dimarts, 25 de març del 2014

L'ESPANYOL GUANYA 1-2 A LA ROSALEDA
UN PARTIT QUE HA POGUT SENTENCIAR ABANS

CF Málaga: 1-  RCD Espanyol: 2

El RCD Espanyol no ha desaprofitat l’ocasió d’enfrontar-se a un Málaga minvat per les baixes i s’ha fet amb tot mereixement amb els tres punts en joc en un partit que podia  haver sentenciat a fi d’evitar possibles patiments en els darrers minuts. Els de Javier Aguirre arriben als quaranta punts i tenen ja la permanència a la butxaca abans del derbi de la màxima – l’autèntic derbi – del proper dissabte.

Aguirre ha plantejat un 4-4-2 amb Córdoba en l’onze inicial, amb l’alineació de Sidnei i Pizzi en els llocs de Colotto i Simao. Els malaguenys han dominat el primer quart d’hora tot i que les seves accions més perilloses han estat llançaments des de fora de l’àrea,  com un de Sergi Darder i altre de Pablo Pérez en els que Casilla ha donat complida resposta.

La primera acció ofensiva dels catalans ha arribat en una acció en la que Córdoba ha centrat des de la dreta, habilitant Stuani per Pizzi qui no s’espera la pilota, fa un mal control davant Willy i no aconsegueix marcar quan ho tenia tot al seu favor davant el meta local.  En servei de cantonada executat per Sergio García, ha engaltat Pizzi tal com li venia l’esfèrica, enviant fora a l’esquerra. El Málaga, per la seva part ho ha provat amb un altre xut molt més perillós i des de trenta metres de Darder, que s’ha marxat fora per ben poc a l’esquerra de la porteria perica.

Inexistent falta de Pizzi en el 20’ un pam dins l’àrea que assenyala el col·legiat traient-la fora. Cal fer un incís sobre la tasca arbitral per que havent perjudicat a ambdós conjunts, ha sigut un arbitratge pèssim. Una autèntica desgràcia de l’arbitratge aquest senyor que en el seu dia ja es va cobrir de glòria amb el penal per repel·lir amb l’ull l’esfèrica, el migcampista Romaric. A sobre, els il·luminats que manen a l’arbitratge espanyol, ens el tornen a col·locar altre cop en idèntic escenari i amb idèntic rival.  Tornant al partit, la falta la xiula fora, i a sobre la fa repetir, llençant primer a la tanca i posteriorment el xut d’Antunes se’n va per sobre...

L’Espanyol amb el pas dels minuts millorà sensiblement i tingué el control del partit davant un Málaga caricatura d’aquell equip que assolí la Champions fa un parell de temporades. Al 27’ contracop amb bona combinació entre Córdoba i Sergio, però la darrera centrada del colombià l’atura el meta Caballero.

Al 32’ una gran jugada de contracop amb passada en curt de Sergio García per Stuani. L’uruguaià amb un bon revers a la frontal, passa a la dreta a l’espai per la incorporació dins l’àrea de Sergio García qui no perdona i amb un gran xut, bat a Caballero. Era l’onzè gol del davanter del Bon Pastor.

Però l’alegria durà ben poc als espanyolistes doncs un minut i escaig després, errada molt greu del col·legiat amb el seu jutge auxiliar, doncs Pablo Pérez rebent de Roque Santa Cruz, remata batent a Kiko Casilla en clara posició de fora de joc.

Reacciona l’Espanyol, que no s’ha conformat amb l’empat ni de bon tros, i amb jugada per banda esquerra Córdoba supera a un defensor i a punt de superar a un segon, tallant Angeleri a córner en el darrer moment.  Pizzi desaprofita  l’1-2,  quan una bona jugada de Córdoba recuperant una esfèrica, obre al centre per que Sergio García vegi al portuguès tot sol, obrint més a l’esquerra, però el seu remat amb l’exterior el rebutja Willy Caballero salvant al seu equip d’encaixar el segon.

En un servei de cantonada al 40’ gran ocasió dels espanyolistes quan Sidnei té el gol en les seves botes després de controlar amb el pit regatejant a Pablo Pérez, penetrant i buscant forat, però el seu remat l’estavella al cos del meta Willy Caballero. Un cop més, gran partit del central brasiler, llàstima de l’elevada fitxa a la qual segurament l’Espanyol no hi podrà arribar-hi per pogué tenir-lo al menys una temporada més... Amb l’empat a un gol s’ha arribat al descans. Abans del descans, David López necessità de les assistències en rebre una pilotada a l’estómac, reincorporant-se instants després.

En el segon temps, remats molt desviats de Stuani i de Pablo Pérez abans del primer quart d’hora. Perillosa l’acció d’Amrabat rebent de Darder, xutant i blocant en dos temps Kiko Casilla davant la presència amenaçadora de Portillo.  Stuani es juga la segona groga saltant altre cop amb el colze per davant.

Amb el pas dels minuts el joc s’obrí bastant i acabà sent un partit d’anades i tornades, a bon segur maco a ulls dels espectadors però menys grat pels entrenadors que sempre volen no donar tantes facilitats als davanters rivals.  Córdoba llençant-se al remat després d’una bola centrada per Sergio, li treu el remat a Stuani darrera d’ell. L’acció no obstant havia sigut invalidada.  Córdoba, amb bones accions i altres esbojarrades amb el seu peculiar estil, seria substituït per Abraham, en l’objectiu del tècnic mexicà de controlar més el partit a la parcel·la ampla del camp on ningú es feia amb el control.

Stuani remata al peu de Willy Caballero al 72’ tot i que el col·legiat ja havia invalidat l’acció per fora de joc quan l’uruguaià rematà en posició legal, sent Sergio García qui no intervenia en l’acció qui si que hi estava en fora de joc. El desgavell arbitral ha sigut continu durant tot el partit. Una autèntica calamitat d’arbitratge més enllà de qui hagi sigut el perjudicat en cada acció.  Angeleri es creua en altre acció de perill davant Abraham i la jugada segueix i el remat de Stuani, ara si en fora de joc, respon Willy amb una gran intervenció per si d’en cas...

Minut 75. Els malaguenys reclamen punibilitat en l’entrada d’Héctor Moreno davant Roque Santa Cruz dins l’àrea.  Ràpid contracop posterior a l’acció, en el que la pilota li arriba a Sergio García que controla escorat a l’esquerra de l’atac perico, i davant dos rivals aguanta molt bé  i veu la incorporació de Pizzi entrant per la dreta, qui controla entrant a l’àrea i  defineix perfectament creuant l’esfèrica que entra colpejant ajustat junt a la base del pal dret. Era l’1-2 que acabaria sent definitiu. Tres minuts després Pablo Pérez veu la segona groga, i enfila el camí abans d’hora dels vestidors deixant al conjunt andalús amb deu homes.

David López minvat de facultats físiques deixa el seu lloc per Alex. Oportunitat per l’equip de Schuster, continuant el joc amb anades i tornades. Roque Santa Cruz habilita de cap per El Hamdaoui, qui remata sortosament molt malament tot i que el col·legiat assenyalà altre fora de joc que en aquest tampoc existí.  L’oportunitat al 86’  girant-se Iakovenko, remata aturant el meta espanyolista Kiko Casilla. Gran ocasió, en la que altre cop s’equivoca el col·legiat, per que en rebre la passada es trobava perfectament en posició legal Pizzi, tot i que tampoc ho aprofita en l’un contra u davant Willy, rebutjant el porter argentí el remat del portuguès.

Arribant al final del partit, darrers minuts en els que el Málaga ho ha intentat a la desesperada i amb poc èxit jugant amb un home menys, també cal dir-ho. En un embolic en l’àrea després d’un còrner en el 88’ ha portat perill a l’àrea espanyolista. L’espanyol s’ha defensat amb solvència en aquests darrers compassos, i en temps d’afegit per ben poc no arriba Stuani a un centre de Sergio García. Xiulet final, victòria i 40 punts per l’equip del “vasco” Aguirre. Ara toca derbi. Davant l’etern rival, davant l’autèntic rival, davant el de l’imperi mediàtic, i del pensament únic a la nostra terra. A donar la sorpresa!!!.

Fitxa tècnica:
Málaga CF: Caballero, Angeleri, Flavio, Weligton, Antunes; Darder, Pablo Pérez, Amrabat, Samuel; Portillo i Santa Cruz.
Substitucions: Iakovenko i Eliseu per Weligton i Samuel, m. 69; El Hamdaoui per Antunes, m. 80.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Sidnei, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Stuani, Pizzi; Sergio García i Jhon Córdoba.
Substitucions: Abraham per Córdoba, m. 64; Alex per David López, m.82; Torje per Pizzi, m. 88

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro, del comitè territorial basc, assistit en bandes per Aitor Ríos Pérez i Andoni Huerga Cermeño.  Cartolines grogues per a Stuani, m. 15, Pablo Pérez, (m. 51’ i m. 77’) i Iakovenko, m.89.

Gols: 0-1: Sergio García, m. 32; 1-1: Pablo Pérez, m. 34; 1-2: Pizzi, m. 75.

Incidències: Encontre corresponent a la 30èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi de la Rosaleda de Málaga.  Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria del que va ser primer president del govern en l'establiment de la democràcia a Espanya després de la dictadura, Adolfo Suárez, així com d’un seguidor malaguista del “Frente Boquerón”.