diumenge, 27 d’abril del 2014

L'ALMERÍA CAPGIRA EN DOS MINUTS EL MARCADOR,
DAVANT UN ESPANYOL QUE COMENÇA A PERDRE LA CREDIBILITAT












RCD Espanyol: 1 –  U.D. Almería: 2

En dos minuts ha llençat l’Espanyol a les escombraries un partit que dominava en el marcador davant potser el pitjor equip que de llarg ha passat enguany per l’Estadi RCDE. La broma pesada s’ha iniciat amb l’expulsió de Stuani, qui ha deixat greument a l’equip en inferioritat numèrica, i acabant amb aquests dos minuts fatídics en els que l’equip andalús a pilota aturada davant la passivitat i desencert de l’equip a l’hora de defensar les dues jugades, s’ha posat per davant en el marcador, amb un Espanyol totalment inoperant, sense brúixola al terreny de joc, i exhibint molt poca força per revertir el marcador advers.

L’equip ha vist com el poc públic que quedava acomiadava bona part d’ell amb xiulets a l’equip, molt decebut pe l’actuació de l’equip de Javier Aguirre, que encara no està salvant ni de lluny del descens, i que esperem no tinguem encara que fer números d’aquí a final de temporada, doncs en aquestes jornades tots els equips de la part baixa s’ho juguen tot i donen el millor de si mateix per escapar de l’infern, mentre nosaltres, pràcticament (repeteixo pràcticament) salvats... però sense estar-ne encara...

El primer temps força dolent en quant a joc, però amb un Espanyol que no ha passat cap tipus d’ angunies tret del darrer minut. El més noticiable, l’aparició de la gent de la Curva RCDE als cinc minuts de joc en la zona buida d’aquest grup d’animació. Amb crits de “somos pericos y no delincuentes” protestaven d’aquesta manera per tot el que sabeu del tema dels Mossos i els escorcolls.  

Res succeïa al camp, i el col·legiat mostrava ja les seves credencials mostrant-li la groga a Víctor Álvarez (avui titular en detriment de Fuentes) a la primera entrada al quart d’hora de joc.  La primera aproximació, un centre de Simao que Córdoba de cap remata desviat.  Abans de la mitja hora, Sergio García erra un centre després d’una bona acció trenada per banda esquerra. En el 29’ Stuani es empentat dins l’àrea, i acabarà veient l’amonestació per protestar i davant el defensor, prenent-se la justícia pel seu compta ja podia haver sigut expulsat. Aquest fet serà fonamental per que no acabi el partit quan en el segon temps saltant amb els braços oberts colpejant a un adversari amb el colze – per no perdre la costum – veu la segona  i deixa al seu equip amb deu.

En el 39, remat desviat de Sergio García massa creuat. Entre els tres pals encara no havíem vist ni una sola rematada, fins que una pilota llarga d’un servei de porta a càrrec de Kiko es lluitada i finalment pentinada per Jhon Córdoba obrint a Sergio García qui col·loca un centre passat per que Stuani entrant molt bé de cap, remati al fons de la porteria significant l’1-0. Al 45’ primera ocasió visitant amb un servei de falta a càrrec de Corona, rematat de cap per Tujillo qui tenint-lo tot a favor a boca de canó, remata fora.

Als tres de la represa, la comentada acció de Stuani i l’Espanyol es queda amb deu jugadors. Mentre, Aguirre respon a Francisco Rodríguez (qui havia fet sortir a Suso) amb dues substitucions entrant Pizzi i Alex per Simao i Córdoba.  Al 57’ el col·legiat perdona l’expulsió a Dubarbier.  El conjunt perico ho intenta amb un tret de Sergio que bloca Esteban, tampoc amb cap tipus de problemes. El veterà meta de l’Almeria arriba per alt a una bola dividida que l’hi ha enviat Sergio García a Pizzi.

Davant un Espanyol que cada cop mostra més apatia, el quadre andalús dona el primer avís amb un centre de Dubarbier que Rafita tot sol, remata de cap malament fora. Víctor Álvarez –amb molèsties –ha d’abandonar el terreny de joc sortint en el seu lloc el lateral Fuentes.

I dos minuts després el consuma el desgavell. El desastre total. Servei de cantonada executat per des de l’esquerra de l’atac visitant, i remata de cap Fran Vélez, al fons de la porta espanyolista. Només dos minuts i escaig després, l’Almeria li dona la volta al marcador amb un segon gol obra de Suso al superar en el seu llançament directe de falta en la frontal, tant a la tanca com a un Kiko que es queda clavat totalment impotent per fer front al col·locat llançament. Era l’1-2...

Fins el final del partit poca cosa. Un centre enverinat d’Alex que es passeja, un centre massa tancat de Fuentes que bloca Esteban anticipant-se a Pizzi, un remat d’aquest sortint l’esfèrica fora a la dreta de la porteria del quadre andalús. L’Almería, mitjançant Rodri, encara tingué una bona ocasió per ampliar la renda amb un remat de Rodri que sortí fora per sobre.

A manca de tres minuts per la fi del partit, el públic de manera majoritària comença a deixar semi-buides les localitats de l’estadi.  En els tres minuts d’afegit, un llançament bombejat des de banda de Víctor que rebutja Esteban a córner, i un contracop que acabarà amb l’entrada de Javi López a Zongo a uns metres de la frontal, i sent el darrer home, acabarà també expulsat, per vermella directa, i de retruc groga a Moreno per protestar. El llançament, buscant l’escaire surt aquest cop per sobre.

I això ha sigut tot. Manquen tres jornades... Valladolid, Osasuna a l’Estadi, i el Madrid en el Bernabeu jugant-se el títol. Senyors jugadors, poseu-vos les piles i ben ràpid altre cop, per que això no està encara enllestit, i de casos més grossos s’han vist a la història de la lliga de qui com la faula de la llebre i la tortuga, confiat veient-se ja guanyador (en aquest cas salvat), ha acabat sent superat en el darrer instant, i en aquest cas pagant-ho força car, amb la pèrdua de la categoria.        

  
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; David López, Víctor Sánchez, Stuani, Simao; Sergio García i Jhon Córdoba.
Substitucions: Alex i Pizzi per Simao i Jhon Córdoba, m. 55; Fuentes per Víctor Álvarez, m.67.

UD Almeria: Esteban; Rafita, Torsliglieri, Trujillo, Dubarbei; Fran Vélez; Azzez, Aleix Vidal, Corona, Oscar Díaz; i Rodri.
Substitucions: Suso per Azzez, m 54; Soriano per Aleix Vidal, m. 61; Zongo per Fran Vélez, m. 71.

Àrbitre: Alejandro Hernández Hernández, del comitè territorial de Las Palmas, assistit en bandes per Teodoro Sobrino Magán i Manuel Aboy Rivas. Cartolines grogues als locals Víctor Álvarez, m. 15, Stuani (29’ i 48’), Víctor Sánchez, m. 70, Sergio García, m. 79, Héctor Moreno, m. 91 i vermella directa a Javi López, m.91, per part espanyolista. Han vist la cartolina groga els jugadors del quadre andalús Dubarbier, m. 33, Corona, m. 51 i Trujillo, m. 86.

Gols: 1-0: Stuani, m. 42; 1-1: Fran Vélez, m. 69; 1-2: Suso, m. 71.

Incidències: Encontre corresponent a la 31èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat davant 14.768 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de Tito Vilanova, el que fora entrenador del FC Barcelona.  






3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest migdia han quedat clares dues coses. Una que els jugadors no tenen cap mena de respecte vers el públic que anem un dia rere l'altre al camp. La segona és que la LFP ha aconseguir¡t el que volia, és a dir, buidar els camps de futbol. Només cal veure que avui en un diumenge a les 12 sols érem 14.600 espectadors. Per altra band a, la gent no és ximple i no va al camp quan s'olora un partit infumable com el que hem hagut de suportar. L'expulsió d'Stuani, en un equip agafat amb pinces, ha estat massa llast i els canvis que ha fet Aguirre per a compensar l'expulsió de l'uruguaià han acabat de destarotar l'equip. Ni Álex Fernández ni Pizzi han millorat les prestacions de Simao ni Códoba. Se m'ha acabat la paciència i avui he donat per acabada la temporada.

Príncep

Anònim ha dit...

Per cert, cal dir quelcom, del fill de mala mare que ha interromput el sentit minut de silenci en memòria d'en Tito Vilanova, amb el crit de Puta Bar$a i Libertad de Expresión??? Ni al camp del Madrizzz, ahir, es va produir un fet tan desagradable!!! Quina llàstima que ningú no li hagi fotut una cadira pel cap.
Tenim consocis que fan de l'odi i la violència la seva veritable raó de ser per ser de l'Espanyol. Que trist!!!

Príncep

Josep Maria ha dit...

Aquest individu s'ha retratat a si mateix, i sortossament només ha sigut un...

Es que aquest és el veritable problema d'aquest equip... Molta gent se las té amb Simao o Stuani... però qui carai juga en comptes d'aquests dos? Ni Lanza, ni Torje ni Pizzi aporten més al joc, mal que els hi pesi a alguns. I Alex, jo crec que encara li falta bastant...

Salutacions! ... i esperem que el dia de Osasuna no ens jugugem res per que si no si que serà aixó desastrós...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M