dissabte, 29 de març del 2014

COM SEMPRE, L'ÀRBITRE CLAU EN EL TRIOMF CULER



RCD Espanyol: 0 - FC Barcelona: 1











RCD Espanyol: 0 – FC Barcelona: 1

Setanta set minuts ha aguantat l’Espanyol al FC Barcelona en un dels derbis a priori més desigualats per pressupost de tota la història, que a l’hora de la veritat s’ha resolt per un parell d’accions en les que Clos Gómez ja sabia perfectament que xiular. Un cop més davant les jugades dubtoses, escombrant cap l’equip del règim un cop veia que la cosa anava força més igualada del que ell i tots s’esperaven. 

Mascherano en falta clara amb tota la intencionalitat ha vist com en el primer temps no s’assenyalava punibilitat en l’acció, mentre que Javi López al que després d’un rebot li colpeja clarament la pilota al braç,  ha vist la cartolina i la pena màxima que ha decidit l’encontre. El presumpte defraudador Messi, amb la mateixa habilitat que enganya a l’hisenda pública, ha enganyat a Kiko, convertint el llançament en l’únic gol del partit,  avançat ja aquest clarament en el temps.   

Malgrat la pressió espanyolista, el partit no començava gens bé, doncs als tres minuts Neymar li guanyava l’esquena a Javi López en una centrada d’Alves, aturant el remat Kiko. Tot i que la rèplica de Sergio García no es fer esperar amb un llançament ajustat al pal esquerre, seria el conjunt culer qui arribaria amb molt perill en tres accions.  Primer en una rematada de Messi que aturà Kiko amb forces problemes. Més clara encara, una acció que finalitza amb el remat de cap de l’argentí a la xarxa superior. I l’ocasió més clara de tot el primer temps dels barcelonistes, una centrada d‘Alves des de banda que a boca de canó dins la petita, envia als núvols Neymar, l’altre “aprenent en temes fiscals” dels Messi.   Entre mig d’aquestes dues accions, l’Espanyol al contracop gaudiria d’una bona oportunitat, però el remat de Pizzi sortiria desviat.     

Arribaríem al minut 21, i mentre la grada homenatjava un cop més a Dani Jarque,  l’Espanyol tingué la gran oportunitat per marcar. Seria després d’un contraatac protagonitzat per Colotto qui surt amb la bola habilitant per Sergio García qui dona la passada de la mort per que Pizzi, molt malament, engalti el seu remat per sobra la porteria de Pinto. El portuguès ha estat força actiu, però desencertat en els metres finals tant en aquest remat com en algunes altres passades. 

Al 22’, després d’una acció amb un llançament de molt lluny que atura Pinto sobre la mateixa línia després d’estar a punt de jugar-se-la el bot, arribaria la jugada per la polèmica. Mascherano agafa pel coll a Pizzi, però aquest cop el mal col·legiat no assenyala res. Però que difícil és xiular faltes a aquesta gent, i més dins l’àrea!  Al 39’ ensurt quan Neymar es queda tot sol davant Kiko, però aquest cobreix bé i obliga a que el llançament del brasiler, se’n vagi fora però ben ajustat. L’Espanyol aguantava les escomeses dels barcelonistes i en atac ho fiava gairebé a un Sergio García marcat inclòs en ocasions per tres jugadors amb els que tenia que barallar-se i rebre les patacades, com en el 45’ en l’acció que es amonestat Busquets.    Piqué, a qui ja el col·legiat li havia estalviat una groga en els primers compassos de partit per mans, estigué a punt de complicar-se la vida davant Simao, en una acció que acabà a córner.

En el segon temps, els contratemps pels locals comencen amb la lesió d’Héctor Moreno que s’ha de retirar deixant el seu lloc a un Sidnei que en més d’una ocasió ha posat dels nervis a més d‘un... El ritme continua sent alt, però ambdues formacions no arriben amb tanta claredat a les àrees contraries en aquest primer quart d’hora del segon període. Aguirre substitueix a Pizzi per Alex. En el 66’ li perdona la cartolina a Neymar el col·legiat Clos Gómez, qui amonesta verbalment però no li ensenya.  Kiko bloca el remat de Pedro a la sortida del que era quart córner barcelonista del partit executat per Xavi.

Ocasió pels espanyolistes en el minut 72’ quan una bona combinació entre Sergio García i Simao, acaba amb la passada per Alex qui entra dins l’àrea però el seu xut massa innocent, fàcil per Pinto. Qui si que estigué a punt d’obrir el marcador seria Piqué rematant de cap al travesser en altre servei de cantonada.

Al 75’, Javi López es creua en una pilota centrada davant Neymar, i amb els braços oberts, li colpeja l’esfèrica en un d’ells. Aquest cop si que ho veu Clos Gómez. Aquest cop si que és fàcil xiular el punt fatídic. Aquest cop si que veu intencionalitat en l’acció. El penal acaba sent l’únic gol del partit amb el que el Barcelona obté el triomf en aquest derbi.  Dos minuts després, el tècnic mexicà dona entrada a Córdoba per Simao, cremant les naus doncs ja no hi ha altre si es vol aconseguir el desitjat empat. Tingué l’ocasió el quadre espanyolista, però erra Sergio García la darrera passada pel colombià a la que no hi pot arribar-hi.

Amb l’Espanyol obert, el Barcelona ho tindria molt més fàcil per sentenciar el partit. Neymar és a punt d’aconseguir-ho en un remat al que respon Kiko amb una gran intervenció rebutjant l’esfèrica que surt lliscant la creueta. Al 82’ error de la cobertura espanyolista, se l’emporta Messi i Kiko a la desesperada per evitar el gol ha de rebutjar amb la mà. Cartolina vermella i Javi López que s’ha de situar sota pals al llançament de la falta, que sortosament surt fora.

Els darrers minuts lògicament han sigut un autèntic suplici amb un Barcelona jugant ja  a plaer amb superioritat numèrica, i l’improvisat guardameta espanyolista salvant al seu equip en una acció del davanter Alexis, en la que surt cobrint bé el brau i voluntariós jugador espanyolista, sortint la bola fora.  Encara hi hauria temps pel lluïment de Javi López quan altre cop davant Alexis, rebutja amb una mà providencial evitant el segon.  Ni FC Barcelona, ni Madrid – en tres encontres -, ni Atlético de Madrid, han sigut capaços d’anotar més d’un gol al quadre d’Aguirre. 

La lluita de l’equip, i el compromís del grup ha quedat palès un cop més i així ho ha entès el públic perico que omplia en proporció de tres quartes parts l’estadi, i després del xiulet final de l’àrbitre, ha ovacionat al seus malgrat la derrota, reconeixent la voluntat i l’esforç mostrat en tot moment.             


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez: Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García
Substitucions: Sidnei per Héctor Moreno, m.48; Alex per Pizzi, m. 65; Córdoba per Simao, m. 77.

FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Xavi, Cesc, Busquets; Pedro, Neymar i Messi.  
Substitucions: Iniesta per Pedro, m. 76; Alexis per Neymar, m. 81; Sergi Roberto per Cesc, m. 89

Àribre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Pau Cebrián Devis i Luis Fernando Marco Martínez.  Cartolines grogues per Stuani, m.26,  Colotto, m. 35, Javi López, m. 76, Víctor Sánchez, m. 86 per part espanyolista i a Sergio Busquets, m. 45 i a Jordi Alba, m.93. Ha expulsat amb vermella directa al meta espanyolista Kiko Casilla, m. 83.

Gol: 0-1: Messi (pen), m.77.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 31èna. del campionat de lliga de 1a. Divisió disputat avui dissabte a l’Estadi RCDE a Cornellà – El Prat, davant 31.666 espectadors en una tarda amb ambient ventós i desagradable, temperatura inferior a l’època en que ens trobem.  Javi López s’ha hagut de situar sota pals defensant la porteria espanyolista, en ser expulsat Kiko Casilla, instants després d’haver efectuat l’Espanyol la tercera i darrera substitució.










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M