dimarts, 10 de setembre del 2013

TRIOMF CURT DEL FEMENÍ "B" (2-0) DAVANT EL BADALONA











RCD Espanyol Femení “B”: 2 – C.F. Badalona: 0

Van pogué ser més gols... 

Encontre amistós, cara ja a la recta final de la pretemporada del filial femení blanc-i-blau que iniciarà el campionat de lliga de Segona Divisió el proper diumenge a Las Delicias de Saragossa davant el filial del Transportes Alcaine. Abans, el dijous, tindrà lloc la darrera prova per l’equip de “Titi” Camúñez,  enfrontant-se a Terrassa a l’Escola de Futbol Bonaire.

A la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el passat dissabte s’enfrontava l’equip espanyolista a un dels rivals en aquest grup tercer de la categoria de plata del futbol femení.  El primer temps acabà sense gols, que no sense ocasions clares per haver-se mogut el marcador.   

La primera gran ocasió del partit fou per l’Andrea quan en el mà a mà amb la portera badalonina, envià la seva vaselina al travesser de la seva porteria.  La rèplica fou un xut de les visitants que sortí per sobre la porta defensada per Paula. L’Espanyol era qui arribava amb més claredat i Chamarro posà una molt bona pilota per Laura, però aquesta ni xutà ni va centrar i la bola es passejà per l’àrea petita sense rematadora.  Altre cop Laura tingué una bona oportunitat i després de retallar molt bé dins l’àrea i quedar-se sola havent fet el més difícil, rematà innocentment aturant la porter visitant. La darrera ocasió, una mitja volta dins l’àrea i un xut per sobre el travesser de la porta badalonina.  

S’avançà ràpidament l’Espanyol B en el segon temps quan una de les jugadores que havien sortit en el tram final del primer temps, Ari Forment, encerta de ple amb la seva vaselina superant a la porter del Badalona. Era el premi al millor joc de les espanyolistes que sense fer un gran partit, si eren superiors en joc i ocasions al seu rival en aquest partit.   

Marlene seria protagonista de les darreres accions clares de gol del partit. Disposà d’una bona oportunitat abans de la mitja hora de joc del segon temps, però el seu potent remat va anar massa centrat.

Aconseguí l’Espanyol Femení B el seu segon gol després d’una bona recuperació de Haley en la pressió per l’esquerra de la cobertura visitant. La texana centrà perfectament donant-li pràcticament el gol fet a Marlene qui d’esperó es lluí en la definició marcant això si amb la porteria tota per ella.

En el tram final més ocasions clares de gol per les espanyolistes. En el 82’ s’anticipa força bé la portera visitant sortint amb el peu davant Marlene després d’una bona passada d’Andrea.  Altre cop Andrea Granados guanyant línia de fons i la seva centrada la remata molt bé de primera Ari Forment, però l’esfèrica surt un pam per sobre el travesser.  La més clara de totes, un fort xut d’Ari Forment des de la frontal, que no pot blocar la portera del Badalona i tota sola Marlene ho torna a fer-ho bonic rematant d’esperó, però aquest cop fluix, i dona temps a que una defensora aconsegueixi enviar a còrner traient sobre la línia de gol. S’ho podia permetre amb el resultat, però...

El servei de cantonada s’executa rematant Laura, toca la meta, i l’esfèrica s’estavella al travesser davant varies jugadores del conjunt blanc-i-blau que en mig d’un munt de cames no encerten amb connectar amb la pilota i la cobertura del Badalona acaba refusant el perill.  El col·legiat no afegí temps addicional, i s’arribà al final amb l’esmentat triomf blanc-i-blau.    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula, Carla Sagré, Mònica Bácter, Jas, Mayra, Chamarro, Altmann, Eva Blanco, María, Laura i Andrea Granados.
Substitucions: Yasmina, Haley, Ari i Marlene per Chamarro, María, Laura i Andrea Granados, m. 38; Vero (p.s) i  Laia per Paula i Jas, m. 46; Chamarro per Mònica Bácter, m.66; Laura per Altmann, m. 70;Andrea Granados per Laia, m. 74.   

Àrbitre: Pol Roig Portell, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Ari, m. 48; 2-0: Marlene, m. 69.

Incidències: Encontre amistós disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura elevada, ambient força càlid i molt xafogós, preludi de les tempestes que a la tarda descarregarien en tota l’àrea metropolitana de Barcelona i comarques.  Santiago García, “Susi”, tècnic del Femení “A”, presenciant l’encontre, sense perdre detall de les joves jugadores espanyolistes.  




EN ALTRE ORDRE DE COSES...

Cal citar a efectes de calendari, que el Girona FC (que lluità fins el darrer instant per assolir la Primera Divisió Femenina en l’eliminatòria davant el Torrejón AD), per problemes econòmics va renunciar també a la plaça – el club madrileny li succeir el mateix –, en aquest cas en la categoria de plata al no haver aconseguit l’ascens les gironines. El darrer intent era que l'egarenc Escola Bonaire (va perdre la categoria la darrera temporada)  absorbís l’equip gironí, però la RFEF no ho acceptat i per tant el Girona FC ha desaparegut. Una notícia trista no menys per esperada,  i el  seu lloc a Segona Divisió serà pel CF Igualada, quart a la lliga.

Recordem que de Preferent Femení havia ascendit el campió Europa i el tercer classificat AEM Lleida. L’Espanyol C, segon a la taula, lògicament no podia pujar. L'altre plaça fou per l'aragonès Peñas Oscenses que torna de nou a la categoria de plata del futbol femení estatal. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M