dimarts, 25 de març del 2014

DERROTA D'UN INFANTIL "A" ESPANYOLISTA,
QUE NO VA MERÈIXER PERDRE EL DERBI.










Fotos: Beatríz.

FC Barcelona: 2 – RCD Espanyol Infantil “A”: 1

Deia en la crònica del passat encontre davant el Cornellà, que semblava que l’equip espanyolista havia trepitjat quelcom, que semblava tenir un malastruc més que evident. Diumenge, en un dels seus millors encontres de tota la temporada, plantà cara al FC Barcelona –líder inqüestionable de la categoria – i disposà inclòs d’ocasions claríssimes per no sol puntuar, sinó per endur-se el triomf. Però altre cop l’infortuni assolí trist protagonisme per l’equip de Velamazán, doncs passant dos minuts i escaig dels setanta reglamentaris, en una acció en la que topen dos defensors en l’intent de rebuig, marca el Barcelona el gol del triomf.

Per que malgrat els vint-i-quatre punts que l’equip de Toni Velamazán es trobava respecte del líder, i malgrat inclòs l’ 1-5 de la primera volta, l’equip espanyolista demostrà en el derbi que aquest equip té més entitat, més qualitat, molta més fusta,  que el que l’actual classificació reflecteix. Se li escapà el derbi, però oferint una molt bona imatge, que ja voldríem haver vist davant rivals més febles que han passat per la Dani Jarque o en els compromisos a domicili.

Començà dominant el Barcelona durant els primers vint minuts de joc. Arribà tres cops amb veritable perill l’equip de Denís Silva. Al 4’ amb acció del brasiler Lucas de Vega, que dins l’àrea intenta col·locar el seu ras remat, i surt l’esfèrica a un pam del pal esquerre, un intent de remat bombejat d’Abel després de rebre d’El Kabbou (11’) que surt per sobre la porteria defensada per Aitor, i un centre xut del propi Imat El Kabbou, que rebutja junt el pal esquerre el meta espanyolista (13’).

Passat el primer quart d’hora de joc, aquest s’anà igualant després d’un començament de domini local davant un Espanyol replegat darrera, que es defensava sense més. L’ex Joan Rojas assisteix pel xut alt de Xavi Vadell, instants abans d’un triple canvi local i de la lesió d’Ignasi.

El primer xut amb relatiu perill dels espanyolistes arriba al 21’ a càrrec de Bergé, aturant Adrià. L’equip de Velamazán comença a contracolpejar amb perill davant un Barcelona que perdia gas amb el pas dels minuts. Una gran passada de Rodrigo per Dani, qui regateja al darrer defensa, però la bola acaba estavellant-se als peus del meta que evita la rematada llençant-se davant ell.  Al 29’, recuperació de Jordi a uns metres de la frontal molt avançat en l’acció, i pilota passada a l’espai per Dani, qui encarant al porter blaugrana, remata en paràbola al travesser.

L’Espanyol dominà clarament els darrers minuts del primer temps, i en el 32’ Miguel es desempallega del seu adversari recuperant l’esfèrica i dona una passada en profunditat precisa per Dani qui tot sol en l’u contra u amb el meta, intenta col·locar l’esfèrica, sortint aquesta creuada a un pam del pal esquerre, fora. Les tres més clares ocasions havien sigut espanyolistes.  Un minut abans, però, els culers van estar a punt d’aprofitar una indecisió amb un rebuig amb el peu del meta Aitor que colpeja entre un davanter i Nacho, sortint a còrner i a punt d’entrar en la pròpia porta.

En el segon temps, errada en línia de mitjos amb un passi horitzontal de Rodrigo, el contracop culer provoca una centrada que colpeja involuntàriament al braç d’un defensor perico, continua l’acció i a la mitja volta Xavi Vadell marca d’un xut ras. El Barcelona es posava per davant.

Poc duraria aquesta avantatge ja que tres minuts després passada de Miguel per Gerard Brossa, qui trepitjant àrea remata fort rebutjant el porter i Rodrigo que seguia la jugada marca a boca de canó empentant la bola dins. Tingué lloc la circumstància curiosa que quan anava a rematar el menut extrem espanyolista, aparegué “misteriosament” una pilota al terreny de joc procedent presumptament de la zona del públic d’aquell fons. El col·legiat interpretà bé aquest aspecte imaginem que suposant algú l’havia llençat amb aquest fi tant poc esportiu,   i donà validesa al gol  no anul·lant l’acció en la que a més, tampoc la pilota influí en el desenvolupament i resolució de la jugada.        

Després del gol de l’empat, l’Espanyol es menjà al Barcelona en joc i en ocasions. Miguel tingué l’1-2 amb una gran jugada de tot l’equip que culminà amb un tret creuat que tocant lleugerament en un culer, sortí a córner ben ajustat. El servei de cantonada l’envia Rodrigo tan tancat que es va d’haver d’emprar a fons el meta Rubén ficant la mà junt a l’escaire, i el cap d’un defensor.  Jairo fica una bola d’or pel remat de Bergé, salvant altre cop el meta culer del gol espanyolista. 

El tècnic culer mogué moltes vegades la banqueta introduint diverses substitucions i canvis en les posicions. Altre cop el meta Rubén evita mals majors davant Bergé, i un xut bombejat de Jandro surt a un pam del travesser. Una bola recuperada per Bergé, l’acaba ficant a l’espai per Dani – en ple desconcert blaugrana – i aquest tot sol trigà massa en afusellar i quan rematà, l’esfèrica s’estavellà al cos d’un defensor que taponà el remat.

Quan millor jugava l’Espanyol, Velamazán feu les dues primeres substitucions de jugadors de camp,  traient primer al capità  Miguel i Rodrigo, (i posteriorment a Jandro), canvis aquest que des de la meva ignorància servidor no entén, doncs es tractava dels jugadors en aquells moments més destacats del quadre perico que estava escombrant del terreny de joc al quadre culer.

Un dels ingressats al terreny de joc, el menut Marc Pérez, envià per Dani en profunditat, invalidant l’acció per fora de joc el col·legiat tot i que superat amb el remat el porter blaugrana, tampoc hagués acabat en gol ja que Arnau Comas salvà sota pals.

El Barcelona mica a mica es fa amb el domini en el tram final i tot i que l’Espanyol no renunciaria  a l’atac, els barcelonistes comencen ha arribar amb més perill a l’àrea perica. Bruno s’ha d’emprar a fons llençant-se a la gespa taponant una rematada d’Abel. Amb tot, l’Espanyol tindria l’1-2  (minut 66’) en una gran ocasió de les que no es poden errar... Sergi Serrano li envia en profunditat, i davant Rubén, Bergé no encerta amb el seu remat rebutjant a còrner el porter blaugrana.

En el darrer minut, ocasió per Abel que controlant amb el pit es gira i remata dins l’àrea, aturant molt bé Manel. L’àrbitre afegí més per la lesió del central culer Mogente, doncs el darrer minut pràcticament no es jugà, i concedí gairebé tres minuts d’afegit. En el darrer d’ells, falta protestada pel lateral esquerra Jordi que en lluita amb el defensor s’emporta la pilota. El col·legiat no entén així i assenyala la típica falta que acostuma ha haver-hi en aquest indret quan l’equip local està ben necessitat. A la pilota penjada, topen Bruno i Nacho entre ells i aquesta cau morta al segon pal on es troba Arnau Comas, que lliure de marca afusella Manel i obté pel seu equip, el gol del triomf.                    


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Adrià Rojas, Alejandro Marcos, Arnau Comas, Pere Mogente, Joan Rojas, Enric Martínez, Imad El Kabou, Lucas de Vega, Abel Ruíz, Xavi Vadell i Ignasi Domínguez.
També: Rubén Sánchez (p.s.), Víctor Gómez, Daniel Molina, Albert Portas, Sergio Gómez, Pau Martínez i Labinot Kabashi.

RCD Espanyol: Aitor, Bruno, Jordi, Nacho, Genar, Gerard Brossa, Joan Bergé, Jandro, Dani, Miguel i Rodrigo.
Substitucions: Manel per Aitor, m. 36; Marc Pérez i Sergi Serrano per Miguel i Rodrigo, m. 54; Arnau per Jandro, m. 60. Altres suplents: Aleix, Sergi Boira i Marc Rodríguez.

Àrbitre: Manuel Devesa Pereiro, de la delegació del Baix Llobregat. Cartolina groga al central espanyolista Genar, m. 46.

Gols: 1-0: Xavi Vadell, m. 36; 1-1: Rodrigo, m. 39; 2-1: Arnau Comas, m. 72.

Incidències: Encontre corresponent a la 23èna. jornada del campionat de lliga de Divisió d’Honor Infantil, disputat el matí del passat diumenge al camp 8è de la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. 



CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR INFANTIL

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA
61 232012679
2
U.D. CORNELLÀ
51 2316345125
3
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
41 2312563725
4
LLEIDA ESPORTIU TERRAFERMA
40 2312473122
5
C.F. DAMM
39 23123834 27
6
GIRONA F.C.
35 239863028
7
R.C.D. ESPANYOL
34 239773528
8
C.F. REUS DEPORTIU
31 238782522
9
At. SEGRE
29 238510 29 42
10
C.D. SANT GABRIEL
29 23 92 12 31 42
11
GIMNÀSTIC TARRAGONA
28 2391 13 28 39
12
U.E. SANT ANDREU
25 237 4123849
13
GIMNÀSTIC MANRESA
25 2374123034
14
ESCOLA VALLS FUTBOL CLUB
23 236 5121829
15
ESCOLA F. GIRONÉS - SÀBAT
16 234 4152353
16
C.F. LLORET
12 233 3172356


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Partido muy interesante ofrecido por los de Toni Velamazan.En este partido se ha visto el verdadero nivel de este Infantil A, nadie entiende como puede ser que estén 7º en la clasificación con la calidad que tienen estos jugadores.¿Alguien que conozca mejor a este equipo me puede comentar porque esta en 7º lugar en la clasificación.¿Quien es este Jairo?¿Pertenece al infantilB.?Bueno nada mas. Felicitarte por esta pagina que visito cada semana ya que soy seguidor perico.

Josep Maria ha dit...

Gracias por tus últimas palabras. Jairo, no... Te referirás a Jandro Orellana supongo. Es un mediocampista del Infantil A que esta es su segunda temporada pues se incorporó procedente de l'EF Gavà en verano de 2012.

El por qué el equipo va séptimo?. Esa es la gran pregunta. Hay variados y diferentes hipótesis... el futbol no es una ciencia exacta. Y la liga es siempre la competición de la regularidad donde uno está donde se merece estar al final del campeonato. Pero que hay grandes jugadores en este equipo, nadie lo puede dudar independientemente que como tal, como equipo, no haya funcionado, pues a un Infantil A se le debe exigir estar entre los dos /tres primeros clasificados y no séptimo a 27 puntos...
Saludos.

Anònim ha dit...

Enhorabuena a Josep Maria por este gran Blog!!!
Estuve en el partido el domingo y me causo una gran impresion nuestro Infantil A, aunque sigo sin entender que nuestro entrenador mandara a la banqueta a el 10 "Miguel, 11 "Rodrigo" y despues 8 "Jandro" para mi ,tres piezas fundamentales como se estaba desarrollando el juego. Aun asi felicitar a todo el equipo por el juego desarrollado.
Perico21.

Anònim ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo contigo Josep Maria.Pero no deja de ser extraño, no recuerdo que un infantil A de este club haya estado en esta posición a estas alturas de la competición.
Gracias por aclararme lo de Jandro es que ha salido en varias crónicas tuyas como Jairo y no lo ubicaba.
Llama mucho la atención que un infantil A del Español este así, después del partido que vi el domingo.He seguido también al alevin y juvenil e ídem de lo mismo igualmente me sorprende la marcha que lleva.
Pero bueno.Gracias y felicitarte otra vez por el blog.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M