporta el XIII Joan Babot.

Ahir migdia, la Damm CF es va endur el seu segon Babot (el primer fou en 2010), després de derrotar amb tot mereixement a un Espanyol que no va fer un bon partit i que no va pogué amb una Damm inexpugnable darrera, i perillosa al contracop. En una matinal que no faltà ni la forta calor ni l’aparició del líquid element, els cervesers es van alçar amb el prestigiós torneig de futbol infantil que organitza cada any la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí. En aquesta edició (degut a que s’ignorava l’horari del Femení del Levante Las Planas i rival, quan es fa confeccionar la configuració del torneig), l’escenari ha sigut el Camp del Barri Centre i no el mpal. de Les Planes.   

Ja d’un bon principi la Damm es mostrà com un equip molt fort físicament, i que posaria les coses força complicades a l’equip de Toni Velamazán. El central Raul (escollit millor jugador del torneig) ja posà a prova a Manel en un llançament de falta directa que el meta perico rebutjà.  

El primer contratemps arribà amb la lesió del central Nacho Orteu. Aleix ocupà el seu lloc a l’eix de la defensa. La primera arribada espanyolista, una jugada per banda dreta de Toni Paredes que centrà però per ben poc no arribà al remat Jandro. Però de nou el perill sovintejà l’àrea espanyolista i el meta espanyolista hagué d’intervenir per evitar el gol en una franca rematada a la que respongué amb una gran intervenció.

En el minut 20 de joc, Arnau en tasques defensives comet un clar penal davant el jugador de la Damm molt llest en l’acció. El transforma Raul per la dreta, sense Manel pugui impedir el primer gol del partit. Abans del descans, una altre arribada de Toni per la dreta que cedeix al mig per Miguel, però el xut del capità espanyolista fou massa fluix i donà temps al meta cerveser, que aturà llençant-se a la seva dreta.

En el segon temps, Velamazán introduí canvis en l’equip, però els paràmetres en que es mogué el partit no van variar pas, al contrari, la Damm tingué una fase de partit en que dominà als espanyolistes, que van quedar k.o. amb un segon gol en el tram final. Foren pel conjunt cerveser les millors ocasions en aquesta fase del partit. En un contracop acaba ficant oportú Genar el peu evitant la letal rematada. El còrner es llença i Gerard remata de cap superant la cobertura espanyolista, sortint la bola a un parell de pams del travesser. Manu profunditza veient lliure a Aleix Díaz qui centra molt tancat estavellant la bola a la part superior de la xarxa de la porteria espanyolista.  Portas té una gran ocasió quan després d’un retall dins l’àrea,  xuta i salva de nou el meta espanyolista. Un xut del cerveser Sergi surt per sobre el travesser. L’equip ho estava passant força malament...

Més substitucions a ambdós conjunts, i l’equip perico tindria una bona ocasió en una falta directa executada per Dani, però massa centrada. Quan semblava l’equip de Velamazán havia superat la pitjor fase del partit, la Damm aconseguí el segon en una pilota centrada per Marcelo des de la dreta que el central Elian (junt a Raul, inexpugnables en defensa i golejadors en atac), marca de precís remat de cap ajustat al pal esquerre.  El partit estava ja dat i beneït i tan sols una acció de perill dels espanyolistes, a la sortida d’un servei de cantonada, blocant la rematada el porter mexicà de la Damm Jahir que defensà el marc del quadre cerveser en el segon temps.    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Manel; Sergi Boira, Nacho, Genar, Jordi; Jandro, Miguel; Toni, Marc Pérez, Arnau Giralt; i Alejandro.
Substitucions: Aleix per Nacho, m.16; Bruno, Sergi Serrano, Dani, Rodrigo per Jandro, Miguel i Toni, m. 36; Sergi Brossa, Josep Viñas i Marc Samper per Aleix, Marc Pérez i Arnau Giralt, m.49.

Damm CF:  Oscar, Bernat, Raul, Ferran, Sergi, Dani, Adrià, Manu, Eric, Elian, i Marcelo.
Substitucions: Zhenya per Bernat, m. 31; Jahir, Aleix Díaz i Gerard Martínez per Oscar, Adrián i Eric, m. 36; Torre, Marc Bru i Portas per Manu, Ferran i Sergi, m. 47.

Àrbitre: Miguel Ángel Moreno, assistit en bandes per Adrià Valls i Moisés Triano, de la delegació d’El Baix Llobregat.  Bon arbitratge.

Gols: 0-1: Raul (pen.), m. 20; 0-2: Elian, m. 59.

Incidències: Final del XIII torneig Joan Babot, disputat al camp del Barri Centre a Sant Joan Despí. L’alcalde d’aquesta població d’El Baix Llobregat, Antoni Poveda, present en la final. Temps força variable amb núvols, clarianes, calor, i alguna roïna abans del partit.  Al ser desqualificat el CE L’Hospitalet, no hi hagué encontre pel tercer i quart lloc.





LLIURAMENT DE TROFEUS.


El senyor Babot (fill de Joan Babot, jugador del RCD Espanyol als anys cinquanta que dona nom al torneig) lliurà les bufandes commemoratives del torneig al trio arbitral i posteriorment a  Raul Garrido Aguilera, (Damm CF) a qui li lliurà el trofeu com a l’escollit millor jugador del torneig.

La Presidenta de la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí, Eva Blanco lliurà al capità de  la Selecció local de Sant Joan Despí el trofeu pertinent com a tercer classificat, després de la desqualificació de l’Hospitalet (de la que no parlaré, però que deu ni do l’actuació poc presentable d’alguns, per dir-ho de manera suau).  Amb tota justícia el quadre local fou tercer després del que ens “obsequià” l’Hospi en la primera semifinal.  

El membre del Consell d’Administració del RCD Espanyol José Luis López Marcote lliurà a Miguel Martínez, capità de l’equip, el trofeu de subcampió del torneig.












Finalment, la Damm a mans de l’Alcalde de Sant Joan Despí Antonio Poveda, va rebre les bufandes i el trofeu de campió el seu capità, i l’himne de la Damm a través de megafonia en honor al guanyador. Cal dir també, que en la jornada de dissabte en les que es van disputar les semifinals, van estar presents el President de la FCPE, Alberto Ariza, i el responsable del RCDE de relacions amb les penyes, Jaume Martínez.

Posteriorment, les fotos de rigor dels equips, una foto conjunta dels tres equips i finalment, foto entre el capità espanyolista Miguel i l’exespanyolista Manu, un dels destacats a la Damm. Davant de tot, l’esportivitat i el fair play. Ja hi haurà temps per que Velamazán tregui conclusions del matx i corregeixi molts errors d’un equip que té força marge de millora.  










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M