dilluns, 7 d’abril del 2014

ESPANYOL I BADALONA OFEREIXEN JOC I GOLS (3-3)
EN UN INTRANSCENDENT PARTIT PEL JUVENIL "A"

RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – CF Badalona: 3

En un partit totalment intranscendent pels espanyolistes (el Barcelona ja havia avançat el darrer encontre de lliga al dimecres guanyant a la Damm), en el que tan sols el quadre badaloní optava per una honorífica tercera posició, ambdues formacions es repartiren els punts oferint gols i estones de bon futbol.

Avisà l’Espanyol amb una primera arribada en els instants inicials del partit amb un xut d’Entrena que toca lleugerament d’esperó Gual a boca de gol desviant la trajectòria i a punt de sorprendre al porter badaloní. La gran ocasió per inaugurar el marcador la tingué Jafar, quan tot sol encarant a Aguilar, remata al seu cos i ni tan sols afavorit pel rebot acaba marcant en segona instància sortint la pilota fora.  El Badalona gaudí de la seva primera clara oportunitat en el minut 20’ amb una centrada que rematà Carracedo salvant Rubén.

Inaugurà el marcador l’Espanyol després d’una gran acció d’Entrena regatejant a dos rivals en la frontal i servint en horitzontal a la dreta per l’entrada d’Iván Écija qui rematà amb un tret ras ajustat a la dreta.  Poc li durà l’alegria als blanc-i-blaus doncs una estoneta després, igualà el xoc el Badalona amb un llançament d’Esteve que botant-li a sobre, es menja el porter Rubén poc afortunat en l’acció.

El Badalona tingué l’1-2 en una acció de Draman rematant a boca de canó i salvant molt bé en aquesta ocasió Rubén cobrint el pal curt. Després d’un remat de Gual que aturà Aguilar, fou el conjunt visitant qui gaudí de dues oportunitats: La primera d’elles una ocasió de Carracedo similar a l’anterior de Draman, rebutjant el meta espanyolista i la segona d’elles es convertí en el gol que posava per davant als visitants. Un gol en una jugada embolicada acaba dins amb el dubte si la pilota quan la remata Draman havia superat la línia de gol o no, doncs si no fos així la situació seria clarament de fora de joc del davanter badaloní. No ho estimà així el col·legiat, qui concedí el gol a Pau Otero en aquest darrer sospir del primer temps.

El segon temps s’inicià amb un Espanyol llençat, doncs en els primers segons de joc ja tingué una ocasió de perill amb una acció d’Entrena. La jugada continuà posteriorment en no treure en condicions l’esfèrica la cobertura badalonina, i Marc Roca fent jugada d’extrem esquerrà, li posà una bola d’or a l’àrea petita per que Jafar aquest cop no li quedés altre que rematant a plaer, fer pujar l’empat al marcador.

Marc Gual envià un remat de cap al travesser tan sols cinc minuts després del gol de l’empat. Altre bona acció de l‘ex del Badalona passant per Entrena qui retalla i remata blocant aquest cop el meta rival.  Passats els vint minuts de joc del segon temps, l’Espanyol prenia altre cop avantatge en el marcador capgirant el resultat advers. Gual aconseguí un gran gol de molt bella factura, després de retallar mostrant uns grans detalls tècnics,  i enviant un gran tret que entrà per la dreta.

Al minut 70’ un dels moments més emotius doncs sortí al terreny de joc en el que era la segona substitució del quadre perico,  Enrique Sánchez Torrent, “Kike” després d’una greu lesió que tingué apartat dels terrenys de joc al bon extrem de l’Escala des del passat octubre.

Però el Badalona no llençava la tovallola i estava disposat a vendre cara la derrota. Avisà primer amb un contracop en el que estigué a punt de anotar l’empat Draman evitant el gol el meta Rubén, qui sota pals tret del primer gol, estigué prou encertat, però no així jugant amb els peus doncs envià més d’una passada defectuosa. A vuit minuts del final  establí Marc el resultat final després de rematar de cap al fons de la porteria una servei a pilota aturada des de l’esquerra de l’atac badaloní. En els darrers compassos de partit, l’Espanyol es quedà amb deu homes per expulsió de Marc Roca en una acció a la parcel·la ampla del camp. Ja no hi hagué per més, i l’empat acabà sent definitiu.

Amb aquesta jornada disputada, tot queda clar i resolt a la Divisió d’Honor Juvenil. El FC Barcelona és el campió i jugarà la Copa de Campions. L’Espanyol, subcampió, jugarà igual que el Barcelona, els setzens de final de la Copa del Rei de Juvenils. Perden la categoria CD Menorca, Girona FC, UE Sant Andreu i CE Europa. Es salvà finalment i a manca d’una jornada –una temporada més – el balear San Francisco. Aquest fet, portarà l’efecte d’un descens no compensat doncs pujaran dos equips a Divisió d’Honor catalans (Lleida i presumiblement CE Mercantil), motiu pel qual baixaran a Preferent no 4 sinó 5 equips, situació aquesta que afecta directament al Juvenil B de Fran Navarro, circumstància aquesta que ja detallarem en el proper article referit a l’empat del quart equip espanyolista.

RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Borja López, Iván Écija, Marc Roca, Jafar, Marc Gual i Entrena.
Substitucions: Julio per Iván Écija, m.54; Kike per Jafar, m. 70; Torito per Entrena, m. 79. Altres suplents: Carles (p.s.) i Roger.

CF Badalona: Aguilar, Resina, Sergi Coll, Marc, Lázaro, Doudou, Cariacedo, Esteve, Draman, Eros i Pau.
Substitucions: Patrick per Eros, m. 61; Lianes per Doudou, m. 70; Juba per Lázaro, m. 79. Bernat per Pau, m. 79. Altre suplent: Bastida (p.s).

Àrbitre: Rafael Díaz Melero, de la delegació de Lleida. Cartolines grogues a Lázaro, m. 22, Doudou, m. 63 per part visitant, i a Marc Roca en dues ocasions (57’ i 88’) i Lluis, per part espanyolista.

Gols: 1-0: Iván Écija, m. 24; 1-1; Esteve, m.32; 1-2: Pau, m. 45; 2-2: Jafar, m. 47; 3-2: Marc Gual, m.66; 3-3: Marc, m. 82.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada (penúltima) del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat la tarda del passat dissabte al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  Es va guardar un minut de silenci en memòria de l’avi del jugador espanyolista Carles Soria “Torito”. Tarda assolellada, bona temperatura.

En les files del conjunt badaloní, el seu tècnic Javier Cuesta, germà del tècnic del Cadet A espanyolista Robert Cuesta, anterior tècnic també del Badalona Juvenil. Diversos jugadors en el quadre badaloní amb passat blanc-i-blau per haver militat al futbol base espanyolista: Sergi Coll Montfulleda, Juba Abdi Mouloud, Patrick Chico Marina i Baba Draman Konore, aquests dos darrers en qualitat de cedits per l’entitat espanyolista.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.