dissabte, 6 de setembre del 2014

REMUNTADA DEL FILIAL, DAVANT EL REUS DEPORTIU (4-1)










RCD Espanyol “B”: 4 – CF Reus Deportiu: 1

Doblets de Jairo i Mamadou... i  inferioritat numèrica reusenca.

Segon triomf consecutiu del quadre entrenat per Lluis Planagumà, després d’imposar-se a un Reus Deportiu que s’avançà en el marcador en el tram final del primer temps, però la reacció espanyolista cimentada en un ràpid gol a la vora del descans, i un penal (amb segona cartolina aparellada), acabaren per trencar el partit, i amb un Reus que acabà amb nou homes sobre la gespa, els locals aconseguiren golejar i el filial espanyolista s’encimbella en la part més alta de la classificació.

Amb la baixa de darrera hora de Pirulo (substituït per Marc Fernández qui ha tingut un debut com a titular, discret), l’equip espanyolista afrontava aquest encontre davant un Reus que es projectava amenaçant a la Dani Jarque després de romandre invicte amb un empat i un triomf en les dues precedents jornades.

Els reusencs s’han mostrat com un rival difícil de batre malgrat el que pugui mostrar el resultat final, i sobre tot, molt dur. No han tingut contemplacions a l’hora de recórrer al joc dur amb massa permissibilitat arbitral, més tenint en compte que després de la jugada del penal, s’han quedat amb inferioritat numèrica i desbordats per aquest aspecte i en veure’s per sota en el marcador, han recorregut a deixar anar la destral de guerra en més d’una ocasió.

Bastant anivellat el primer temps.   Poques ocasions i domini altern. Al minut 21’ ha tingut el quadre del Baix Camp la seva millor ocasió del primer temps abans del gol. Un remat ha sigut rebutjat per Andrés. L’Espanyol B havia disposat de varies centres per bandes que no havien arribat a bon port.  La més clara, en el 36’ per Adrià Carmona que trobant-se tot sol, empalma una volea que surt fora a la dreta d’Edgar.     

S’avançà el Reus després d’aprofitar una jugada d’estratègia: Servei de cantonada executat per Guedes des de l’esquerra de l’atac reusenc, i entre un munt de jugadors finalment és Jaume Delgado qui introdueix la bola dins la  porteria espanyolista d’un bon cop de cap que bat a Andrés Prieto tot i que amb la seva estirada i la seva gran alçada és a punt d’arribar-hi.

Però tot just en el darrer minut abans d’enfilar el camí dels vestidors, pilota dividida a la que mai pot arribar Edgar Badía en la seva suïcida sortida, i Jairo molt més ràpid, el regateja i davant la desesperada persecució de Moyano, acaba marcant a porta buida. Gol dels que s’anomenen psicològics.

En el segon temps i amb un Reus que no es tancà sinó tot el contrari, l’Espanyol B trobà els espais necessaris per sorprendre als roig-i-negres en més d’una ocasió. I als deu minuts, una jugada de Luque per banda dreta acaba amb passada final per Marc Fernández dins l’àrea. El lateral dret Cassama (qui ja havia vist en el primer temps la cartolina), fa caure al defensor espanyolista en una acció molt rigorosa. El col·legiat canari li ha mostrat la segona, i per tant ha sigut expulsat (veure foto). No ha desaprofitat Jairo Morillas per transformar amb un  bon llançament.

Amb superioritat numèrica i manant en el marcador, l’equip de Planagumà ha aprofitat una contra amb passada de Traoré per Mamadou, qui dins l’àrea s’ha desfet molt bé de Jaume, i amb tir creuat a l’esquerra d’Edgar, ha sentenciat el partit.  Marc Fernández, en una jugada embolicada dins l’àrea, envia fora la seva rematada quan es trobava en bona situació. En una altre contra del quadre perico, és Carmona qui finalment dubta, no xuta, i la passada de la mort per Jairo li queda curta. Molt bé Jairo, s’escapa ràpid i retalla obrint-se dins l’àrea al seu marcador i posa una bona bola per Sales, qui en complicada situació no pot rematar quan vol controlar.    

Per a més desgracia pel quadre reusenc, Ñoño s’ha lesionat un cop el tècnic Natxo González ja havia efectuat les tres substitucions i l’equip visitant s’ha quedat amb 9 jugadors. Mamadou altre cop dins l’àrea ha resolt amb un bon xut que ha significat el 4-1 definitiu. El Reus víctima de la impotència del resultat i de l’adversitat de jugar amb inferioritat tant manifesta, han continuant donant garrotades no sempre amb el càstig arbitral adequat.        

   
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Andrés, Rober, Raillo, Ángel, Héctor, Joan, Luque, Pol Llonch, Jairo, Marc Fernández i Adrià Carmona.
Substitucions: Sales per Carmona, m. 67; Mamadou per Marc Fernández, m. 73; Traore per Jairo, m. 78. Altres suplents: Néstor (p.s.), i Marc Navarro.

CF Reus Deportiu: Edgar Badía, Cassama, Ñoño, Moyano, Olmo, Jaume, Xisco, Alex Colorado, Segalés, Masqué i Guedes.
Substitucions: Muneta per Alex Colorado, m.64; Víctor per Xisco, m.72; Jorge per Sellarés, m. 72. Altres suplents: Francis (p.s.), i Marín.  

Àrbitre: Rubén Jiménez González, del comitè territorial de Las Palmas, assistit en bandes per Besay Ortíz Alonso i Ariel Medina Rosales. Cartolines grogues a Marc Fernández, m. 26, Ángel, m.31 i Pol Lonch, m. 81 per part local i a Cassana (13’ i 55’), Xisco, m. 34, Ñoño, m. 62 i Muneta, m. 73.   

Gols: 0-1: Jaume, m.41; 1-1: Jairo, m. 44; 2-1; Jairo (pen.), m. 56; 3-1: Mamadou, m. 80; 4-1: Mamadou, m. 84.

Incidències:  Encontre corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga de Segona Divisió “B”, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura càlida, estiuenca, minvant amb el pas del partit. Seguidors del conjunt reusenc a la lateral descoberta. En les files del Reus Deportiu, el meta Edgar Badía Guardiola, i el migcampista Jaume Delgado Catevilla.  







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M