diumenge, 23 de març del 2014

EL JUVENIL GUANYA AL SAN FRANCISCO,
I ASSEGURA LA CLASSIFICACIÓ PER LA COPA (2-0)












RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – CD San Francisco: 0

S’intuïa que aquesta podia ser una interessant jornada si realment el RCD Mallorca era capaç de tombar al líder. I en efecte, els balears han vençut 1-0 als culers ajustant la classificació al màxim. L’Espanyol, amb el seu triomf davant el San Francisco,  ha assegurat la participació a la propera Copa del Rei, i s’ha col·locat a només tres punts del FC Barcelona, en una lliga que ha donat un autèntic tomb doncs els blaugranes ja no tenen marge d’error en les tres jornades que manquen.

Els blanc-i-blaus apuraran les darreres opcions i acabaran amb el cap molt alt en una competició que començà molt malament pel quadre de David Gallego i en el que els espanyolistes van arribar a dur una desavantatge de 14 punts respecte als culers.

Els balears, immersos en la lluita per evitar el descens, arribaven a la Dani Jarque amb la intenció de protagonitzar la sorpresa davant un Espanyol amb moltes novetats a l’onze inicial: Lluis expulsat a Girona era baixa, i tampoc es trobaven a l’alineació ni Aarón, Pol Lirola, Traoré i Entrena (aquests dos a la banqueta). Per la seva part jugadors poc habituals com Roger, Borja López o el llargament lesionat Ian Pino,  entraven en l’onze inicial.

Pogué encarrilar el quadre espanyolista el partit ja al primer minut quan una jugada de Julio Rey pujant per l’esquerra del seu atac, li envia una centrada d’or per Jafar qui dins l’àrea i rematant de primera entrant des de darrera, envià fora a la dreta del meta Pico en una gran oportunitat.  Abans del quart d’hora se li anul·là un gol als balears en el llançament d’un servei de falta lateral indirecta que s’allotjà dins la porteria de Rubén.  El San Francisco no renunciava a l’atac i a l’Espanyol tret de la jugada inicial esmentada, li costava molt arribar amb perill a l’àrea rival. Un servei de cantonada visitant llençat per Rubén, remata de cap perillosament Stephen.  

Els minuts anaven transcorrent i els de Son Fuster aguantaven bé els intents dels pericos, que no podien superar el sistema defensiu balear. Fins que arribà el minut 41, en la que Marc Gual deixa molt bé per Jafar, d’esquenes i dins l’àrea. El davanter centre es gira, no pot rematar i amb molt encert veu l’arribada des de darrera de Julio Rey, assistint per que l’extrem gallec remati ras amb la fortuna que la pilota colpeja a la base del pal dret, es passeja per la línia de porta i colpeja a la base del pal esquerre entrant dins.  Era el gol que obria el camí del triomf espanyolista.

En el segon temps, el San Francisco protagonitzà un parell de contracops que si bé no culminaren en res, si que deixaven constància de la precarietat del mínim triomf espanyolista.  Els locals en pilotes llargues buscaven la velocitat de Jafar com en l’acció que supera a Castillo i quan s’interna dins l’àrea li barra el pas molt bé el corpulent central Azzs tallant l’esfèrica i enviant a córner quan anava a rematar.  El propi davanter centre perico, poc afortunat avui cara a porta, disposaria d’una gran ocasió de gol quan després d’una mitja volta, estavella la seva rematada al cos del porter, no podent superar al central Azzs en segona instància.

Quan el partit s’anava exhaurint, arribà la jugada en la que una pilota interior de Julio per Juanan Entrena acabà aquest engaltant un bon tret a l’escaire que significà el segon gol dels espanyolistes, i tot i que el San Francisco encara arribaria amb perill en una darrera oportunitat a l’àrea de Rubén, el marcador ja no es mouria més i finalitzaria el partit amb aquest resultat.        

   
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Rubén, Torito, Roger, Ian Pino, Iago, Borja López, Julio, Marc Roca, Jafar, Marc Gual i Iván Écija.
Substitucions: Entrena per Gual, m.59; Traoré per Borja López, m. 67; Domi per Iván Écija, m. 78. Altres suplents: Carles (p.s.) i Alfredo.

CD San Francisco: Pico, Lozano, Álvarez, Azzs, Castillo, Rubén, Crespo, Mairata, Crespí, Stephen i Poveda.
Substitucions: Juanan per Rubén, m. 62; Eros per Crespí, m. 73; Franco per Mairata, m. 81; Bertran per Lozano, m. 84. Altre suplent: Marcos (p.s.)

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Julio, m 41; 2-0: Entrena, m. 89

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 27èna. del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, ambient força ventós i molestós, temperatura bastant fresca, lluny de l’època primaveral que ens trobem.     








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M