diumenge, 9 de novembre del 2014

COLOTTO SALVA ELS MOBLES EN TEMPS D'AFEGIT










RCD Espanyol: 1 – Villarreal CF: 1

Colotto ha salvat un punt per un Espanyol que ha estat a la vora del KO fins passats els noranta, en un dolent partit en el que tan sols s’ha dedicat a jugar al futbol en el darrer quart d’hora.  El primer temps ha sigut per oblidar i en ell els de La Plana (que tornen a puntuar al feu de l’Espanyol per no perdre la costum) han sorprès a la cobertura perica en una acció que ha suposat l’únic gol visitant, però davant un Espanyol força tocat ha estat a punt - i oportunitats no li han mancat –, de sentenciar el matx.

L’Espanyol s’ha mantingut viu malgrat tot, sent en els darrers minuts quan ha tancat al rival esperonat per la grada i per les desfavorables decisions arbitrals, i ha acabat tenint el premi davant un Villarreal que s’ha vist guanyador del partit abans d’hora.

Ja el col·legiat ens ha mostrat el que se’ns esperava d’ell quan en els primers minuts ja començava a perdre els papers en accions que tampoc tenien més transcendència en els que els jugadors mostraven ja els nervis propis d’un partit en el qual qui té l’autoritat li ve massa gran.  Per no ser menys en aquesta ocasió, la primera cartolina queia del cantó espanyolista després d’un primer quart d’hora sense cap ocasió de gol. No veia una falta clara a Lucas, unes mans en atac clares dels visitants a l’àrea perica...

El cas és que sense veure en prou feines futbol (aquesta és la proposta de bon joc que tant es parlava de futur?), el Villarreal l’ha endollava a la primeres de canvi. Primera arribada amb un centre de Jonathan Dos Santos des de la dreta que pentina Cherysev per la incorporació de Mario qui entra a l’àrea sense que l’oposició d’Eric Bertrand (o Bally, com vulguin dir-li ara) fos suficient per evitar que el lateral dret del Villarreal afusellés Kiko. El central de Costa Ivory avui ocupava l’eix de la cobertura junt a Colotto en substitució del sancionat Álvaro.   

En el 28’ varis errades en cadena d’un Espanyol que en aquells moments donava pena, estan a punt de propiciar el segon del Villarreal, evitant Kiko Casilla amb una bona intervenció el gol visitant amb el potent remat de Mario. Tan sols minut i mig després, altre despropòsit dels espanyolistes està a punt de convertir-se en gol amb una acció culminada per Trigueros amb un bon xut que surt per sobre. Altre ocasió visitant aquest cop de Vietto, que troba a un segur Casilla evitant el gol.  Mentre, passada la mitja hora de joc, Caicedo no arriba al remat en un centre de Sergio García. Ofensivament l’Espanyol no existia i només en els darrers instants del primer temps donà senyals de vida.

Una acció personal del davanter del Bon Pastor marxant-se de varis defensors és digna de menció tot i que acabà en res al fallar la passada a l’àrea. Kiko ha de sortir ben lluny de la seva àrea per refusar una esfèrica compromesa i en el 41’ en un servei de cantonada llençat per Lucas des de l’esquerra, es pentinat per Bruno enrera i acaba sent rebutjada la pilota sota pals per Triguero evitant l’empat.

En el segon temps es queda a la banqueta Víctor Álvarez (amb una cartolina i sense que se n’hagi anat de cap defensor tot i intentar-ho en la posició d’extrem) i surt Abraham qui ha intercalat bon joc amb algunes errades pròpies i habituals, però que en general no ho ha fet pitjor que Víctor ni molt menys. Per part visitant, Dorado surt per Gabriel.  En els primers minuts un xut fluix de Colotto, un centre de Lucas en el 57’ mal rematat de cap per Caicedo desviat. L’equatorià  ha sigut substituït per Stuani en el 59.

El Villarreal l’ha tingut en una fluixa rematada del davanter Uche en un intent frustrat de superar a Kiko amb una vaselina, i més clara en el 70’. Ha sigut una penetració de Giovanni penetrant junt a la línia de fons i el primer remat de Bruno l’ha rebutjat Kiko, però la pilota morta li ha caigut a Vietto qui sense porter remata a plaer a boca de canó, salvant  Fuentes amb el cap sobre  la mateixa línia de gol amb Kiko ja batut. Entre ambdues accions d’atac visitant, l’Espanyol ha dut perill a  pilota aturada en una falta penjada per Lucas que entrant des de darrera ha rematat de volea Colotto a la xarxa exterior lateral esquerra de la porteria d’Asenjo.  

Arbilla en el lloc de Javi López ha sigut la tercera substitució de Sergio a manca d’un quart d’hora. En aquests darrers minuts l’Espanyol ha tancat a un Villarreal que després de viure un partit força còmode, se li ha fet molt llarg el temps i sort n’ha tingut que en les accions polèmiques el col·legiat s’ha mostrat magnànim. Al 79’ en una pilota penjada topa el meta Asenjo amb un company seu. El meta és qui resultarà més malparat però el col·legiat quan l’Espanyol anava a marcar l’empat, talla el joc i dona bot neutral després de flirtejar amb una falta que no acaba assenyalant dons la topada fou al caure amb l’esquena de Dorado. Aquesta acció ha indignat a la grada, que ja venia prou cremada de moltes accions anteriors del col·legiat.

Posteriorment a una bola centrada per Abraham des de l’esquerra arriba primer Stuani i davant la sortida del meta Asenjo, l’uruguaià cau dins l’àrea. Al camp a tots ens ha semblat penal,  malgrat a la televisió ofereixi dubtes l’acció. Abraham erra la passada de la mort que no arriba al seu destí. L’equip espanyolista assetja la porteria del Villarreal amb totes les seves forces. Les que durant 75 minuts ha guardat... Tant Eric (en un embolic en acció aèria), com posteriorment Stuani en el 87’ cauen agafats dins l’àrea, però no de manera prou contundent com per que el col·legiat hagi vist punibilitat.  Un servei de cantonada executat per Abraham es passeja sense rematador.

Ja en temps dels 4’ d’afegit, bon moviment de Sergio García girant-se i ficant una pilota centrada que Stuani en lluita amb un defensa no pot rematar bé del tot, rebutja Asenjo i la bola junt al segon pal és rematada per Colotto amb l’esquerra, significant l’empat final.                 


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Eric, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez, Lucas Vázquez, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Abraham per Víctor Álvarez, m. 46; Stuani per Caicedo, m. 59; Arbilla per Javi Lóopez, m. 76.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Gabriel, Víctor Ruíz, Costa; Trigueros, Bruno; Jonathan, Vietto, Cheryshev; i Uche.
Substitucions: Dorado per Gabriel, m. 46; Giovanni per Uche, m.64; Pina per Cherysev, m. 71

Àrbitre: Jesús Gil Manzano, del comitè territorial extremeny, assistit en bandes per Ángel Nevado Rodríguez i Diego Barbero Sevilla. Ha mostrat cartolines grogues a Víctor Álvarez, m. 15, Trigueros, m. 35, Cheryshev, m. 42, Costa, m. 50,  Sergio García i Stuani, m. 83.

Gols: 0-1: Mario, m.25; 1-1: Colotto, m. 91

Incidències: Encontre corresponent a la 11èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat al Power 8 Stadium davant la presència de 18.978 espectadors en una tarda freda amb cel ennuvolat.   Abans de l’inici del partit s’ha anunciat per megafonia i mostrat pel videomarcador, la relació d’espanyolistes que han complert els 50 anys com a socis del RCD Espanyol, i que avui en un acte amb el President del RCD Espanyol Joan Collet a l’avantllotja de l’estadi han rebut la insígnia d’or i diploma corresponent en honor al mig segle de fidelitat a la institució. El meta Kiko Casilla complia avui 100 partits de lliga defensant la porteria espanyolista, tal com anunciava la pancarta de la “Penya Juvenil”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El partit va començar fred, quasi tan fred com la temperatura ambientali i el pobre aspecte de les grades. 19.000 persones en un diumenge a les 17 hores i contra el Vila-real. Els nostres jugadors no van xutar entre els tres pals fins a ben entrada la segona part. El Vila-real tampoc ens va inquietar massa més a part del gol. A Caicedo, li segueix pesant massa el cul. Abraham, ahir, no va desentonar gens. La manera amb què s''aconseguí l'empat dóna molta moral, però no pot tapar la fluixa actuació dels nostres jugadors i la seva pobra producció ofensiva. Tampoc l'àrbitre no va ajudar gens ja que es va empassar un parell de possibles penals. Stuani segueix donant millor rendiment quan surt de revulsiu que no pas quan ho fa de titular. Però repeteixo que no podem ignorar els pobres 85 minuts que ens van oferir els nostres homes que això sí, van sabut fer acular el Vila-real, en els darrers 5 minuts de partit. Cal molta militància per a seguir anant al nostre estadi a veure els pobres espectacles futbolístics que se'ns hi ofereixen.

PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M