dilluns, 5 de maig del 2014

L'ESPANYOL PERD EN LA TANDA DE PENALS
EL TORNEIG DE TORREVIEJA, EN UN MOLT BON PARTIT

RCD Espanyol: 1 (3) -  C. Atlético de Madrid: 1 (4)

Molt bon partit el que van oferir ahir a Torrevieja tant Espanyol com Atlético de Madrid en la gran final del torneig sub-17 que des del passat divendres tenia lloc a aquesta ciutat de la Costa Blanca alacantina. L’equip entrenat per David Gallego (juvenil B amb Rubén, Pol, Lluis i Aarón del Juvenil A), realitzà un gran torneig superant al Betis en quarts de final i al Sevilla en semifinals. A la final es trobà al conjunt matalasser que si bé en la fase prèvia derrotà als blanc-i-blaus per 2-0, en la final el quadre espanyolista fou superior als madrilenys però caigueren en la tanda fatídica de penals després d’arribar  al final del partit amb empat a un gol.

Abans dels dos minuts de joc, arrencada per la dreta, la defensa no allunya i Sarmiento tot sol remata elevant l’esfèrica per sobre la porteria matalassera. La rèplica matalassera quan Nacho li roba la cartera a Aarón, i el seu remat ajustat al pal el rebutja Rubén a córner.  L’Espanyol duia el pes del partit tenint la possessió davant un Atlético que esperava darrera per sorprendre a la contra.  Un remat de Diego, l’atura bé Rubén junt al pal dret.

Als 9 minuts, s’avançà el quadre perico quan Labiano llença un servei de falta comesa a Adrián Rivas a uns metres del vèrtex esquerre de l’àrea,  superant la tanca defensiva composta de dos jugadors, i l’esfèrica creuada es cola ajustada al pal llarg allà on no pogué arribar el porter matalasser.

En una pilota en profunditat Erik Sarmiento no pogué superar al meta Carlos en l’intent d’elevar la bola. Al 17’ en jugada individual del matalasser Juan, entrant pel centre entre mig d’un munt de contraris, aconsegueix enviar el seu tret a porta, que tocant lo just el meta Rubén, s’estavella al travesser.

El primer contratemps dels espanyolistes: Alex abandonà el terreny de joc per lesió abans dels vint minuts de joc deixant el seu lloc a Joel. Per davant en el marcador l’equip espanyolista, seria el conjunt madrileny qui hauria d’avançar línies i arriscar més. Els matalassers ho provaren amb un llançament de Diego en la frontal que aturà segur, Rubén Ualaloca.

Una gran jugada de Pol Lirola recuperant l’esfèrica i fent jugada per banda dreta desbordant fins arribar a línia de fons, acaba amb una passada de la mort que Manchón un pèl forçat remata molt alt, en una ocasió molt clara dels espanyolistes. Però els de Gallego que s’havien defensat pràcticament sense cap ensurt (tret de l’esfèrica al travesser), van veure com passant quaranta segons del temps reglamentari (finalment es jugà a dos meitats de trenta-cinc minuts cadascuna), l’Atlético de Madrid igualava la final. Fou en una acció en la que una paret entre Jaime i Muguruza supera tant a Aarón com a Sarmiento, i la centrada molt tancada és rebutjada com pogué per Rubén, afusellant Juan dins l’àrea.

En el segon temps, després d’uns minuts inicials de domini del conjunt entrenat per Armando de la Morena, l’Espanyol agafà el comandament de l’encontre amb el duet Manchón- Melendo a la medul·lar imposant la seva llei, i posà setge a la porteria madrilenya, passant-les magres per pogué aguantar les escomeses dels blanc-i-blaus. Al 41’ Pol Lirola recupera una bola perduda en un canvi de joc, robant-li la cartera a Toni junt la línia de fons. El lateral dret espanyolista se’n va de Toni – malgrat l’esforç per frenar-lo un cop superat – i anant-se de fins a dos defensors avançant paral·lel a la línia de fons, acaba caient a la gespa després de fer-li la traveta un defensor que deixa anar el peu. El col·legiat sorprèn a tothom i quan semblava anava a xiular la pena màxima, li mostra la cartolina al jugador perico.

L’Espanyol amb pujades dels seus laterals (tant Pol com Aarón), desbordava al seu rival. Una recuperació de Labiano marxant-se en acció individual acaba amb una dolenta culminació.  En el 49, els matalassers reclamaren unes involuntàries mans de Melero a qui li cau rebotada l’esfèrica sense temps de reaccionar.  Una penetració de Joel per l’esquerra entrant fins la cuina acaba amb un centre que toca lo just Carlos per impedir el remat a boca de canó de Labiano. Melendo pica una bola per sobre el defensor madrileny, Sarmiento acrobàticament penja i Adrián Rivas veu com se li llença a sobre el meta Carlos impedint el remat letal.  Més clara encara, una acció de Joel deixant passar molt bé per Sarmiento qui col·loca una bola d’or pel remat de cap d’Adrián Rivas, salvant al quadre matalasser el porter Carlos amb una gran intervenció.

A partir del 61’ l’Espanyol comença a pagar l’esforç realitzant afluixant un pèl el ritme d’atac. Melendo amb problemes físics tot i continuar uns minuts en el joc acabarà deixant el seu lloc a Gonzalo. Però en una pilota llarga per la carrera de Labiano, aquest supera al darrer defensor, Ricardo, i aquest el fa caure abans d’arribar a l’àrea. Falta clara i cartolina vermella pel central matalasser. La falta la executa Aarón buscant ajustar-la pal dret, sortint finalment fora per ben poc.

El col·legiat afegiria dos minuts i mig, però  el marcador ja no es mouria. A la loteria dels penals, l’Espanyol caigué en fallar el seu segon llançament Joel. Anteriorment havia transformat Labiano, posteriorment ho faria Pol Lirola, i Erik Sarmiento, fins arribar al darrer penal dels espanyolistes que Aarón també fallaria. Els madrilenys ficaren els quatre llançaments i s’endugueren el torneig.

RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Lluis, Melero, Aarón, Manchón, Labiano,  Alex, Oscar Melendo, Adrián Rivas, i Erik Sarmiento.
Substitucions: Joel per Alex, m.19; Gonzalo per Melendo, m. 63. Altres suplents: Carles (p.s.), Cristopher, Jordan, Pipa, i Enri.

Atlético de Madrid: Carlos Marín; Muguruza, Tomás Prieto, Ricardo, Luis Perea, Jaime Almagro, Nacho, Juan, Keidi Bare, Antonio, i Diego.
Substitucions: David Galindo per Luis, m. 36; Ángel per Jaime, m. 46; Damián per Keidi Bare, m. 57; Alberto i Theo per David Galindo i Diego, m. 64; Jesús per Muguruza, m. 71  Altres suplents: Guillermo (p.s.).

Àrbitre: Víctor Ribes Leal, del comitè territorial valencià, assistit per Ramírez Parralejo i Pedro Juan López Pascual. Cartolina groga a Aarón, m. 12, Lluis, m.22, Pol Lirola, m. 41, Nacho, m. 46,  Ricardo, m. 50, Gonzalo, m.67, Theo, m. 67 . Vermella directa a Ricardo, en el m.62.

Gols: 1-0: Labiano, m. 9; 1-1:  m. Juan, m. 35.

Penals: 1-0: Labiano, gol; 1-1: Nacho, gol; 1-1: Joel atura Carlos; 1-2: Alberto, gol; 2-2: Pol Lirola, gol; 2-3: Juan, gol; 3-3: Sarmiento, gol; 3-4: Ángel, gol; 3-4: Aarón, atura porter.

Incidències: Encontre corresponent a la final del I Torneo Nacional Interclubes Sub-17 Costa Blanca, disputat ahir al migdia a l’Estadi Nelson Mandela de Torrevieja.