dilluns, 10 de novembre del 2014

EL BENJAMÍ "A" ASSALTA LA GAMPER (1-2)
I ARRABASSA EL LIDERAT A L'EQUIP CULER











FC Barcelona “B”: 1 – RCD Espanyol Benjamí “A”: 2

Cop d’autoritat del Benjamí “A” espanyolista a la Gamper davant el Benjamí B del FC Barcelona (també de segon any, i fins ara líder sense haver cedit cap punt). Els espanyolistes s’emportaren els tres punts en un partit molt lluitat, emocionant, amb estones de futbol i altres de moltes imprecisions en el joc,  que no es resolgué fins a tres minuts del final. Superaren als culers en un matx en el que els locals tan sols foren superiors en joc i ocasions de gol en el tercer període (12’ per quart).

Arribaven a la cita tots dos equips invictes sense haver cedit cap punt, però amb el Barcelona B com a líder en haver disputat tots els encontres. L’equip de Xavi Corominas té pendent l’encontre de la tercera jornada davant el tercer classificat, el Gimnàstic de Manresa que ja té data definitiva, el proper dimecres a la Ciutat Esportiva tal com s’indica a l’agenda del futbol base. Amb tot, els espanyolistes tenien i tenen un bagatge golejador força superior als culers.

La primera gran ocasió fou pels espanyolistes quan Rivares dona una passada de la mort per Carvalho, tallant a córner la defensa local. Aquest es llença des de l’esquerra de l’atac perico, toca amb el cap Iker,  i rematant de volea la bola morta, Pau Fernández envià la pilota al fons de la porteria culer.  L’Espanyol s’avançava en la Gamper sorprenent i colpejant primer.   

Una bona combinació dels espanyolistes finalitzà amb un fort tret de Carlos Sánchez que amb molts problemes rebutjà el meta Gerard Moreno. La primera arribada dels culers seria als vuit minuts de joc amb un centre de Roger Coll que es passeja per l’àrea espanyolista sense rematador. La millor oportunitat local arribaria tot just un minut abans de la finalització del primer període, amb un rebuig defectuós de la cobertura visitant, i tot sol Iker Sánchez al segon pal, envia la seva rematada fora quan ho tenia tot al seu favor.

A punt de fer l’Espanyol el segon a la represa, quan Carlos – en més que possible falta no xiulada – li roba la cartera a Bombardó junt a la línia de fons. Kareem amb un bon xut des de fora de l’àrea posa a prova al meta culer que envia a córner. Mentre, a l’altre àrea és Castany qui remata fora.  A punt estigué Rivares rematant de cap a la sortida d’un córner d’aprofitar-se de la dolenta sortida del meta culer, però el seu remat es marxà per sobra. Abans del descans, l’Espanyol tingué la sentència en l’ocasió més clara del primer temps no finalitzada amb gol: Recuperació de Carvalho i passi de la mort a Sergio Rivares qui amb tot a favor i de primera remata alt amb el meta totalment venut.

El tercer temps, fou de domini abassegador dels culers. L’Espanyol mica a mica retrocedí davant l’empenta culer. Iker Bravo ho prova amb un llançament ben aturat per Pau Adín. El Barcelona prem l’accelerador i en una bona ocasió és a punt de marcar, salvant primer Pau ficant com pot la mà i posteriorment interceptant Roger la segona rematada. La jugada  continuà i el ràpid contracop perico finalitzà amb una topada entre el meta culer i Pau, i tot sol Carvalho a porteria buida, envia el seu remat a la base del pal dret sense que la pilota acabi entrant.  

Una llarga jugada culer acaba amb doble ocasió amb aturades de Pau qui primer rebutja davant Iker, i després es fa amb la bola després del remat fluix posterior.  Però, als cinc minuts després de començar ja a passar certes angunies,  l’equip perico veu com el Barcelona aconsegueix empatar l’encontre. Un xut molt bo i ajustat al pal esquerre a càrrec d’Iker Bravo, bat a Pau. El mateix jugador culer ho intentaria minuts després amb altre llançament des de la frontal també enverinat, però que aquest cop sortiria fora a mig metre del pal esquerre. Un remat de cap d’Iker Sánchez a centre de Denís, es marxa fora.

I així arribava el partit als seus dotze darrers minuts amb tot per decidir.  El central Mahamadou (que va completar un gran encontre, com tots l’equip), llençà molt malament un perillós lliure directe a prop de la frontal. Iker Bravo faria el mateix a l’altre àrea però afinant més i sortint la bola un parell de pams per sobre el travesser.

I com estàvem a Can Barça, no podia faltar la jugada polèmica del partit i lògicament resolta favorablement al conjunt barcelonista. Falta llençada per  Kareem que Alex Sans rebutja en curt i Pau Fernández marca. El col·legiat l’anul·la per fora de joc. Amb  les tomes i seqüències televisives de Barça TV no es pogué afirmar si ho era o no, però el col·legiat si que no tingué cap dubte ...

Però tant sols un minut i escaig després d’aquesta acció que podia haver estat decisiva, arribaria el gol del triomf. L’Espanyol  - que ja s’havia tret l’angoixa de sobre feia molta estona – pressionava la circulació de la pilota culer ben amunt per impedir la seva fluïdesa i inclòs permetre’s recuperacions en zona molt més propera a l’àrea barcelonista. En una d’aquestes accions, Kareem pressiona al meta culer -junt al pal dret- qui rebutja amb el peu colpejant la pilota en el jugador perico, aquesta s’eleva i després de botar, el meta culer en una gran errada no la bloca, i el jugador perico molt llest i amb un ràpid moviment aconsegueix fer-se amb la bola i rematar de primera a porteria buida. Era l’1-2 i el triomf perico.

L’equip de Xavi Corominas celebrà el triomf sobre l’etern rival i el primer lloc assolit a la classificació. Però no falta l’esportivitat dels espanyolistes consolant varis jugadors al meta culer després d’aquesta acció desafortunada que li costà el partit, en un gest molt esportiu. Ara, el proper dimecres, Gimnàstic de Manresa: un rival complicat i més encara després de la ressaca del derbi.  
          

Fitxa tècnica:
FC Barcelona B:
1er. quart: Gerard Moreno, Alarcón, Bombardó, Iker Bravo, Denís Cruces, Roger Coll i Iker Sánchez.
2n. quart: Gerard Moreno, Alarcón, Bombardó, Denís Cruces, Nil, Castany, i Izan.
3r. quart: Alex Sans, Alarcón, Bombardó, Iker Bravo, Denís Cruces, Roger Coll i Iker Sánchez. Substitució: Castany per Roger Coll, m. 30.
Darrer quart: Alex Sans, Alarcón, Bombardó, Iker Bravo, Denís Cruces, Castany i Izan.

RCD Espanyol:
1er. quart: Carlos Boga, C. Sánchez, Mahamadou, Carvalho, Rivares, Pau Fernández i Mario.
2n. quart: Carlos Boga, C. Sánchez, Mahamadou, Pol, Rivares, Kareem i Denís.
3r. quart: Pau Adín, C. Sánchez, Roger, Mahamadou, Carvalho, Pau Fernández i Iván.
Darrer quart: Pau Adín, Mahamadou, Pol, Rivares, Pau Fernández, Kareem i Mario.

Àrbitre: Daniel Muñoz Carod,  de la delegació d’ El Baix Llobregat.

Gols: 0-1: Pau Fernández, m. 3; 1-1: Iker Bravo, m. 29; 1-2: Kareem, m.46.

Incidències: Encontre corresponent a la 8èna. jornada del campionat de lliga del grup segon de Preferent Benjamí, disputat el matí del passat dissabte a la Ciutat Esportiva Gamper de Sant Joan Despí.



 CLASSIFICACIÓ PREFERENT BENJAMÍ, GRUP 2n.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 21 7 7 0 0 55 5
2 F.C. BARCELONA "B" 21 8 7 0 1 35 3
3 C. GIMNÀSTIC MANRESA 19 7 6 1 0 24 5
4 U.D. CORNELLÀ 18 7 6 0 1 22 6
5 U.E. MOLLET C.F. 17 8 5 2 1 18 8
6 C.F. LES FRANQUESES 15 7 5 0 2 13 10
7 C.F. BADALONA 13 8 4 1 3 19 19
8 UNIÓ F. BASE JÀBAC I TERRASSA 12 8 4 0 4 16 15
9 CFU CAN RULL RÓMULO TRONCHONI 9 8 3 0 5 14 26
10 E.C. GRANOLLERS 9 8 3 0 5 13 25
11 C.E. SANT GABRIEL 7 8 2 1 5 16 26
12 VIC RIUPRIMER REFO F.C. 7 8 2 1 5 15 37
13 C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ 6 8 2 0 6 8 22
14 C.E. SABADELL F.C. 4 8 1 1 6 13 23
15 F.C. SANT CUGAT ESPORT "B" 4 8 1 1 6 9 34
16 C.E. MERCANTIL 0 8 0 0 8 9 35




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M