diumenge, 31 d’agost del 2014

GOLEJADES EN UNA FINAL EN LA QUE
EL BARCELONA HA TORNAT A SER MOLT SUPERIOR (4-0)

L'ESPANYOL "B" GUANYA A OLOT (0-1: MAMADOU,) I S'EMPORTA EL PRIMER TRIOMF DE LA TEMPORADA.

(Mpal. Les Planes, Sant Joan Despí: Josep Maria)

FC Barcelona: 4 – RCD Espanyol Femení “A”: 0

L’Espanyol no ha pogut revalidar el títol de campiones de Catalunya, en caure les noies de José Antonio Montes derrotades amplament en la gran final disputada a Sant Joan Despí, davant un Barcelona que mal ens pesi tenir que afirmar, es troba a anys llum també en futbol femení del RCD Espanyol.  Avui, l’equip espanyolista  ha aguantat pràcticament mitja hora, però en quatre minuts en dues jugades d’encert culer, la final ha quedat vista per a sentència. El segon temps ha sigut un autèntic suplici en el que l’Espanyol no ha tingut cap ocasió de gol i no ha passat de mig camp en bona part del temps. Els somnis s’esvaeixen abans d’hora també en el femení ...

Plantà cara l’Espanyol els primers minuts en una fase de tempteig fins que a partir del quart d’hora el domini passà a correspondre a l’equip culer. Es salvava l’equip de Montes aplicant la tàctica del fora de joc en les que incorrien les puntes barcelonistes bastant sovint en jugades d’atac. En una d’elles Paula realitzà l’aturada del partit per part espanyolista ficant una mà prodigiosa traient un remat de cap a boca de canó, tot i que la jugada fou invalidada per posició antireglamentària.

L’inestable equilibri s’acabà trencant al minut 28 en el que Willy s’escapa sola en rebre una llarga passada de camp propi culer, i davant la sortida de Paula Canals, envià de vaselina la pilota al fons de la porteria.

L’equip perico acusà el cop i ja no es recuperà davant la millor classe tècnica del rival. Entre Troyano i Inés, eviten el segon gol culer rebutjant dins l’àrea petita en una acció que no acabà en gol de pur miracle. En el 32’ Virginia envià una canonada a l’escaire dreta, significant el 2-0. Tot estava ja dat i beneït doncs l’única oportunitat clara de gol de tot el partit tingué lloc tres minuts després i no acabà en gol degut a la gran intervenció de Laura Rafols. Fou en una jugada ben trenada que Bárbar obre per Rivi i aquesta deixa passar per Lombi millor situada, i aquesta encarant a la porter barcelonista envia per alt un bon tret que rebutja a còrner la meta culer.

El partit quedà totalment sentenciat en el darrer minut del primer temps. Altre cop Willy fa el que vol regatejant dins l’àrea a Inés i lliurant-se de l’escomesa de Kenti, col·loca l’esfèrica ajustada al pal llarg, lluny de l’abast de Paula.

El segon temps sobrava totalment. El Barcelona ha aprofitat per donar minuts a les jugadores de la banqueta, mentre el tècnic perico tan sols ha fet sortir a Pomares i posteriorment Estibi, no volent cremar –encertadament- a les joves del filial, de les quals tan sols ha gaudit de minuts Sara Nassim.

Un autèntic suplici. El Barcelona ha fet el que ha volgut, i si no ha incrementat més el compte al marge del darrer quart gol ha estat de casualitat. Al 49’ un xut d’Esther l’ha rebutjat com ha pogut Paula. La davantera  Rivi,  en l’única acció de perill de tot el segon temps, ha sigut incapaç de fer un bon control quan  es trobava totalment sola dins l’àrea si bé no disposava de molt angle per intentar xutar a porta.  Pilar ha pogut marcar en una jugada tant clara que la bola s’ha marxat a un pam del pal esquerre, tot i que altre cop estava ja invalidada per fora de joc.

En el 73’ repetició de la jugada. Altre cop en fora de joc tot i que la vaselina l’ha tret Inés corrent enrera i salvant en la mateixa línia de gol. Andrea també ha tingut la seva oportunitat, evitant Paula el quart. Aquest ha acabat arribant quan a dotze del final, Pilar, davant d’Inés, amb un xut creuat a la dreta ha establert el que seria resultat final. La central Inés, ha salvat sota pals el cinquè amb el conjunt blaugrana buscant la maneta i un Espanyol totalment ensorrat incapaç de superar ni tan sols el mig camp. Paula al 86’ amb una bona aturada ha evitat que el marcador es mogués i el marcador fos encara més humiliant.

FC Barcelona: Ráfols, Unzúe, Torrejón, Ani Escribano, Melani, Virginia, Marta Corredera, Gemma, Jennifer, Alexia i Willy.
Substitucions: Núria Garrote, Chelsea (p.s.), Esther, Cristina Baudet, Pilar Garrote i  Andrea i per Unzúe, Ráfols, Virginia, Marta Corredera, Gemma i Willy, m. 46; Virginia, Gema i Willy per Ani Escribano, Jennifer i Alexia, m. 70

RCD Espanyol: Paula; Kenti, Inés, Pereira, Cotado; Troyano, Núria, Paloma; Lombi, Bárbara i Rivi.
Substitucions: Alba Pomares per Paloma, m. 46; Estivi per Pereira, m. 64; Sara Nassim per Troyano, m. 68.  Altres suplents: Andrea Giménez (p.s.), Mayra, Haley, i Ari.

Àrbitre: Andrea Ainara Acevedo Dudley, de la delegació de Barcelona assistit en bandes per Mónica Navarro López i Coral Couso Cuadrado.

Gols: 1-0: Willy, m. 28; 2-0:Virginia, m. 32; 3-0: Willy, m.45; 4-0: Pilar Garrote, m. 78.ñ

Incidències: Final de la X Copa Catalunya Femenina, disputat aquest migdia al Mpal. Les Planes de Sant Joan Despí. Temps assolellat, temperatura estiuenca. La representació espanyolista encapçalada pel Vicepresident Albert Garrofé i la consellera Montserrat Tordera. Entre les autoritats, l’Alcalde de Sant Joan, Antoni Poveda i el President de la FCF Andreu Subíes.