dijous, 8 de maig del 2014

EL CADET "B" GUANYA AL SANT GABRIEL, I ÉS MÉS LÍDER

CD Sant Gabriel: 0 – RCD Espanyol Cadet “B”: 2

(Mpal. Ruíz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)

Aquest vespre, el Cadet B espanyolista ha vençut en l’encontre ajornat degut a que l’equip de David Fernández es trobava de gira per l’orient pròxim, davant el CD Sant Gabriel al Mpal. Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós. Amb aquesta victòria, l’equip perico s’escapoleix dels seus perseguidors a la classificació posant terra pel mig, traient-li ja 4 punts de diferència al segon classificat, a manca de 4 jornades pel final del campionat.

Els espanyolistes conscients del que es jugaven han sortit dominant al seu rival i ben aviat ja han tingut les primeres ocasions clares de gol, com un remat de Pau Salvans que ha tret el porter del Sant Gabriel salvant al seu equip. Als vuit minuts, el jugador Víctor Manuel ha donat l’ensurt en xocar contra la barana que separa el terreny de joc de la lateral. Feliçment s’ha recuperat, com també posteriorment en el segon temps li ha succeït quelcom similar a Izan per part espanyolista quan rebent la falta d’un adversari, ha acabat fortuïtament contra la tanca publicitària, necessitant també de les assistències.

Al quart d’hora de joc, Gaku controla entre línies i veu desmarcant-se a Pau Salvans. Li passa molt bé en profunditat i aquest definint amb força encert, aconsegueix ajustar l’esfèrica a mitja alçada junt al pal esquerre. El partit es posava força bé pels interessos espanyolistes.

El col·legiat del partit, que no ha tingut precisament una bona actuació tot i que l’encontre no era tant difícil d’arbitrar, li ha perdonat la cartolina a Martori quan ha tallat en falta un contracop en el que Pau desbordant s’escapava directe com una fletxa en superant-lo.  Un llançament de Guillem Anglada des de la frontal, l’ha aturat en dos temps el meta gabrielista.

En el darrer quart d’hora de joc del primer temps, l’Espanyol ha anat cedint el domini del joc davant un Sant Gabriel amb més empenta i que si bé no ha creat perill, si que s’ha acostat més a l’àrea espanyolista.  L’ocasió més clara ha sigut un pilota mal refusada per la cobertura perica que des de la frontal ha encanonat Daniele, aturant molt segur Adrián. Amb el mínim triomf espanyolista s’ha arribat al descans.

Amb quatre substitucions al bàndol perico s’ha iniciat el segon temps.  La primera acció de perill pels locals, amb un perillós centre ben blocat per Adrián. La rèplica perica força més perillosa. Anglada fa jugada per la dreta, passada de la mort per Izan que toca en un defensor i la bola refusada en la frontal l’engalta Ferran Jutgla amb un tret que surt ajustada a un pam del pal dret.

Moguts aquests minuts amb un Espanyol que torna a recuperar el nivell i posa setge a la porta gabrielista, però sense acabar de controlar del tot l'encontre. Un llançament des de la frontal de Jutgla un minut després, surt fora també per ben poc. Anglada s’escapa però quan entrant a l’àrea va a xutar, tapona el seu llançament molt ràpid Mérida.  Precisament el 4 gabrielista ho provà en atac amb un acrobàtic remat que atura molt segur Adrián.

Mereixé millor sort una molt bona jugada espanyolista ben trenada des del mig del camp que finalitzà amb obertura per Anglada i el centre d’aquest el pentina Ferran Brugué sortint la bola a l’esquerra per ben poc amb el meta ja batut.

El col·legiat que deixà sense sancionar una clara empenta sobre Mateo (no ens ha sigut possible esbrinar si dins o fora de l’àrea), protagonitzà també el seu numeret en els darrers minuts fent fora al delegat espanyolista Carles Casanova.

Però quan més clar ho tenia l’Espanyol per sentenciar l’encontre, arribà la jugada clau del partit. El Sant Gabriel ha pogut empatar l’encontre al disposar en el 70’ d’una tant clara acció que ja s’intuïa el gol local. Una pilota pentinada dins l’àrea, no es refusada per la cobertura espanyolista i després d’un rebot li cau a un davanter del Sant Gabriel qui encarant a Adrián, l’intenta afusellar reaccionant el meta perico amb bons reflexes i evitant el gol amb una gran intervenció.

I el que son les coses, d’un possible empat (poc merescut pel Sant Gabriel més enllà de la lluita i el no donar-se per vençut), es passà al 0-2 que acabaria sent definitiu. El  lateral Dani Reina centra una pilota al bell mig de l’àrea, i al costat de Pau, és Mateo qui d’un toc subtil envia l’esfèrica al fons de la porteria entrant per la dreta. La reacció local s’esgota després que una volea de David Pruna tocant en un defensor perico acabi a córner en una bona ocasió del Sant Gabriel.  El capità Pol enviarà un servei de falta directe buscant l’escaire fora per ben poc. L’equip de David Fernández finalitzà l’encontre amb suficient tranquil·litat, sense passar gens d’angúnies en defensa amb un Adrián molt segur, junt amb tota la seva defensa que ha ratllat a un bon nivell.

CD Sant Gabriel: Ángel Rayo, Hayden Lyn, Mark Martori,  Óscar Mérida, Francisco Roldán, Pol Pérez, Pol Heredia, Daniel Teruel, Víctor Manuel, Daniel Homet, i Daniele Patricelli.
Suplents: Óscar Bascuñana (p.s.), David Pruna, Oriol Bel, Carlos Javier i Javier Guerrero.

RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Marc Llinares, Albert, Alex Cubedo, Pol Lozano, Pau, Gaku, Anglada, Fode i Brugué.
Substitucions: Pol Hernández, Izan, Mateo i Jutgla per Marc Llinares, Gaku, Fode i Pau, m. 41; Pau per Anglada, m. 64; Fode per Brugué, m. 75. Altre suplent: Alex Vega (p.s.)

Àrbitre: Alberto Danila, de la delegació de Barcelona. Cartolines grogues a Francisco Roldán, m. 78 per part local i a Pau, m. 35, Jutgla, m. 45 i Pol, m. 52.

Gols: 0-1: Pau, m. 15; 0-2: Mateo, m. 72.

Incidències: Encontre corresponent a la 24èna jornada de lliga, ajornat en el seu dia (12/04/2014) al trobar-se l’equip espanyolista disputant un torneig internacional. disputat aquest vespre a l’Estadi Mpal. José Luis Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós.

CLASSIFICACIÓ PREFERENT CADET, GRUP 4rt.