diumenge, 6 d’abril del 2014

UN ESPANYOL DE CIRCUMSTÀNCIES CAU GOLEJAT (4-1)
I DIU ADÉU A LES UTÒPIQUES ASPIRACIONS EUROPEES.

Sevilla FC: 4 – RCD Espanyol: 1

L’Espanyol cau golejat en la seva visita al Sánchez Pizjuán davant un Sevilla força superior. El quadre de Javier Aguirre, força minvat per les baixes de Kiko Casilla, Colotto, Héctor Moreno i Víctor Sánchez –autèntics puntals d’aquest equip en la part defensiva -, ha dit adéu amb aquesta derrota a les escasses possibilitats de conquerir la setena posició, fita ja força complicada abans de la disputa d’aquesta jornada.  Tampoc el col·legiat ha ajudat gens ni mica a la complicada tasca dels espanyolistes de puntuar en el Pizjuán, sense que això justifiqui els errors en la faceta defensiva dels de Javier Aguirre.

L’Espanyol ha sortit en pla dominador i ha gaudit de la primera ocasió per Abraham, qui no ha pogut rematar dins l‘àrea, després d’una passada en profunditat entre línies de Simao als quatre minuts de joc.  La rèplica local al minut 9, amb centre de Bacca que es passejà perillosament sense que pogués arribar Gameiro. El Sevilla amb el pas dels minuts es treu de sobre el domini inicial dels espanyolistes i passa a fer-se amb el control del joc a la medul·lar.

Germán Parreño rebutja un llunyà llançament des de la frontal a càrrec de Trochowski en el 17’. El córner el llença el mateix jugador polonès, i remata de cap M’bia després de fer-ho desfent-se de la marca de Sidnei entrant amb tot. Era l’1-0 i les coses es posaven ja coll amunt pels espanyolistes. Tan sols un minut després, Alberto Moreno remata creuat sortint l’esfèrica fora, en una acció que ha estat a punt d’anotar el segon i en el que el jugador local ha tingut tot el temps del món per definir davant la inoperància defensiva dels espanyolistes. Eren minuts de domini del quadre de Nervión,  en els que l’equip català naufragava clarament.   Gran ocasió de Vitolo després d’un contracop, en el que Bacca ha superat a dos rivals i passant pel jugador canari, aquest ha remata creuat en excés, sortint la bola fora (25’).

Jugada per la polèmica quan Sergio Garcia a empentes i rodolons cau després dins l’àrea. El col·legiat assenyala la falta pràcticament inexistent fora de l’àrea en l’inici de l’acció, però no quan de veritat el fan caure, que llavors ja és dins l’àrea (26’). El llançament directe d’aquesta falta, l’executa ras  Simao, superant la tanca i  estavellant-se  a la base del pal esquerre en el que ha estat l’ocasió més clara dels espanyolistes en aquest primer temps.

Fuentes amb l’esquena veu com li colpeja el letal remat de Trochowski en el 32’, rematada que duia camí de gol. Empenta de Fazio a David López dins l’àrea, abans de ser posada en joc l’esfèrica en un llançament de cantonada.  Volea de Fuentes, desviada, en el 39’.  Quan semblava que tot acabaria amb la mínima victòria local en els seus primers quaranta cinc minuts, una pilota centrada per Vitolo, controla tot sol amb el pit Gameiro i amb tota la tranquil·litat del món, afusella a Germán establint el 2-0. On eren els defensors?

A la represa, només centrant de mig camp, penal molt clar de Fazio a Stuani quan l’uruguaià entra dins l’àrea. No s’havia complert encara el primer minut de joc, i la pena màxima la convertiria reduint diferències el del Bon Pastor des dels onze metres enganyant a Beto, i ficant al seu equip altre cop en el partit.  Però el Sevilla quan arriba ho fa amb perill, i Sidnei es creua davant una passada de Gameiro per Vitolo, conduint l’esfèrica molt arriscadament després de tallar i enviant a córner davant el canari amb massa sang freda.  A un centre de Bacca, es creua Raul Rodríguez enviant a córner, quan es trobava darrera Germán. La falta de compenetració i confiança s’ha vist en aquesta acció clarament entre dos assidus suplents.

A punt ha estat de treure petroli J. Córdoba – qui acabava de sortir cinc minuts abans per un Simao apàtic que ha marxat caminant tot i anar perdent el seu equip -  quan robant-li la cartera a un defensor, el colombià ha engaltat un bon tret en la frontal, salvant el meta sevillista al seu equip en el 63’. Molt malament el col·legiat Del Cerro Grande quan M’bia hauria d’haver vist la segona groga quan ha aixecat el peu donant-li una puntada a Stuani, tot i que aquest ha esquivat com ha pogut l’acció evitant ser colpejat de ple pel jugador camerunès.

Gran ocasió del Sevilla quan l’ingressat al terreny de joc Rakitic, ha rematat de cap amb tot a favor per sobre del travesser en el 66’,  després que Vitolo deixés en evidència primer a Sidnei i després superés a Fuentes. La replica perica ha estat a càrrec de Sergio García rebent en profunditat de Pizzi; el del Bon Pastor ha tingut l’empat amb un remat que s‘ha acabat estavellant a la xarxa lateral.

Quan el quadre català intentava aconseguir l’empat davant un Sevilla que havia perdonat i que arribava al tram final de partit sense tenir-les totes amb si mateix,  els andalusos han sentenciat el partit en una paret escandalosa entre Gameiro i Marko Marín, definint el primer davant la passivitat de tota la cobertura perica, i superant a un venut Germán amb un remat a l’esquerra de l’alacantí que ben poc ha pogut fer.

Els minuts finals han sigut un autèntic suplici pel quadre perico, aconseguint el Sevilla el quart minuts després, obra de Rakitic,  quan rebent una molt llarg desplaçament, controla després de guanyar l’esquena als centrals, i remata junt a Germán qui no pot aturar el xut fort del mitja punta sevillista.

Fitxa tècnica:
Sevilla FC: Beto, Diogo, Nico Pareja, Fazio, Alberto; Iborra, M’bia, Trochowski, Vitolo; Gameiro i Bacca.
Substitucions: Rakitic per Bacca, m. 61; Marko Marin per Trochowski, m. 72; Jairo per Vitolo, m.81.

RCD Espanyol: Germán; Javi López, Raúl, Sidnei, Fuentes; David López, Abraham; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio Garcia.
Substitucions: Alex per Abrahám, m. 46; Córdoba per Simao, m. 58; Lanzarote per Pizzi, m. 74.

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Teodoro Sobrino Magán i Abrahám Álvarez Cantón. Cartolines grogues per a David López, m. 40, Fazio, m. 46,  M’Bia, m. 50 i, Diogo, m. 60.

Gol: 1-0: M’bia, m. 18; 2-0: Gameiro, m.44; 2-1: Sergio García (p), m. 46; 3-1: Gameiro, m. 83; 4-1: Rakitic, m. 88

Incidències: Encontre corresponent a la 32èna. del campionat de lliga de 1a. Divisió disputat a l’Estadi Sánchez Pizjuán. S’ha guardat un minut de silenci en memòria d’un exjugador sevillista. Ovació en les grades sevillistes en memòria de Dani Jarque en el minut 21.