divendres, 14 de novembre del 2014

L'ESPANYOL GUANYA A L'OLYMPIQUE DE MARSELLA (2-1)

RCD Espanyol: 2 – Olympique de Marseille: 1

Assaig positiu del quadre espanyolista en un entretingut encontre amistós aprofitant l’aturada dels campionats de lliga, davant el quadre francès entrenat per Marcelo Bielsa. El partit ha tingut de tot, amb gols, pilotes als pals, tensió i enfrontaments en alguns moments entre els jugadors, lluita, es pot donar per bo més enllà del resultat i de que tant l’equip espanyolista com el marsellés han presentat moltíssimes baixes d’homes fonamentals als seus respectius conjunts.

En el  primer temps ha sigut millor l’Espanyol. Si bé Israel Simón del Pino no s’ha volgut complicar la vida amb l’enèsima acció a l’àrea de Stuani caient davant un defensor, si que no ha dubtat quan passat el primer quart d’hora de joc ha apreciat pena màxima sobre Mattioni. El brasiler penetrant dins l’àrea en acció individual superant a varis contraris, l’ha fet caure en falta el central Aloé. Caicedo no ha perdonat i ha posat al seu equip per davant transformant el penal.

Caicedo ha estat a punt de fer el segon en el 24’ però ha rematat fora quan tenia una gran oportunitat. Stuani en acció individual ha xutat ras, aturant el porter.  Tres minuts després gran combinació entre Clerc i Stuani, qui li torna al lateral esquerre que dona una passada enrera per Salva Sevilla qui no aprofita l’ocasió retallant un i dos cops fins que perd l’oportunitat.  Al 30’ una falta molt perillosa per part visitant, l’ha estavellat Alessandrini contra la tanca espanyolsita. Una altre falta, aquest cop lateral des de la dreta (33’), l’ha llençat el conjunt gal mitjançant Alessandrini passejant-se no arribant en el salt ni el davanter Fanni al remat, ni Arbilla al rebuig.

En el segon temps ha variat sensiblement la decoració del matx, amb major control dels francesos que s’han fet amb el domini a la parcel·la ampla del camp, davant un Espanyol cada cop més enrera. Per part local Sergio ha situat a Eric en l’eix de la cobertura en lloc d’Álvaro.  Als dos minuts, un xut dels visitants l’ha blocat Pau. A l’altre porteria Alex ha intentat una bona acció individual, no ha xutat quan ha arribat a la frontal i ha passat per Caicedo que ha caigut dins l’àrea.

El domini, no obstant, ja era dels francesos. Al 53’ Omrani envia un bon tret bastant centrat, que atura Pau.  Un minut després els francesos han demanat penal per que quan un jugador anava a rematar un metre dins l’àrea, Alex ho ha impedit fent caure al jugador entrant per darrera.

Al quart d’hora del segon temps, Sergio ha donat entrada de cop fins a cinc jugadors, destacant alguns titulars com Víctor Sánchez o Javi López. Germán Parreño s’ha posat sota pals i en la primera pilota que ha vist, l’esfèrica s’ha estavellat a la creueta de la seva porteria en un lliure directe executat pels francesos.

La rèplica local, passada d’Arbilla (jugant més avançat i portant perill) per Lanza tot sol, i davant el meta ha rematat creuat però no lo suficient com per que hagi tret el porter una mà esquerra formidable rebutjant; la bola li cau a Stuani que ha enviat el seu remat a la base del pal.  L’Espanyol recuperava durant uns minuts el control del partit i disposava de varies pilotes centrades de les que no tragué profit.

Al 68’, Héctor Moreno tornava als terrenys de joc després de la greu lesió patida. Stuani –rebent altre cop d’Arbilla – té una bona ocasió amb el seu xut.  Però seria el conjunt francès qui altre cop acabaria dominant i jugant en camp perico. Tindria en el 76’ la possibilitat d’empatar amb un remat al travesser.

Tres minuts després s’escapa Javi López per la dreta, tot i ser agafat per la samarreta, llei de l’avantatge, centra deixant passar Stuani i tot sol a boca de canó, Víctor Sánchez rematant al cantó contrari per on es llença el meta, fa pujar el 2-0 al marcador.

Poc duraria aquesta potser avantatge desproporcionada vist el que s’ha vist, doncs els francesos en un altre llançament de falta penjat per Barrada, aconseguí reduir diferències amb el perfecte remat de cap d’Aloé que tocant la part interior del pal dret, la pilota acaba entrant dins. Fins el final, tan sols un bon tret al 87’ del central francès que surt per sobre la porteria defensada per Germán, i un xut posterior bastant centrat que no ha tingut problemes el meta alacantí per fer-se amb l’esfèrica.  Simón del Pino només ha afegit un minut i quaranta segons i ha posat fi al partit, al que s’ha arribat amb el triomf dels espanyolistes.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau; Arbilla, Raul Rodríguez, Álvaro, Clerc; Abraham, Alex, Mattioni, Salva Sevilla; Stuani i Caicedo.
Substitucions: Eric B. per Álvaro, m. 46; Germán, Javi López, Víctor Álvarez, Víctor Sánchez i Lanzarote per Pau, Clerc, Abraham, Mattioni, i Alex, m. 60; Héctor Moreno per Caicedo, m. 68.

Olympique de Marsella: Samba, Fanni, Aloé, Sparagna, Bangoura, Lemina, Barrada, Pommier, Jobello, Batshuayi i Alessandrini.
Substitucions: Sané per Plommier, m. 26;  Omrani per Jobello, m. 52; Porsal-Clemente per Alessandrini, m. 60; Duboi per Bangoura, m. 67; Taillan per Sparagna, m. 82.

Àrbitre: Israel Simón del Pino, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Alejandro Álvarez Molina i Sergio García Cobos.  Cartolina groga al francès Batshuayi, m.71 i als espanyolistes Álvaro, m. 35 i Mattioni, m. 57

Gols: 1-0: Caicedo (pen.), m. 17; 2-0: Víctor Sánchez, m. 79; 2-1: Aloé, m.83.

Incidències: Encontre amistós disputat aquesta tarda de divendres al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Héctor Moreno, tornava als terrenys de joc disputant els darrers vint-i-tres minuts de joc després de la greu lesió produïda al darrer mundial.